Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Wątek zamknięty 
Wyciek haseł - GIFTONLINE.PL

Autor Wiadomość
RE: Wyciek haseł - GIFTONLINE.PL
Sprawdź:
No trzeba zmieniać hasła.
Link do bazy wrzucony był przez Hackera (nie Marka...) na GO, dlatego niektóre osoby zdążyły go wziąć i rozesłać innym (gratuluje pomysłowości).

Z racji, że zakodowane hasło mogłeś wrzucić do przeglądarki i wyskakiwało Ci odszyfrowane hasło, miałeś jeszcze inne dane jak imię, nazwisko, e-mail więc trudno gdzieś się włamać nie jest Smile
Taki serwis, a korzysta tylko z md5 ..
Ehhh.... No cóż Panie i Panowie. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
Jedno jest pewne - GO zawalił na całej linii i stracił Nasze ciężko zdobyte zaufanie.
Nie wiem jak Wy, ale ja już na pewno tam nie wrócę.
No ja też już chyba nie wrócę na giftonline chyba że jaszek da jakąś rekompensatę Jerk
materialisci ;c
(16-08-2012 10:36)seba123xd napisał(a):  materialisci ;c

Nie chodzi o zachłanność, tylko o zadość uczynienie. Narazili Nas na poważne straty, pewnie i tak nie jeden użytkownik stracił sporo kaski przez głupotę administracji. Taki serwis, a takie gówniane zabezpieczenie. . .
Dziwne, że nikt nie jechał tak po Sony, czy Valve, gdy ich serwisy padłu ataku hakerskiemu i wyciekła z nich baza danych. W "czarnej strefie internetu" można kupić BD do takich portali jak peb.pl darkwarez.pl.
o co chodzi z tą listą i jaka to lista? :|
(16-08-2012 10:58)bytomiok napisał(a):  Dziwne, że nikt nie jechał tak po Sony, czy Valve, gdy ich serwisy padłu ataku hakerskiemu i wyciekła z nich baza danych. W "czarnej strefie internetu" można kupić BD do takich portali jak peb.pl darkwarez.pl.

Może dlatego, że oni dokładali starań by to jakoś zabezpieczyć, na pewno nie zostawili haseł w md5 . . . - no chyba, że o czymś nie wiem, jak się mylę to przepraszam.

(16-08-2012 11:01)seba123xd napisał(a):  o co chodzi z tą listą i jaka to lista? :|

Jaka? No jak byłeś zarejestrowany w GiftOnline to Twoje hasło i dane są "uplublicznione".
Tak więc jak gdzieś indziej również masz takie same hasło, to moja dobra rada - ZMIEŃ JE JAK NAJSZYBCIEJ.
Wątek zamknięty