Co do kanału, może nie jestem specjalistą ale.
Wypracuj jeden styl miniaturek dla kanału / danej serii, wyrobisz sobie markę i rozpoznawalność na pierwszy rzut oka. Dobra miniaturka potrafi zdziałać cuda, u mnie po poprawie miniaturek na kanale klikalność na filmie potrafiła wzrosnąć z 5-6% nawet do 10-12% przy tylko tej pojedynczej zmianie.
Dopieść / rozszerz opisy filmów, więcej fraz kluczowych w opisie = więcej wyszukań, masz 5000 znaków, wykorzystaj to (oczywiście bez przesady)
To samo ze słowami kluczowymi / tagami, używasz może 30% z dostępnego miejsca.
Dopracuj stronę główną kanału, dodaj baner kanału, zwiększ ilość sekcji na stronie głównej, dodaj film zachęcający dla ludzi bez subskrypcji.
Dodaj dane do kontaktu i informacje w zakładce "informacje" może znajdzie się ktoś chętny do współpracy widząc potencjał kanału
Może zastanów się z podziałem treści na serie, ludzie to lubią, na razie podział widzę jest baaardzo luźny.
Możesz jeszcze tailować do filmów bardziej popularnych kanałów o podobnej tematyce, by się pojawiać u nich w proponowanych.
Albo w razie ogromnej nudy, dodać wszystkie informacje do filmu po angielsku + napisy (po polsku też, wtedy algorytm lepiej zindeksuje twój film).
To taki mój audyt osoby która się nie zna, na szybko

2 ale po zastosowaniu tych trików + kilku innych technik, w marcu mój kanał miał więcej wyświetleń/godzin obejrzeń/ilości nowych subskrypcji niż w całym 2019
PS. Ale przy twojej tematyce możesz mieć zabójczy CPM, więc życzę powodzenia i jak najszybszego wbicia 4000h watch time i 1000 subów, by mieć więcej $$$ na inwestycje.
PSS. Ten klimat bogatego człowieka, luksusu i surowości bardzo pasuje, jeszcze załatw sobie do otwierania tych paczek jakiś kozacko wyglądający nóż do listów i zakładaj koszule + kamizelkę do nagrywania (bo koszulka tak średnio pasuje jak mówisz o inwestycji w metale szlachetne).
PSSS. Pomysł z tym pieńkiem i drinkiem muszę pochwalić, strzał w 10 (Wybacz za tyle post scriptum, ale cały czas zauważam coś nowego)
Jak by to powiedział mój ulubiony youtuber "Widać naracowanko", ale jeszcze możesz sporo poprawić, łap suba