![]() |
|
WorldRemit - 80 zł za założenie konta i przelanie 500 zł - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Konta Bankowe (/Forum-Konta-Bankowe-449) +--- Dział: Systemy Płatności Internetowych (/Forum-Systemy-Platnosci-Internetowych-206) +--- Wątek: WorldRemit - 80 zł za założenie konta i przelanie 500 zł (/Temat-WorldRemit-80-zl-za-zalozenie-konta-i-przelanie-500-zl-160672) |
WorldRemit - 80 zł za założenie konta i przelanie 500 zł - michael55910 - 17-01-2019 21:49 Witam, WorldRemit to serwis służący do przelewania pieniędzy pomiędzy kontami w różnych krajach, podobny do TransferGo. Ogólnie wydaje mi się nieopłacalny, ale akurat rozdają 100 zł za rejestrację z polecenia i przelanie za jego pomocą 500 zł. Linki: Czysty link / Google Play / App Store Kod polecający: <chwilowo brak> Co należy zrobić: 1. Zakładamy konto na stronie lub w aplikacji, podając kod polecający - będzie mi miło, jeśli podasz mój (100 zł dla polecanego i 100 zł dla polecającego). 2. W WorldRemit robimy nowy transfer 500 PLN na GBP i jako odbiorcę podajemy dane swojego konta Revolut (lokalnego GBP oczywiście). W polu na numer odbiorcy (+44) można wpisać cokolwiek. Na kursie WorldRemit będziemy stratni około 5 zł w porównaniu do Revolut. 3. Aby pozbyć się opłaty 16 zł za transfer, podajemy kod promocyjny: FINDER (znaleziony w internecie, tylko na pierwszy transfer). 4. W następnym kroku podajemy swoje dane i potwierdzamy numer telefonu. 5. Wybieramy sposób finansowania transferu - najszybciej będzie zapłacić kartą PLN. 6. Przeprowadzamy weryfikację dokumentu tożsamości, klikając w link otrzymany na maila - będzie to konieczne, aby wykonać kolejny transfer. 7. Kiedy pierwszy transfer dotrze na nasze konto, otrzymamy maila z kodem na -100 zł na koszt następnego transferu. Wtedy możemy wykonać transfer 84 PLN na GBP na swoje konto Revolut. Więcej na temat programu polecającego znajdziesz w FAQ RE: WorldRemit - 80 zł za założenie konta i przelanie 500 zł - MrMisiek - 18-01-2019 13:28 Tylko czy na pewno odda pieniądze ? jakieś potwierdzenia cos ? RE: WorldRemit - 80 zł za założenie konta i przelanie 500 zł - marmal - 18-01-2019 13:56 Zarejestrowałem się z refa i zrobiłem przelew. Z tym, że jak chciałem zrobić przelew w GBP, to wymuszało mi podanie lokalnego numeru telefonu (z prefixem +44) w formularzu odbiorcy. Ostatecznie wybrałem transfer na korony czeskie jako, że mam czeski nr telefonu i konto bankowe. Dam znać jak wszystko przejdzie. RE: WorldRemit - 80 zł za założenie konta i przelanie 500 zł - michael55910 - 18-01-2019 14:27 @MrMisiek Oddać pieniądze odda na pewno - do mnie dotarły z powrotem po kilku godzinach Potwierdzenie z Revolut: (Kliknij aby zobaczyć) ![]() W każdym razie może warto wstrzymać się kilka dni, jeśli ktoś chce mieć pewność. Dam znać jak już dostanę voucher. @marmal Zapomniałem napisać... Jako telefon odbiorcy można wpisać cokolwiek - telefon to nie jest informacja wymagana do przelewu i w sumie nie wiem po co o nią proszą. RE: WorldRemit - 80 zł za założenie konta i przelanie 500 zł - marmal - 18-01-2019 14:44 Dzieki za informacje o telefonie. ![]() Co do vouchera, to maja 10 dni roboczych wg tego co pisza: Cytat:The vouchers will be sent to the email addresses associated with you and your friends’ WorldRemit accounts, within 10 working days of the promotional criteria being met. RE: WorldRemit - 80 zł za założenie konta i przelanie 500 zł - michael55910 - 18-01-2019 15:34 Ooo, dzięki Właśnie nie mogłem znaleźć informacji, ile regulaminowo mają czasu na wysłanie vouchera.A odnośnie telefonu, to jeszcze tak sobie myślę, że może na numer telefonu odbiorcy wysyłają jakieś potwierdzenie, więc podając zmyślony numer warto podać taki, który na pewno nie istnieje. RE: WorldRemit - 80 zł za założenie konta i przelanie 500 zł - marmal - 18-01-2019 16:47 Tak, zgadza się. Podałem własny numer telefonu i przyszedł sms, że dana osoba (w tym przypadku ja sam) wysłała pieniądze i będą dostarczone na konto bankowe w ciągu 3 dni roboczych. RE: WorldRemit - 80 zł za założenie konta i przelanie 500 zł - michael55910 - 22-01-2019 01:10 I oto voucher wylądował: ![]() Transfer zlecony i już w drodze. Tylko nie wiedzieć czemu znowu przysłali prośbę o weryfikację ID (mimo że weryfikowałem się wcześniej). Ale transfer i tak puścili. WorldRemit - 80 zł za założenie konta i przelanie 500 zł - marmal - 22-01-2019 08:56 To świetnie! A ile w sumie dni roboczych czekałeś na ten voucher? Ja na razie dostałem kod na darmowe transfery. RE: WorldRemit - 80 zł za założenie konta i przelanie 500 zł - michael55910 - 22-01-2019 17:35 W czwartek puściłem transfer i w tego samego dnia wieczorem dotarł, a voucher dostałem wczoraj wieczorem. Czyli niecałe 3 dni robocze. A co to za kody na darmowe transfery? Ja nic takiego nie dostałem. Było coś więcej napisane z jakiej okazji te kody? |