Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Siema, mam domene z namecheap.com, a hostin w biznes-host.pl. Jak podpiąć tą domene pod ten hosting? Dodalem juz w panelu directadmin ta domene, co jeszcze musze zrobic?
Jeżeli wszystko zrobiłeś poprawnie to zaczekaj aż dns się zaktualizują, zwykle robi się to 3 razy dziennie.
Dla pewności czy zrobiłeś to dobrze możesz oglądnąć. https://www.youtube.com/watch?v=SYvCS1VDJYM
(22-06-2014 22:18)abelabel2 napisał(a): W panelu domeny ustawiasz dnsy aby wskazywały serwer.
Dodanie domeny w DA to po prostu podpięcie jej. Musisz ustawić jej DNSy jeszcze.
te dnsy to adresy IP czy mam po prostu wpisac tam ns3.biznes-host.pl itd.?
Pierw wchodze tam gdzie kupilem domene i tam gdzie jest lista moich domen mam obok "Zmien DNS".
Mam nowe okno gdzie musze wpisac DNS
Przechodze na swoj hosting, wchodze do panelu i mam zakladke DNS Zones (u ciebie moze to inaczej sie nazywac), tam mam liste swoich stron, wchodze w edycje i z prawej mam adresy dns ktore musze skopiowac do panelu domen
(23-06-2014 09:17)lolekxp napisał(a): ns3.biznes-host.pl tak to jest to
Ja ustawiam to po prostu tak:
Pierw wchodze tam gdzie kupilem domene i tam gdzie jest lista moich domen mam obok "Zmien DNS".
Mam nowe okno gdzie musze wpisac DNS
Przechodze na swoj hosting, wchodze do panelu i mam zakladke DNS Zones (u ciebie moze to inaczej sie nazywac), tam mam liste swoich stron, wchodze w edycje i z prawej mam adresy dns ktore musze skopiowac do panelu domen
Gotowe.
Teraz jak wchodze na moja strona to wyskakuje "Welcome to the home of mydomain.com
To change this page, upload your website into the public_html directory"