![]() |
Dylemat facebooka - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: SocialMedia (/Forum-SocialMedia-451) +--- Dział: Facebook (/Forum-Facebook-452) +--- Wątek: Dylemat facebooka (/Temat-Dylemat-facebooka-126601) Strony: 1 2 |
Dylemat facebooka - sheko12 - 02-01-2016 21:15 Siema! Mam pytanie które mnie niestety, ale nurtuje, na FB, gdy jest ten pasek aktywności znajomych z prawej strony, to na jakiej podstawie są wyświetlani znajomi na pierwszej pozycji? Jeżeli z kimś piszecie, ten ktoś ma np na imię Marcin, to po dłuższym pisaniu on jest na pierwszym miejscu na liscie, prawda? a jak przestaniecie z nim pisać, to aktywność spada i on również spada gdzieś w dół. To dlaczego np, gdy z moją byłą dziewczyną pisałem z dwa miesiące temu godzinami dziennie (ona była na pierwszym miejscu tej listy) a mimo tego, że nie piszemy już kilka miesięcy, to ona dalej się utrzymuje na pierwszym miejscu, natomiast inni znajomi, z którymi nie pisze np pare tygodni, spadają w dól. Na jakiej podstawie ta aktywność jest analizona przez facebooka? Nie kumam, czemu na pozycji pierwszej zawsze jest ONA, mimo, że nie piszę z nią tyle czasu, a osoby, z którymi piszą często są pod nia. Z czego to wynika? To jest głupie, ale moja była jeszcze we mnie siedzi i pytanie, czy to wynika z tego, że mnie obserwuje? czyta? patrzy na mnie? czy co? poważnie, to głupie, ale sprawdzam i analizuje każdy szczegół. RE: Dylemat facebooka - PremAccHack - 02-01-2016 21:17 Po prostu wywal ja ze znajomych ![]() RE: Dylemat facebooka - sheko12 - 02-01-2016 21:20 Tak, ale na jakiej podstawie facebook analizuje tą aktywnośc, czemu jest na pierwszej pozycji, skoro nie piszemy tyle czasu, a inni spadają, jak nie piszemy X czasu. Dylemat facebooka - damianus627 - 02-01-2016 21:22 Ja na pierwszych pozycjach mam osoby z którymi wymieniłem dużo wiadomości, a z niektórymi nie pisałem już kilka miesięcy. RE: Dylemat facebooka - Max998 - 02-01-2016 21:30 Mam tak samo jak Damian, na początku listy są osoby z którymi piszę najwięcej/codziennie. RE: Dylemat facebooka - sheko12 - 02-01-2016 21:31 To z jakiej racji jest moja byla, jak nie piszę z nią z 2 miesiące, o co tu chodzi ![]() RE: Dylemat facebooka - Max998 - 02-01-2016 21:36 Cóż.. Być może wymieniłeś z nią tyle informacji, że nadal bije na głowę te inne.. ![]() RE: Dylemat facebooka - mamrotka - 02-01-2016 21:36 Ale moze to dziala tak, ze bd pokazywac bo wymieniles duzo wiadomosci ? RE: Dylemat facebooka - sheko12 - 02-01-2016 21:44 Tzn jest kilka tyś wiadomości tylko, myślałem, że to wynika z obserwacji profilu, zaintersesowania czy coś....a nie tylko z ilości wiadomości. Ech, a już miałem nadzieje. RE: Dylemat facebooka - szykiryki - 02-01-2016 21:46 Jak była obecna, a nie była, to pewnie wymieniliście taką ilość wiadomości, że jeszcze przed długi czas może utrzymywać się na pierwszej pozycji ![]() Jest na to tylko jedna rada. Nowa dziewczyna. Tylko nie bierz takiej bez fejsa! |