Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
RE: Metale szlachetne - oszczędzanie poprzez inwestowanie:)
Garść statystyk na dzień 22.03.2020 Odkąd koronawirus się rozkręcił, zauważyłem spadek odwiedzających kanał. Czy wszyscy oglądają wiadomości;p?
Ogólnie rzecz biorąc to jestem zadowolony z tempa rozwoju Jak pójdzie dobrze to niedługo zostanie wprowadzonych sporo zmian, mających na celu poprawić jakość filmów i tak dalej.
Co do giełdy to czekam na poniedziałkowe sesje Chwilowo wyszedłem z ropy, ale ponownie chcę w nią uderzyć, bo cena znowu znacznie spadła.
Kanał YouTube:
Ilość filmów: 9
Ilość subskrypcji: 65
Wyświetlenia łącznie: 2436
Czas oglądania kanału (godziny): 91,4
Giełda Bit Bay:
Ilość zainwestowanych pieniędzy: 100 zł
Saldo w chwili pisania posta: 155,50 zł
Zysk/strata w chwili pisania posta: + 55,50 zł
Giełda Plus 500:
Ilość zainwestowanych pieniędzy: 2600 zł
Zysk/strata netto w momencie pisania posta: - 350 zł
Inwestycja gotówki:
Ilość srebra: 4 oz
Ilość złota: 1 gram
Łącznie zainwestowane: 476,01 zł.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2020 10:28 przez comanche.)
Jak biżuteria to może lepiej sprzedać. Możesz zyskać więcej niż wartość zawartego w niej złota. Tylko trzeba sprawdzić jaka próba. Wszystko też zależy od jakości tej biżuterii, stanu i wzoru.
Przetop przy tej ilości będzie raczej drogi a uzyskaną sztabkę bardzo trudno będzie sprzedać.
Krótko omówię, co się działo przez kilka ostatnich dni
W tym tygodniu dotarły do mnie 2 paczki ze srebrem, 16 uncji przybyło tak że coraz lepiej to wygląda. Dosłownie przed chwilą dostałem powiadomienie, że paczka z końcówki lutego została nadana na poczcie. Po niedzieli wzbogacę się o kolejne 4 uncje. Chwilowo z powodu kosmicznych cen u dilerów, wstrzymuję się z jakimikolwiek zamówieniami - jedyne okazje które będę monitorować, to rynek wtórny.
Jeśli chodzi o giełdę Bit Bay to mam kupionych trochę lisków. W związku z tym czekam na wzrosty, w celu obrotu tą kryptowalutą. Jeśli chodzi o Plus 500 to jak widać, udało mi się odrobić straty z niewielką nawiązką. Zrobiłem to dzięki spółce Pan American Silver, której akcje zakupiłem w cenie 13,5$ a sprzedałem po 16,30 $ jakoś. Aktualnie z okazji ponownej przeceny na ropie, zakupiłem 20 baryłek. 10 po cenie 22,8 $, a kolejne 10 w celu uśrednienia ceny po cenie 21,3 $. Czekam na starty rynków i mam nadzieję, że cena podskoczy o 1-2$
YouTube rozwija się bardzo fajnie. Regularnie przybywa subskrybentów i wyświetleń, z czego jestem bardzo zadowolony. Najnowszy odcinek został stworzony w wyższej jakości. Wszystko dzięki nawiązaniu małej współpracy. Na dniach rozpoczynam prace nad logicznym intro, oraz kolejnymi odcinkami. Pojawiły się już nawet pierwsze plany co do tego, jak zarobić na kanale. Ale nie chcę zapeszać, więc na razie nie zdradzam planów
Kanał YouTube:
Ilość filmów: 10
Ilość subskrypcji: 83
Wyświetlenia łącznie: 3264
Czas oglądania kanału (godziny): 127
Giełda Bit Bay:
Ilość zainwestowanych pieniędzy: 100 zł
Saldo w chwili pisania posta: 155,50 zł
Zysk/strata w chwili pisania posta: + 49 zł
Giełda Plus 500:
Ilość zainwestowanych pieniędzy: 2600 zł
Zysk/strata netto w momencie pisania posta: + 48 zł