Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Masz bana na IP też tak miałem i nie licz że Cię lockerz odbanuje bo ja czekałem ponad 3tygodnie i nic. Aż operator mi zmienił IP właśnie dziś mi zmienił
Miałem ten sam problem..dzisiaj koło 1:05 w nocy lockerz przestało mi działać. Nie powiem dość często odświeżałem redeem, ale nie używałem żadnych wspomagaczy korzystających z mojego IP(miałem odpalonego Tolbara do FF, który odswieza ptzp ze swojego serwera). W moim przypadku gdy operatorem jest Netia wystarczyło zmienić IP, radze zrobić Ci to samo jeśli masz taką możliwość.
Póki co możesz wchodzić na swoje konto przez proxy; http://www.openfirewall.net/ (wpisz tam lockerz.com - bedzie działać)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-2010 16:30 przez Marczyk.)
(28-06-2010 18:21)Burned napisał(a): Możesz zadzwonic do dostarczyciela neta, do tego od kogo go masz UPC czy Netia na infolinie i poproś żeby zmienili.
lol ? po co dzwonić ?
Jeśli dostarczycielem jest Neostrada lub Netia wchodzisz w Menu konfiguracji modemu/routera i bierzesz rozłącz a następnie lączysz jeszcze raz(ew. disconnect i connect). Albo najzwyczajniej wyciągasz kabelek lini telefonicznej z modemu/routera, wkładasz go po chwili i czekasz jak się modem/router zsynchronizuje.
Nie wiem jak sytuacja wygląda w innych sieciach. Lecz sa i takie gdzie samemu nie możemy zmienić adresu IP.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-2010 18:46 przez Marczyk.)