Sprawdź:
(10-10-2016 16:54)Quantum napisał(a): Bóg jest osobą, więc wygląda to tak samo jak relacja z drugim człowiekiem.
Doprawdy? Czy jednak masz te 'głosy' w głowie?

No, bo chyba nie powiesz, że ty sobie mówisz do Boga i słyszysz jego głos, jak ci odpowiada

Zadziwiające, że posiadasz takie ponadprzeciętne zdolności... ciekawe jak je zdobyłeś
(10-10-2016 16:54)Quantum napisał(a): Podaj mi chociaż jeden werset, w którym Jezus mówi o tym, że przyszedł po to, aby założyć nową religię. 
Nie no, wtedy jeszcze takie słowo nie istniało xD Zresztą żadna religia nigdy nie powie o sobie, że jest religią. I nigdzie nie powiedziałem, że po to tu przyszedł.
(10-10-2016 16:54)Quantum napisał(a): A skąd masz pewność, że wtłoczono w Ciebie prawdziwą informację? Jak byś nie wiedział te kłamstwa mają swój ukryty cel - oddalenie Cię jak najdalej to możliwe od prawdy. A wiesz, że jeszcze jakiś czas temu po ziemi chodziły olbrzymy? Pewnie nie, bo w tv i na lekcji historii Ci o tym nie powiedzą. Dlaczego? Bo tak jest skonstruowany ten system, który wypacza całą prawdę wciskając ludzom swoje wymyślone bajeczki.
Ten cytat aż z daleka śmierdzi i zajezdza głupotą. No jak to skąd mam pewność? Przecież w dzisiejszym świecie pełnym informacji można sobie wszystko poczytac, dowiedziec się. I to nie są jakieś wysrywy wyssane z palca. Masz tak sprany musk, że aż mi cie szkoda. Że niby ziemia nie jest okrągła tak? A jaka niby jest? Trójkątna? A ludzie, którzy okrążyli Ziemie, przepłyneli, przelecieli dookoła to tak naprawde kręcili się w kółko?

A cały układ słoneczny nie istnieje, nasza planeta(która jest pewnie płaska xD) jest jedyna we wrzechświecie. Zdjęcia Ziemi z kosmosu są podrabiane, bo komuś bardzo zalezy, żeby ludzie myśleli, że Ziemia jest okrągła

Wyprawa na księżyc to też pewnie podrabiane komputerowo, bo człowiek nie może latać, zgadłem?
Jakie olbrzymy chodziły po świecie? Masz na myśli dinozaury jak mniemam

albo mamuty
Dlaczego tak jest skonstruowany nasz system, że biedne owieczki takie jak ty, nie mogą otworzyć na oczu, bo tylko wy możecie nas wyzwolić?

Wiesz dlaczego? Ja wiem. Bo większość tego typu osób spędza swoje sielankowe życie w psychiatryku. Może dla Ciebie też tam się by znalazło miejsce, hm?
(10-10-2016 16:54)Quantum napisał(a): A widzisz jakieś sprzeczności w Biblii, która został spisana przez proroków, których proroctwa wypełniają się na oczach?
No przecież sam to wcześniej pisałeś, że stary testament przedstawia fałszywy obraz Boga, czy cuś takiego. Czyli połowa tej książki to dzieło szatana, a druga połowa to dzieło Boga

Chyba zaczynam myśleć jak ty xDDD
(10-10-2016 16:54)Quantum napisał(a): (10-10-2016 15:41)Begrezen napisał(a): I dalej nie podałeś nazwy swojej sekty/religii/grupy, czekam misiu
Wtedy się wszystko wyjaśni. 
Już podałem misiu wielokrotnie - chrześcijanstwo. 
Jak to chrzescijantwo? Lepszej nazwy nie wymyśliłeś? xD Przecież ta nazwa jest już zajęta, przez inną "religie", której ty nie wyznajesz. Może miałeś na myśli pseudochrześcijaństwo, hm?
Ja nie umrę pośród ognia, opon pisku, ludzi krzyku
Umieram każdego ranka, pomalutku i po cichu