(06-08-2014 08:52)marcel_kk napisał(a): Dla większości pierwsza wypłata to jest jak wylany kubeł zimnej wody na głowę.
Spora część zawsze myli brutto z netto...i mega fascynacja mija, prawda @jarunioo7?
Niestety do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć i niektóre firmy żerujące na niewiedzy
i naiwności młodych ludzi trzeba omijać szerokim łukiem.
Bardzo denerwują mnie Twoje komentarze - krytykujesz jakąkolwiek pracę podejmowaną w realnym świecie z realnymi ludźmi, a powiem Ci, że dla 90% osób z tego forum opłacalniejsza byłaby praca w takim call center, gdzie przez pierwszy miesiąc zarobisz ok. 1600zł pracując przez 6h na tygodniu, a później kilka stów więcej co każdy miesiąc, bo więcej umów spisujesz i więcej się wraca.
Najlepsi ludzie, którzy pracują w moim call center dwa, trzy lata zarabiają po 5 tysięcy złotych miesięcznie + bony zakupowe do wybranych sklepów. U reszty, która pracuje powyżej roku czasu ta średnia miesięczna utrzymuje się na 2-3 tysiącach miesięcznie.
Ja zacząłem pracę dokładnie 1 lipca w call center i przez lipiec zarobiłem 1600zł. Gotówka do ręki do 15 dnia następnego miesiąca (zwykle wcześniej, akurat u mnie za lipiec wypłata nastąpi 8 sierpnia). Pieniądze dawane do ręki, chyba, że wolisz na konto bankowe, wszystkie kwoty od razu, przed rozpoczęciem pracy podane w netto - już pod koniec danego miesiąca wiesz, ile zarobisz.
Myślę, że jeżeli ktoś nie ma dobrego pomysłu na pracę w internecie, lub nie ma pieniędzy na inwestycję, lub żeby ten biznes rozkręcić, to o wiele lepsza dla niego jest właśnie taka praca w call center.
Oczywiście, w każdym call center, stawki się różnią. I zdarzają się trefne firmy, ale chyba tak samo jest z zarabianiem w internecie, prawda?

Nikt mi nie wmówi, że wszystkie buxy są wypłacalne. Tak samo jeżeli chodzi o serwisy PPA, PPD czy cokolwiek, zdarzają się takie, które po prostu oszukują, ale to jest normalne. Normalne jest też to, że gówna nikt się nie powinien tykać i najpierw zaczerpnąć trochę opinii nt. warunków pracy.
Moim zdaniem, forum zarabiam.com nie jest miejscem do gloryfikacji zarabiania w internecie, jako najlepszego, bezstresowego sposobu na zdobycie pieniędzy, bo są też inne i nie ma co sugerować, że jakakolwiek praca, nawet na śmieciówkach, albo i bez umów jest niedobra, bo babci ojciec koleżanki nie dostał wypłaty.