Sprawdź:
Witam,
WorldRemit to serwis służący do przelewania pieniędzy pomiędzy kontami w różnych krajach, podobny do
TransferGo. Ogólnie wydaje mi się nieopłacalny, ale akurat rozdają 100 zł za rejestrację z polecenia i przelanie za jego pomocą 500 zł.
Linki:
Czysty link /
Google Play /
App Store
Kod polecający: <chwilowo brak>
Co należy zrobić:
1. Zakładamy konto na stronie lub w aplikacji, podając kod polecający - będzie mi miło, jeśli podasz mój (100 zł dla polecanego i 100 zł dla polecającego).
2. W WorldRemit robimy nowy transfer 500 PLN na GBP i jako odbiorcę podajemy dane swojego konta Revolut (lokalnego GBP oczywiście). W polu na numer odbiorcy (+44) można wpisać cokolwiek. Na kursie WorldRemit będziemy stratni około 5 zł w porównaniu do Revolut.
3. Aby pozbyć się opłaty 16 zł za transfer, podajemy kod promocyjny: FINDER (znaleziony w internecie, tylko na pierwszy transfer).
4. W następnym kroku podajemy swoje dane i potwierdzamy numer telefonu.
5. Wybieramy sposób finansowania transferu - najszybciej będzie zapłacić kartą PLN.
6. Przeprowadzamy weryfikację dokumentu tożsamości, klikając w link otrzymany na maila - będzie to konieczne, aby wykonać kolejny transfer.
7. Kiedy pierwszy transfer dotrze na nasze konto, otrzymamy maila z kodem na -100 zł na koszt następnego transferu. Wtedy możemy wykonać transfer 84 PLN na GBP na swoje konto Revolut.
Więcej na temat programu polecającego znajdziesz w
FAQ