ROZDZIAŁ V - INTERNET NA PEŁEN ETAT
Siema!
Witam Was w ten poniedziałkowy wieczór

Miałem dziś nie pisać posta, ale jako, że nic innego nie chce mi się robić to jednak go napiszę
Na początek może kilka ogłoszeń. Tym postem otwieram piąty rozdział mojego dziennika.
Na pewno jeden z ostatnich, o ile nie ostatni.
Następna sprawa. Nie będę raczej podawał kwot jakie zarabiam.
Czasem podrzucę może jakiegoś "skrina", ale nie będę umieszczał dokładnych kwot w podsumowaniu.
Zapytacie czemu? - Nie uważam, aby było to konieczne, a poza tym nie widzę sensu upubliczniać takich rzeczy.
Może przez to dziennik trochę straci, ale postaram się Wam to jakoś wynagrodzić

Zamiast tego będę ukazywał zarobek w skali procentowej.
Na ile udało mi się wypełnić cel w danym tygodniu i jaki procent tygodniówki osiągnąłem w stosunku do tego co chciałbym mieć na koniec roku

Oprócz tego z góry przepraszam jeśli będę się wypowiadał bardzo ogólnie na temat swoich projektów.
Nie chcę zdradzić jednak za wiele. Zawsze możecie pytać - najwyżej dam wymijającą odpowiedź
PROJEKT #1 SUB-SMS
Za wiele się nie dzieje. Mam swoją niszę już od dawna, która daje pewną ilość $.
PROJEKT #2 PPI + SOCIAL MEDIA
Jest to projekt, na którym zarobiłem do tej pory najwięcej piniorów, ale po kryzysie, który zdarzył mi się pod koniec ubiegłego roku nie mogę się z nim podnieść

Po kilka dolarów dziennie wpada, ale jest to wynik daleki od moich oczekiwań. Walczę jednak cały czas.
PROJEKT #3 AFILIACJA
Perełka z dużym potencjałem, ale cały czas coś nie gra. Trochę już zarobiłem dzięki temu projektowi, ale ostatnio jest bida. W tym tygodniu trzeba to zmienić!
PROJEKT #5 CPI + INSTAGRAM
Jest problem, miałem zacząć już dawno, ale jakoś nie "czuję" tego instagrama

. W tym tygodniu też pewnie nic nie zrobię...
PROJEKT #6 STRONA + PPI
Chęć posiadania własnej strony mającej ruch organiczny z google mam już chyba od 1,5 roku. Wszystkie próby spełzały jednak na niczym

Biorąc pod uwagę to, że backlinkowanie mi nie wychodzi, tym razem skupiam się na on-page seo i łatwych keywordach.
Musi się udać!
Jak widzicie trochę tych projektów mam. Wiele osób pewnie uważa, że jest to zgubne podejście - mi taki system pasuje

Planem na ten tydzień jest przede wszystkim wyjście na prostą z większością projektów, tak aby w kolejnym można było "tylko" spokojnie klepać normę

Poniżej możecie zobaczyć nowość! Jako, że interesuję się rozwojem osobistym, produktywnością itp. Czasem zarzucę mniej lub bardziej mądrymi spostrzeżeniami

Oczywiście tylko jeśli ten pomysł się Wam spodoba. Czekam więc na reputy/komentarze zwłaszcza, że napisanie takich porad będzie mi zajmowało trochę czasu,
a nie chcę tego robić na darmo
NIE PAL WODY ZA TYMI CO ZA PLECAMI SIEJĄ ZBOŻE, CZYLI KĄCIK PORAD WUJKA DANONKA
LEKCJA #1 - Kto rano wstaje, ten cały dzień chodzi nie wyspany
Pewnie nie raz słyszeliście, że warto jest wstawać wcześnie rano. Ja się pod tym podpisuję. Co prawda nie jestem zwolennikiem wstawania o 5 rano, ale godzina 7 to dla mnie codzienność. Co ciekawe lepiej się wtedy czuję i lepiej funkcjonuję przez resztę dnia, mając świadomość, że gdy wiele osób jeszcze śpi/zaczyna działać ja zrobiłem już wiele pożytecznych rzeczy. Mi wczesne wstawanie przychodzi dosyć łatwo, ale wiem że wiele osób ma z tym problem. W związku z tym przygotowałem dla Was kilka wskazówek.
- Połóż budzik z dala od łóżka, gdy zadzwoni chcąc nie chcąc będziesz musiał wstać, aby go wyłączyć. Jesteś uparty i chcesz więcej? Połóż drugi budzik w innym pokoju - to na pewno pomoże. Ważne jednak, aby po takiej pobudce nie kłaść się z powrotem do łóżka. Jak najszybciej ubierz się w codzienne ubrania, zaściel łóżko i zacznij coś robić/ zjedz śniadanie czy wykonaj poranną toaletę w zależności jak to u kogo wygląda.
- Nie idź spać zbyt późno. Jeżeli będziesz spał nie wystarczającą dla siebie ilość czasu to proste, że będziesz miał problemy ze wstawaniem. Z drugiej strony polecam nie przesadzać w drugą stronę. Najlepiej metodą testów znajdź dla siebie optymalną ilość czasu snu.
- Wykonaj poranną gimnastykę - ja osobiście tego nie praktykuję, ale być może w niedługim czasie zacznę. O co chodzi - o to aby zaraz po wstaniu wykonać jakieś proste ćwiczenia w wyniku czego pobudzone zostanie krążenie w naszym organizmie, zwiększy się temperatura ciała i przestaniemy myśleć o powrocie do łóżka.
- Wykorzystaj słońce - Jeśli masz okna skierowane na wschód pozwól, aby ranem do Twojego pokoju wpadały promienie słońca. Również działa to bardzo dobrze.
Z wiadomych przyczyn metoda nie zawsze zadziała.
- Miej cele - Jeśli bardzo chcemy czegoś dokonać, raczej nikt nie marnuje czasu na bezproduktywne leżenie w łóżku. Warto mieć więc cel, który codziennie rano będzie nam dawał kopa do działania.
Uff to tyle

Wiadomo, temat można by drążyć jeszcze długo, ale jestem pewien, że jeśli użyjecie wszystkie wskazówki to z Waszym wstawaniem nie powinno być problemów.
Przypadków patologicznych nie biorę pod uwagę

2
Jeszcze raz proszę o zostawienie znaku czy porada była dla Was pożyteczna, bo inaczej to pier*ole tyle pisać sam dla siebie