Sprawdź:
#09.10.2021
Witam. Jestem metalklo. Na forum byłem obecny z dłuższymi przerwami od 2017 roku. Niejednokrotnie wyciągałem z niego wartościową wiedzę. Kojarzę mniej więcej osoby więc nie będe się specjalnie witał

W maju tego roku ukończyłem studia i zacząłem pracę w IT. Nauczyłem się przez pół roku w niej wielu przydatnych rzeczy, poznałem wielu wartościowych ludzi, zobaczyłem wiele ciekawych zjawisk. Niestety jako, że jestem z małego miasta zarobki są adekwatne do tego faktu. Od września tego roku mieszkam z dziewczyną i wynajmuje mieszkanie - dzielimy się wydatkami. Mimo ostrzeżeń ze strony rodziny uważam, że życie na własną kieszeń wcale nie jest trudne ani straszne. Mimo, że zarabiam mało jestem w stanie odłożyć i godnie żyć.
Od lat bardzo duży nacisk kładę na edukację. Praktycznie nie potrafię bez niej żyć i mam wyrzuty sumienia kiedy się nie uczę. W ubiegłym miesiącu dowiedziałem się, że jest wakat u mnie w firmie jako spec. ds. nauczania maszynowego, tudzież Python i pochodne. Oczywiście wiązać się to będzie z podwyżką. Z programowania ogarniam podstawy kilku języków ale programistą nigdy bym się nie nazwał. Wobec tego rozpocząłem zintensyfikowaną naukę tego języka - idzie mi, uważam, dobrze. W tle oczywiście zgłębiam tajemnice hardware'u i szeroko pojętego IT.
Jeśli chodzi o zarabianie w sieci to miałem okazję zarobić w ruchach na krypto trzymając pozycję długie (BTC/ETH), coś tam na CPA (ogads), krótka nieudana przygoda z HYIP, sprzedaż lokalna różnych ciekawych towarów (w tle numizmatyka i monety z III wieku N.E.).
Nie ukrywam, że tego typu zarobki będą stanowiły wpływy dodatkowe. Głównym źródłem dochodu będzie pensja i nadgodziny w których (póki co) mam szerokie pole do popisu. Dodam, że mogę pracować zdalnie z domu w weekendy itd.
Postaram się dodawać wpisy z moim aktualnym stanem konta i przemyśleniami. Zdecydowałem, że licznik stanowić będzie moje konto bankowe. Co prawda wydaje z niego pieniądze na wynajem i jedzenie, ale bilans zawsze wychodzi na spory plus miesięczny. Moim obecnym celem jest granica 10k na koncie. Oczywiście odłożona kwota będzie nieco płynna lecz wydatki mam w miarę stałe i cały czas będzie to szło do przodu. Obecnie jestem świeżo po opłaceniu wynajmu i zakupach
Wiem, że warto otaczać się wartościowymi ludźmi którzy są w temacie. Liczę na inspiracje, porady i anegdoty i ze swojej strony postaram się zaoferować to samo. Pozdrawiam metalklo.
CEL = 6400/10000
Hybrid1990 dodał notatkę do tego postu 09-10-2021 18:29 ponieważ:
Czerwony kolor (i jego odcienie) czcionki jest zastrzeżony dla administracji.
Post zmoderowany.
|