Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Witam od pewnego czasu postanowiłem spróbować sprzedawać przedmioty zakupione przez aliexpress i wystawiając je na allegro. Jak widze jest trochę aukcji na allegro z przedmiotami z tej strony. Mam pytanie czy jest osoba ,która ma doświadczenie z taką formą sprzedaży . Czy to się opłaca ? I w jakie przedmioty celować aby się sprzedawały bo jestem kompletnie zielony w tym temacie.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Użytkownik zuhsm.pl prowadzi (prowadził?) całkiem duży handel na Allegro, ale raz, że trudno było się z nim skontaktować, a dwa - jego temat-dziennik od kilku miesięcy stoi cicho, więc możliwe, że skończył z interesem.
Generalnie jeśli myślisz o imporcie i sprzedaży na poważnie to oczywiście działalność gospodarcza to podstawa. Rynek jest już zapchany i raczej trudno będzie Ci cokolwiek zarobić na rzeczach typu case'y do telefonów, wiatraczki USB i takie bzdety, których na Ali pełno.
Możesz spróbować bez DG sprzedawać małe ilości, żeby sprawdzić jak będzie schodziło, ale podejrzewam, że bez szablonu, reklamy, stażowego konta z ocenami przebicie się przez konkurencję, która działa masowo będzie niemożliwe. No i oczywiście budżet trzeba mieć, tak jak napisałeś.
Bez DG musi się liczyć że liczna i przewrażliwona konkurencja go zacznie zgłaszać, może fiskus też przyfilować... średni pomysł. Jak kroić mamonę z ryzykiem to tylko duże kwoty a nie takie coś. Chyba że nie drobnica a poważny sprzęt wchodzi w grę