Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Zauważcie też, że oni walczą także o emerytury (i wszystko co z tym związane, nie znam sie na tym )
Z tego co ostatnio mi mama mówiła to musi pracowac jakoś hmm do ponad 65 roku życia?
Nonsens.
Heh, moja mama też jest nauczycielka, i TYLKO osoba mająca nauczyciela w domu zrozumie dlaczego naleza im się powyżki;] podwoic pensję za korki? was za przeproszeniem .... Malo godzin pracy? dolicz 2x tyle sprawdzanie klasowek, ukladanie klasowek, naprawianie uszczerbkow na zdrowiu przez uczniow. Szacun dla was.
kactuzz napisał(a):Prawda, nauczyciel za korki może podwoic swoja pensję, no ale np moja mama pracuje w przedszkolu, aż tak źle nie jest, ale po tych wieloletnich studiach jakis pedagochskich czy nie wiem jak to nazwac i ponad 20 latach prazy to jednak nie jest wygórowana płaca.
Jak ona ma dawac korki?
Na dodatek nie raz siedzi do późna przygotowując mase materiałów dla dzieciaków, ma codziennie stycznośc z dziecmi np z padaczką, to naprawdę stresujące.
Ja kilkakrotnie jak byłem u niej w pracy to bym te dzieci po ścianach porozrzucał.
No ale co tam, by żyło się lepiej :-> (tylko komu )
moja mama też pracuje w przedszkolu i po 18 latach pracy zarabia 1900zł na czysto. to wcale nie jest duzo po tylu latach. korków tez nie bradzo ma jak udzielać. Moja siostra cioteczna skończyła studia 2 lata temu. przez rok pracowała w szkole jako nauczyciel j. angielskiego. zarabiała 800zł. i udzialała korków zeby skads miec pieniadze na zycie. jej mąż tez pracował i jeszcze maja dziecko. rok temu wyjechali do Anglii. tam zarabia wiecej niz tutaj jako nauczycielka ikorepetytorka jednoczesnie a pracuje tylko 8 godzin dziennie. wraca do domu o 3 i nie mysli o pracy, czas poswieca dla rodziny. w Polsce jej czas dla rodziny to była noc, bo przychodziła o 2 do domu ze szkoły. do 19 godziny udzielała korków, a poźniej przygotowywała sie na nastepny dzień do szkoły na lekcje. i to ma byc praca za 800zł (no plus korki)?