Dziennik spełnia swoją rolę - dodaje motywacji do pracy.. Dlaczego? Ogrom pracy mnie przytłoczył, przez kilka ostatnich dni nie było wpisów. Praca przy tylu stronach na raz zajmuje bardzo dużo czasu, a co dopiero jak sie pracuje nad kilkoma projektami. W poniedziałek wydawało mi się, że zrobiłem zbyt mało żeby tutaj coś napisać, to samo było wczoraj. Siedziałem dzisiaj całą noc żeby trochę nadrobić żeby nie było wstydu przy tym wpisie
# DAY 5 & 6 & 7
Skończyłem wygląd każdej strony. Trochę czasu to zajęło szczególnie, że każde zdjęcie trzeba skompresować żeby nie psuć wyników optymalizacji.
100/100 Skończonych stron (wygląd)
Przebudowałem trochę strony żebym mógł z jednego miejsca zarządzać sposobem monetyzacji ruchu.
Każda strona została konkretnie zoptymalizowana. Wyniki każdej są bardzo zbliżone ze sobą:
100/100 Zoptymalizowanych stron
Powoli mam już dość pracy przy takich pierdołach, wolałbym w końcu zacząć z SEO. Jest coraz bliżej

Jutro muszę zrobić dzień wolny (teoretycznie) - po prostu cały dzień poświęcam na inny projekt. Być może przez ten jeden dzień odzyskam trochę energii do tych landing page.
Trochę z innej beczki.. Wspominałem w pierwszym wpisie, że interesuje się kryptowalutami. Czekałem długi czas na fajny spadek IOTY (przesiadłem się z Bitcoin Cash), doczekałem się. Zakupiłem kilka dni temu po cenie 1,2$, dzisiaj sprzedałem po 1,4$. Dlaczego? Bo poinformowano na oficjalnym blogu, że nowy portfel IOTY ma wyjść dopiero po kilku tygodniach, trwają testy. Wcześniej wspominano, że będzie gotowy do końca marca - spodziewam się więc spadków. Obserwuje cały czas sytuacje na krypto, zobaczymy co się wydarzy na dniach.
edit: Dodam jeszcze, że poza różnicą pomiędzy kupnem, a sprzedażą IOTY udało mi się też zarobić na różnicy kursów Ripple (XRP) pomiędzy Binance a Bitbayem

Schemat wyglądał w ten sposób od początku:
Kupno LTC na Bitbay
Przesłanie na Binance
Wymiana LTC/BTC
Kupno IOTA/BTC
Sprzedaż IOTA/BTC
Kupno Ripple XRP/BTC
Przesłanie Ripple na Bitbay
Sprzedaż Ripple XRP/PLN