Cytat:Przeczytaj jeszcze raz proszę post autora i pomyśl co ma działalność gospodarcza do tego skąd brać towar.
Nie chodziło mi o to że działalność = skąd towar tylko że jak ktoś nie ma kosztów działalności to może sobie pozwolić sprzedawać po cenach dumpingowych

Nie masz firmy to nie masz kosztów związanych z jej prowadzeniem.
Cytat:Bo Twoim tokiem myślenie brak działalności = brak podatków
Moim tokiem (a raczej tokiem fiskusa) to sprzedaż bez działalności nie jest legalna. Od nielegalnych rzeczy podatków nikt nie płaci, a jak płacisz to zwracasz na siebie uwagę fiskusa (nie prowadzi działalności a wpłaca zaliczki

samo się prosi o sprawdzenie

)
Cytat:a towar za przeproszeniem wyciągają z dupy
Nie z dupy tylko hurtowni (jak coś wiesz to mu napisz a nie krytykujesz czyjeś pomysły, parę pomysłów dostał więc daruj se takie teksty) jeśli mają działalność ale jak wspomniałem sprzedają po cenie by zdobyć klientów, a jak bez DG to różnie jak ma się dojścia to wiele można załatwić nawet bez faktur. Lata temu kumpel się tak bawił i bez firmy w hurtowni łatwił towar oryginalny. Nie zdradzał jak, ja nie pytałem, ale bez papierów robił, domyślam się że znajomości itd.

to niezły apacz był... Większość nówki a część miało niewidoczne wady (jakaś zerwana nitka w miejscu nie widocznym, krzywo naszyty druk - prawie niewidoczne gołym okiem, itp. całe partie towaru w setkach sztuk nawet schodziły z taśm a on to se załatwiał. oficjalnie na sklepy nie szło bo marka chciała zachować jakość a na rynku szło od kopa

nikt się nie przejmował że paski są milimetr za cienkie...)
@szoqun konkretnie to raczej nikt ci nie powie. Takie dojścia to się raczej ukrywa przed innymi przecież jakbym np. ja sprzedawał i podał ci źródełko to sobie sam bym w stopę strzelił. Możemy tylko się domyślać. Różnie bywa a to wejścia, znajomości w hurtowniach, tanie "oryginały" z chin dobrej jakości prawie nie do odróżnienia, zwroty z felerami nie widocznymi lub prawie nie widocznymi dla klienta, itd. Pamiętaj że kupując duże ilości sztuk zawsze kupujesz taniej. W sklepie po 200 i tyle wybulisz ale w hurtowni itp. jak weźmiesz 100 szt. to wywalczysz cenę np. 120 zł a sprzedasz za 150 zł, jak weźmiesz 500 szt. nawet za 100 zł itd. o ile nie masz działalności lub masz ale jej koszty masz na tyle małe że ci się to opłaci. Ceny i wysokość zniżek zależy od wielu rzeczy. Znajomości u dostawcy, długość współpracy z nim, ilość branych sztuk itd. Jak sprzedajesz na allegro i nie masz stacjonarnego sklepu to koszty masz mniejsze i w sklepie buty za 230 a na alle po 180
p.s. kiedyś ktoś sprzedawał w sieci dane adresowe do jakiejś hurtowni z markowymi ciuchami że niby najtańsza hurtownia. Drogo za to brał koleś ale podobno ceny mieli faktycznie ostro niskie jak brało się więcej towaru. Także najpewniej o to chodzi - znajdziesz tanie miejsce to kupujesz dużo i możesz sobie pozwolić tanio sprzedawać nawet jak masz koszty związane z firmą

Towar nie musi być z magicznych miejsc z tanimi rzeczami

jak ktoś sprzedaje po kosztach, albo bez działalności, albo dla zdobycia klienteli to serio może kupować w zwykłej hurtowni za 200 a sprzedawać za 220 mimo że w sklepach najmniej za 250. Wszystkie sklepy od majtek po części do maszyn kupują w hurtowniach taniej niż stoją w detalu. Serio masz pewność że mają swoje miejsca czy sposoby? Ceny które podałeś nie mają wielkiego rozstrzału 229 a 180...