![]() |
Markowy towar - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Markowy towar (/Temat-Markowy-towar-148708) Strony: 1 2 |
Markowy towar - szoqun - 01-07-2017 22:41 Witam, skąd ludzie np. na allegro mają buty nerki czy ubrania oryginalne np. adidas, nike czy coś w tym stylu. I sprzedają to taniej niż w sklepie, skąd brać ten towar po tak niskiej cenie. Bo większość hurtowni w internecie to syf który ma stare albo już nie chodzony towar a mi chodzi bardziej z nowej kolekcji aby był dostepny w cenach hurtowych. jak ktoś zna czy takie owe są przez internet albo czy trzeba poszukac w mieście to proszę o znać. RE: Markowy towar - kniew - 01-07-2017 23:51 pytanie tylko czy mają oryginalne, czy "oryginalne" z aliexpress ![]() RE: Markowy towar - rachman - 02-07-2017 00:06 napierdzielają przede wszystkim bez działalności gospodarczej narażając się na problemy. cena sporo niższa bo podatków mniej, opłat, składek. różnie bywa zależy czyś hardcore czy legal RE: Markowy towar - Dante_/ - 02-07-2017 00:41 (02-07-2017 00:06)rachman napisał(a): napierdzielają przede wszystkim bez działalności gospodarczej narażając się na problemy. cena sporo niższa bo podatków mniej, opłat, składek. różnie bywa zależy czyś hardcore czy legal Raczej autorowi tematu chodziło o to w jaki sposób te osoby mogą sobie pozwolić, że sprzedają towar wart np. 300pln, a oni sprzedają za 250pln ( skąd biorą towar, że mogą sobie pozwolić na taką obniżkę ceny ). RE: Markowy towar - rachman - 02-07-2017 01:03 Cytat:sprzedają to taniej niż w sklepie @Dante_/ mogą sobie pozwolić sprzedać za 250 a nie za 300 bo nie mają kosztów działalności gospodarczej no w czym widzisz błąd mojej wypowiedzi? to tylko domniemanie oczywiście. nie poda danych tych sprzedawców to można tylko domniemywać ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Markowy towar - Dante_/ - 02-07-2017 01:20 (02-07-2017 01:03)rachman napisał(a):Cytat:sprzedają to taniej niż w sklepie Przeczytaj jeszcze raz proszę post autora i pomyśl co ma działalność gospodarcza do tego skąd brać towar. Bo Twoim tokiem myślenie brak działalności = brak podatków, a towar za przeproszeniem wyciągają z dupy. RE: Markowy towar - szoqun - 02-07-2017 08:48 Dante_/ oto właśnie mi chodzi "SKĄD" oni biorą towar bo np buty warte w 50 style adidas 229zł na allegro 180zł a sprzedawca allegro musi zarobić na tym i to więcej niż 20 zł bo by mu się nie opłacało raczej. I dlatego się zapytałem skąd taki towar można dostać z nowych kolekcji po tak niskich cenach. - Czy może oni przywożą (może nie osobiście ) towar np. z Anglii bo słyszałem, że jest tam taniej niż u nas. RE: Markowy towar - rachman - 02-07-2017 18:50 Cytat:Przeczytaj jeszcze raz proszę post autora i pomyśl co ma działalność gospodarcza do tego skąd brać towar.Nie chodziło mi o to że działalność = skąd towar tylko że jak ktoś nie ma kosztów działalności to może sobie pozwolić sprzedawać po cenach dumpingowych ![]() Cytat:Bo Twoim tokiem myślenie brak działalności = brak podatkówMoim tokiem (a raczej tokiem fiskusa) to sprzedaż bez działalności nie jest legalna. Od nielegalnych rzeczy podatków nikt nie płaci, a jak płacisz to zwracasz na siebie uwagę fiskusa (nie prowadzi działalności a wpłaca zaliczki ![]() ![]() Cytat:a towar za przeproszeniem wyciągają z dupyNie z dupy tylko hurtowni (jak coś wiesz to mu napisz a nie krytykujesz czyjeś pomysły, parę pomysłów dostał więc daruj se takie teksty) jeśli mają działalność ale jak wspomniałem sprzedają po cenie by zdobyć klientów, a jak bez DG to różnie jak ma się dojścia to wiele można załatwić nawet bez faktur. Lata temu kumpel się tak bawił i bez firmy w hurtowni łatwił towar oryginalny. Nie zdradzał jak, ja nie pytałem, ale bez papierów robił, domyślam się że znajomości itd. ![]() ![]() @szoqun konkretnie to raczej nikt ci nie powie. Takie dojścia to się raczej ukrywa przed innymi przecież jakbym np. ja sprzedawał i podał ci źródełko to sobie sam bym w stopę strzelił. Możemy tylko się domyślać. Różnie bywa a to wejścia, znajomości w hurtowniach, tanie "oryginały" z chin dobrej jakości prawie nie do odróżnienia, zwroty z felerami nie widocznymi lub prawie nie widocznymi dla klienta, itd. Pamiętaj że kupując duże ilości sztuk zawsze kupujesz taniej. W sklepie po 200 i tyle wybulisz ale w hurtowni itp. jak weźmiesz 100 szt. to wywalczysz cenę np. 120 zł a sprzedasz za 150 zł, jak weźmiesz 500 szt. nawet za 100 zł itd. o ile nie masz działalności lub masz ale jej koszty masz na tyle małe że ci się to opłaci. Ceny i wysokość zniżek zależy od wielu rzeczy. Znajomości u dostawcy, długość współpracy z nim, ilość branych sztuk itd. Jak sprzedajesz na allegro i nie masz stacjonarnego sklepu to koszty masz mniejsze i w sklepie buty za 230 a na alle po 180 ![]() p.s. kiedyś ktoś sprzedawał w sieci dane adresowe do jakiejś hurtowni z markowymi ciuchami że niby najtańsza hurtownia. Drogo za to brał koleś ale podobno ceny mieli faktycznie ostro niskie jak brało się więcej towaru. Także najpewniej o to chodzi - znajdziesz tanie miejsce to kupujesz dużo i możesz sobie pozwolić tanio sprzedawać nawet jak masz koszty związane z firmą ![]() Towar nie musi być z magicznych miejsc z tanimi rzeczami ![]() RE: Markowy towar - Dante_/ - 02-07-2017 20:02 (02-07-2017 18:50)rachman napisał(a):Cytat:Przeczytaj jeszcze raz proszę post autora i pomyśl co ma działalność gospodarcza do tego skąd brać towar.Nie chodziło mi o to że działalność = skąd towar tylko że jak ktoś nie ma kosztów działalności to może sobie pozwolić sprzedawać po cenach dumpingowych Aż całego nie chce mi się czytać szczerze po przeczytanym początku, tak jak napisałem wcześniej przeczytaj pytanie autora tematu. A to, że wyjechałeś z DG to jest nie związane z tym o co spytał autor tematu, bo on nie pytał się o to jak mieć mniejsze koszty sprzedając rzeczy ( ryzyko z US ) tylko o to, jak inni mogą sobie pozwolić na sprzedawanie np. butów po niższej cenie ( nie chce mi się wierzyć, że ktoś kupuje 500 sztuk, żeby hurtownia dała jakąś rozsądną zniżkę [ i nawet to nie będzie nie wiadomo jaka zniżka, dobrze jak dadzą 5-7% ] ). Na tej wiadomości kończę z Tobą dyskusję, bo nie potrzebnie dałem się w to wciągnąć po tym jak odpowiadałeś na pytania, które nawet nie zostały zadane w temacie. RE: Markowy towar - rachman - 02-07-2017 20:07 Ani jednego słowa nie odniosłeś sam by coś autorowi podpowiedzieć a innych strofujesz. To ze pisałem o DG a raczej jej braku jako jednej z możliwości sprzedaży towaru taniej może nie jest 100% odniesieniem się do jego pytania ale daje mu info o jednej z wersji czemu oni mogą sprzedawać taniej - bo wcale nie muszą towaru jakoś specjalnie tanio kupować mimo że on tak myśli - mogą kupować jak każdy w zwykłych hurtowniach. Proste. Jak nie chce ci się czytać moich wypowiedzi to się też do nich nie odnoś. Nikt cię nie wciągał w dyskusję tylko sam żeś bez słowa rady dla autora zacząłeś trolować moje posty ![]() |