Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →

Nowy wygląd Zarabiam.com — zobacz, co się zmieniło →

Odpowiedz 
Samsung syncmater problem

Autor Wiadomość
Samsung syncmater problem
Sprawdź:
Witam.
Mam problem z moim monitorem.Monitor po wyłączeniu włącza się na sekundę i obraz znika (nie za każdym razem,dzieje się to tak średnio 3 razy na dzień.Są takie dni ze wcale).Pomaga dopiero wyłączenie z zasilania.Nie raz wystarczy włączyć i wyłączyć monitor przyciskiem ale to muszę robić kilka razy pod rzad i po załączeniu obraz przez chwile miga.Monitor to samsung syncmaster s22b300h.Sterowniki do karty graficznej mam nowe.

Beda reputy za pomoc + 10 fg jak się uda rozwiązać problem.
RE: Samsung syncmater problem
Dobrze masz podłączony kabel zasilający ? Może dociśnij go ja tak miałem w LG jak kabel był na luźno do monitora podłączony.
Glosy: Sloniasek (+5), Qwik (+1)
Mam ten sam monitor - nie wiem jak Ci pomóc Undecided
Glosy: Qwik (+1)
Opisz problem na tym forum,i tym dziale http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum143.html
Elektronikow tu brak, wyglada na to ze inwerter cos nie teges...
(19-08-2013 20:47)Davi napisał(a):  Dobrze masz podłączony kabel zasilający ? Może dociśnij go ja tak miałem w LG jak kabel był na luźno do monitora podłączony.

Sprawdzałem kilka razy

Na forum o zarabianiu dostałem więcej porad niż na forach tematycznych.
ale odlaczasz monitor tylko czy caly koputer ?
troche podobne objawy jak zepsuta karta graficzna
moze juz sie rozwala tobie uklad bga
1. Karta Graficzna- Warto zrobić analizę softwerową, jak i fizyczna(sprawdzić wejście)
2. Sprawdź kabel zasilający / przesyłowy
3. Sprawdź inventer w Monitorze.

klavius, dumny członek http://zarabiam.com od Apr 2013.
Odłączam tylko monitor.
Karta graficzna była na naprawie ale mogę przestawić na zintegrowana i wtedy zobaczyć.
Zmieniłem jakieś ustawienia i mam spokój już kilka dni.
Może być że kabel z monitor odpowiedzialny za obraz na nim poprostu się gdzieś przetarl miałem podobnie aż w końcu sie kolorki uwaliły i była lipa bo musuałem kupić nowy monitorek Sad
Czasem w takim przypadku pomaga zmiana częstotliwości odświeżania, co prawda wtedy przez kilka dni możesz odczuwać dyskomfort, ale przyzwyczaisz się.

xD
dX
Odpowiedz