Sprawdź:
Siema!
Mam pytanie które mnie niestety, ale nurtuje, na FB, gdy jest ten pasek aktywności znajomych z prawej strony, to na jakiej podstawie są wyświetlani znajomi na pierwszej pozycji?
Jeżeli z kimś piszecie, ten ktoś ma np na imię Marcin, to po dłuższym pisaniu on jest na pierwszym miejscu na liscie, prawda? a jak przestaniecie z nim pisać, to aktywność spada i on również spada gdzieś w dół.
To dlaczego np, gdy z moją byłą dziewczyną pisałem z dwa miesiące temu godzinami dziennie (ona była na pierwszym miejscu tej listy) a mimo tego, że nie piszemy już kilka miesięcy, to ona dalej się utrzymuje na pierwszym miejscu, natomiast inni znajomi, z którymi nie pisze np pare tygodni, spadają w dól.
Na jakiej podstawie ta aktywność jest analizona przez facebooka?
Nie kumam, czemu na pozycji pierwszej zawsze jest ONA, mimo, że nie piszę z nią tyle czasu, a osoby, z którymi piszą często są pod nia.
Z czego to wynika?
To jest głupie, ale moja była jeszcze we mnie siedzi i pytanie, czy to wynika z tego, że mnie obserwuje? czyta? patrzy na mnie? czy co? poważnie, to głupie, ale sprawdzam i analizuje każdy szczegół.