AUD/NZD
Publikuję zatem następny wpis z kolejnymi perełkami, jakie udało mi się upolować od zeszłego tygodnia. Luty prezentuje się póki co znakomicie, udaje się łapać bardzo dobre wejścia na danych makro. Na pierwszy ogień idzie sprzedaż detaliczna dla Dolara Nowozelandzkiego z zeszłej środy i osłabienie się waluty
NZD względem sąsiada Australijczyka. Wybicie pozwoliło na zgarnięcie ponad 200% na tej pozycji. Przypominam, że stała stawka na pojedyncze zagranie w moim przypadku to cały czas
1500 PLN. Nie będę opisywać wszystkiego ze szczegółami bo i tak robimy to na grupie, a tutaj nie chcę zbytnio zanudzać - pozycja została zamknięta ręcznie w miejscu oznaczonym czerwonym krzyżykiem.
Rezultat:
USD/CAD
Wiem, że w ostatnich dniach były też odczyty na Funcie Brytyjskim ale z uwagi na ostatnie zawirowania polityczne wokół możliwego scenariusza "
No-Deal-Brexit", waluta przestała wybijać w sposób nadający się pod zagrania w mojej strategii, więc
GBP ostatnio odpuszczam. Nie dzieje się tam zbyt ciekawie, co nie pozwala ugrać satysfakcjonującego procentu zysku, w stosunku do ryzyka utraty. Na warsztat idzie więc piątkowy odczyt dotyczący zmiany zatrudnienia dla Dolara Kanadyjskiego. Tutaj pozycja została zamknięta przez robota po dziesięciu świecach
M1, generując ponad 200% zysku. Dane okazały się bardzo dobre dla Kanadyjczyka, co można było wyczytać z mających miejsce krótko przed publikacją, wybić cenowych w górę.
Rezultat:
AUD/NZD
No i czas na naszego faworyta! Panie i Panowie, a oto:
Decyzja w Sprawie Stóp Procentowych dla Dolara Nowozelandzkiego. Czyli jeden z odczytów, który występuje rzadko ale daje konkretnie zarobić. Tak też było dzisiaj w nocy, gdzie postawiłem na wzmocnienie się
NZD względem
AUD. Przesłanek było sporo, już wcześniej dało się zaobserwować wzrosty i wybicia cenowe, które sugerowały wzrost wartości Nowozelandczyka, do tego dochodził fakt docierania ceny do poziomu oporu. Odczyt dał zarobić naprawdę konkretnie bo ponad 400% stałej stawki czyli zysk pomnożony został czterokrotnie. Niektórzy obstawiali w dwie strony, zarobili 300% na czysto. Takie pewniaki niestety zdarzają się raz na około dwa miesiące. Dawno nie miałem tak dobrej serii, czasami mam wrażenie, że grupa na Discordzie, którą stworzyłem daje mi dodatkową motywację ale nie tylko. Wiele osób, które się zapisało doda coś od siebie raz na jakiś czas i mam wrażenie, że podświadomie zwiększa to również moją skuteczność analityczną.
Rezultat:
2
BONUS
Tak prezentuje się wykres pary walutowej
AUD/NZD na interwale
H1. Czerwona strzałka to moment otwarcia ostatniego zlecenia. Jeśli ktoś lubi grać w Ping-Ponga, szczególnie z Bankiem Rezerwy Federalnej, to taki mały obraz poniżej. Bo kto powiedział, że analiza nie może być zabawna?