Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Odpowiedz 
Windows 8 - Co sądzicie?

Autor Wiadomość
Windows 8 - Co sądzicie?
Sprawdź:
Witam,
Mam takie pytanko co sądzicie Windows 8 ? Jeżeli ktoś go używa to mógłby powiedzieć czy jest ciężko się w nim połapać i czy jest szybszy od Windows 7 ?

Jeżeli umieściłem w złym dziale przepraszam i dziękuję za wszystkie wasze odpowiedzi.

Wysyłane z mojego Blade za pomocą Tapatalk 2
RE: Windows 8 - Co sądzicie?
[my-youtube width=720 height=420]http://www.youtube.com/watch?v=N4bVZXsUq8Y&hd=1[/my-youtube]

[Obrazek: eRmailBanner2.png]
Osobiście używam już od jakiegoś czasu i mimo początkowego wnerwienia przez:

- brak działających niektórych sterowników (dopiero od niedawna wszystkie urządzenia w pececie działają jak należy)
- ciężkie przyzwyczajenie się do nowego interfejsu METRO
- brak aero co ogólnie wpływa na lepszy wygląd (wg. mnie)

Teraz chyba nie zamieniłbym go na żaden inny (no, może konkurować z 7). Jest u mnie przede wszystkim MEGA szybki. Mimo, że mam już nawalone sporo programów i system działa już 2 czy 3 miesiąc to i tak jest szybki jak burza - ani jednego bluescreena czy błędu a szybkość uruchamiania to po prostu bajka. Logo przed ekranem ładowania wyświetla się około 1 sekundy, ładowanie profilu 1 sekunda i włączenie przeglądarki to też jakaś 1 sekunda - czy można to zrobić jeszcze szybciej? Wink Nie spotkałem się.

Do interfejsu się już przyzwyczaiłem, jednak nie zmienię zdania, że te całe metro powinno mieć miejsce tylko w dotykowych pecetach/tabletach/telefonach a nie na sprzęcie, który obsługujemy myszką i klawiaturą. Może ma jakieś minusy, ale dla mnie przewaga plusów pozwala mi pozostać na 8.
Odp: Windows 8 - Co sądzicie?
Dziękuję za opinie sam go chyba dziś zainstaluje obok win7 tak na próbę Big Grin

nigdy tego nie ogarne XP for ever
Fractal a jakie masz parametry komputera ?

P.S Ktoś jeszcze tutaj woli Linuxa ?
Szału nie ma, E5200, 9600GT, 2GB RAM.

Ja już chyba kilkanaście razy próbowałem się przekonać do Linuxa i może jest całkiem niezły, ale do codziennego użytku wolę jednak powszechnego M$. Tongue
Windows 8 to tylko trochę lepsze Windows 7 i tyle
szału aż tak nie robi powiem ci Wink
Wiadomo, że jest to raczej ewolucja zamiast rewolucji. ;>

Szkoda tylko, że 8 skończy tak jak Vista - dodają coś nowego i od razu zacznie się masowy hejt jaki to nowy system jest zły przez ludzi, którzy nawet go nie posiadali...

Bo w sumie w czym Vista była/jest taka straszna, że tak jej wszyscy nienawidzą? Po prostu była pewną rewolucją w wyglądzie/funkcjonowaniu systemu, na którą starzy użytkownicy XP nie potrafili się przenieść, tak samo jest i będzie z 8. ;>

Jakby dać funkcjonalność i szybkość 8 i prostotę 7 to chyba wyszedłby system idealny - marzenie. ;>
Odp: RE: Windows 8 - Co sądzicie?
(14-11-2012 17:51)Fractal napisał(a):  Jakby dać funkcjonalność i szybkość 8 i prostotę 7 to chyba wyszedłby system idealny - marzenie. ;>

może to będzie Windows 9

Odpowiedz