Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Faktycznie ten ich support jakiś zakręcony jest. Widziałam dziś inny screen z rozmowy z supportem gdzie tłumaczą, ze podwyższony bonus nie dotyczy Polski, Szwajcarii, Islandii i jeszcze jakiegoś kraju. No ale powodzenia, nie będzie Niemiec nas okradał
Słuchajcie, dostałem już pierwsze bonusy. Tak jak się spodziewałem - 15€ i dostałem je tylko ja. Mam dość już ich supportu, ale czy coś możemy jeszcze w tej kwestii zrobić?
Proszę również wszystkich, którzy się zarejestrowali o wysłanie mi w wiadomości ze swoim imieniem i nazwiskiem bym wiedział, że bonus jest za was. Jeżeli się zgodzicie to proponuje wszystkim 10€, a ja zostawiam dla siebie 5€. Okej?
Możesz jeszcze ostatni raz zbiorowo napisać podając nazwiska osób które tego zechcą by odpisali byś mógł przekazać im powód dlaczego nie otrzymali bonusa. Ale to raczej gdy juz byśmy mieli karty i spełnili warunki.
Ja raczej sie nie złapie skoro zacząłem rejestrację 4-tego a skończyłem 5-6 przez ich ociąganie z weryfikacją ale może zacytowanie ich odp że niektórzy dostaną a tu pupa i zbiorowa "skarga" ich "wzruszy" hehe
Szczerze mówiąc to trochę lipa, może masz jakiegoś znajomego co konkretnie ogarnia angielski, zadzwonił by jako Ty i to wyprostował ?
Delikatnie rzecz biorąc jest to czyste naciąganie klientów i powinieneś im to porządnie wytłuścić i uzyskać gwarancję, że dostaniemy to co obiecali.