Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Witam, ostatnio gdy podjąłem się pewnego zlecenia za które mam dostać wynagrodzenie nie wiem jaki bank wybrać. Poda ktoś + i - tych banków?:
-skrill
-payza
-PayPal
Na payza często w przypadku zarobków z wielu różnych serwisów są wysokie prowizje, w sensie payza sporo zabiera do swojej kieszeni. Więc ten procesor odradzam.
PayPal wymaga jakichś weryfikacji z rachunkiem bankowym, a po przekroczeniu kwoty rocznego obrotu (wynosi ona okolo 10 tys zlotych) weryfikacji dowodem osobistym.
A w jakiej walucie to wynagrodzenie? Jeśli w jakiejś zagranicznej to może najpierw sprawdź ile kasy zabierze ci przewalutowanie w każdym z tych "banków".
PayPal lub skrill, payza ma dużo prowizji + nie jest tak popularna, obecnie bardzo popularny jest skill, więć skoro nie określiłem czego oczekujesz od tego procesora, to poczytaj sobie w googlach na temat skrilla.
Ja bym się zastanawiał między Paypalem a Skrillem i jeden i drugi po pewnym czasie wprowadza weryfikacje, jeden i drugi ma prowizje (Paypal) mniejsze. Do Skrilla możesz wyrobić sobie kartę (płatna) i wtedy albo sobie karta wypłacasz w bankomacie pieniądze, albo płacisz tą kartą za zakupy w sklepie.