@NNX niestety, Lockerz oferuje nam crap... ale zawsze coś. Rada na przyszłość, nie mierz innych swoją miarą. Zakładając że ja operuję jedynie w JS/jQ popełniłeś błąd, wręcz przeciwnie... JavaScript to jeden z języków który mam najmniej opanowany (równolegle z Asm x86 + delphii/pascal (bo to archeologia jest) ) głównie zajmuję się back-end'em.
Skrypty oparte na konsoli mają zalety:
- łatwość w tworzeniu
(dużo zalet, prawda ?)
ale i wady:
- wskaż procent użytkowników tego forum którzy ogarniają CLI (szacuję że będzie to około 10%, jestem optymistą w tym przypadku)
- wykrywalność, wszyscy znamy bota wunder'a... dlaczego nie został ujawniony? słuch o nim zaginął... w każdym razie mogę powiedzieć że był to właśnie bot konsolowy który upadł z powodu wykrywalności
- przenośność, ograniczona ilość IP jako serwery (jako kontr argument można podać: przecież można postawić serwer WWW w domu... a i owszem można, ale nie jest to "user friendly")
- bezpieczeństwo kodu, jak dobrze wiesz (@NNX) języki skryptowe (JS, PHP, powiedzmy że JAVA) nie są kompilowane, zatem podobnie jak miało to miejsce z LBH, użytkownik dostaje kod, lepiej lub gorzej zaciemniony
Oczywiście, dlaczego uparłem się na bota w przeglądarce... otóż odpowiedzi jest kilka i są proste:
- użytkownik woli klikać w ładne wielkie, opisane w ojczystym języku przyciski niż męczyć się z "czarnym oknem" i głowić się co to wypluwa
- każdy gra na swoje IP. Jak sobie narobi gówna, to potem musi w tym pływać (aluzja w kierunku flagowania kont i adresów IP)
Odnośnie kodu skryptu... sprzedawałem licencję na użytkowanie bota, a nie na kod źródłowy (który i tak otrzymywaliście i co bardzie świadomi użytkownicy robili z tego pożytek na swoją korzyść), więc czytelność kodu nie miała tu znaczenia. Nie jest to open-source (aczkolwiek teraz samoistnie się nim stało)...
@Lubelak, na prawdę nie mam siły odpowiadać na Twój zarzut... umiesz czytać? w profilu sprawdziłem że masz 17 lat, więc sądzę że tak. Piszę po polsku w miarę zrozumiałym, czytelnym tonem. Używam zrozumiałych powszechnie słów (a nawet jeśli nie, to mamy XXIw. wujek google wie wszystko, hellołł!?)... jeśli na pierwsze pytanie które zadałem odpowiedziałeś twierdząco i masz IQ większe niż przeciętny karaluch, to z łaski swej, przeczytaj to co napisałem wytłuszczoną czcionką w poście numer: #344.
EDIT: Gdy pisałem ten post, trochę się zmieniło (doszły nowe

)
@dennykropka niestety wiem o tym że mój kod jest modyfikowany, co mnie boli... ale co poradzę... jak już wspominałem kiedyś, takiego błędu już nie popełnię, i dlatego teraz 90% skrypów to DRM'y... lajf is brutal! musisz mi uwierzyć że to mój kod

@NNX (post powyższy) dobrze prawi! polać mu!