(16-07-2015 15:55)Mercz napisał(a): Oj ja nic złego nie mówie. Tylko taka moja opinia. Sam z poradnikiem orłem nie byłem, okazało się, że jest on ogólnodostępny w innym dziale. Tylko wkurza mnie takie ceny i pisanie "20% na szczytny cel" jakby chciał tak bardzo mu pomóc (rodzinne powody) to by dał z 70% zapewne
Bądź chociaż te 50% 
Także niech nie zasłania się tymi 20%. Cena to jego sprawa. Tylko po co ten dopisek "20 % na szczytny cel"? To jego sprawa. Będzie ktoś chciał kupić poranik bo wydaje mu się dobry w tej cenie, to kupi, a nie by przekazać te 20%. Co innego, jakby zbierał te 80%, albo i 100% ze sprzedaży z poradników na małego Jakuba.
Nie zasłaniajmy biznesu kimś innym. Jeżeli chce pomóc naprawdę, to przekaże te 100%, bo pieniądze to nie wszystko (zamiast kupić bluzę, to przecież lepiej dać na małego Jakuba)
Cóż mimo wszystko powodzenia w sprzedaży.
oj kolego, masz bardzo ciekawe podejście do sytuacji, z tego co wywnioskowałem to jesteś nastawiony tak " a dostane wypłatke 2 tysiączki to pójde i zaniose wszystko na biedne dziecko "

Chłopak napisał poradnik i chce go sprzedać, to że oddaje 20% ze sprzedaży na rzecz dziecka to jego dobra wola i powinno się to doceniać
poza tym dlaczego chcesz za niego decydować ile % ze sprzedaży ma oddać?

to jest przecież jego sprawa, jeżeli ktoś bierze udział w akcjach pomocy to sprawą każdego jest to ile odda, jak to mówią, liczy się gest, bo to czy on odda 20% czy 100% wiele nie zmieni, w akcjach charytatywnych liczy się głównie ilość a nie to ile pieniędzy odda jedna jednostka
a Tobie tribler życzę powodzenia w sprzedaży

i może w końcu się skończy ten offtop i biadolenie.