Markowy towar - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Markowy towar (/Temat-Markowy-towar-148708) Strony: 1 2 |
Markowy towar - szoqun - 01-07-2017 22:41 Witam, skąd ludzie np. na allegro mają buty nerki czy ubrania oryginalne np. adidas, nike czy coś w tym stylu. I sprzedają to taniej niż w sklepie, skąd brać ten towar po tak niskiej cenie. Bo większość hurtowni w internecie to syf który ma stare albo już nie chodzony towar a mi chodzi bardziej z nowej kolekcji aby był dostepny w cenach hurtowych. jak ktoś zna czy takie owe są przez internet albo czy trzeba poszukac w mieście to proszę o znać. RE: Markowy towar - kniew - 01-07-2017 23:51 pytanie tylko czy mają oryginalne, czy "oryginalne" z aliexpress RE: Markowy towar - rachman - 02-07-2017 00:06 napierdzielają przede wszystkim bez działalności gospodarczej narażając się na problemy. cena sporo niższa bo podatków mniej, opłat, składek. różnie bywa zależy czyś hardcore czy legal RE: Markowy towar - Dante_/ - 02-07-2017 00:41 (02-07-2017 00:06)rachman napisał(a): napierdzielają przede wszystkim bez działalności gospodarczej narażając się na problemy. cena sporo niższa bo podatków mniej, opłat, składek. różnie bywa zależy czyś hardcore czy legal Raczej autorowi tematu chodziło o to w jaki sposób te osoby mogą sobie pozwolić, że sprzedają towar wart np. 300pln, a oni sprzedają za 250pln ( skąd biorą towar, że mogą sobie pozwolić na taką obniżkę ceny ). RE: Markowy towar - rachman - 02-07-2017 01:03 Cytat:sprzedają to taniej niż w sklepie @Dante_/ mogą sobie pozwolić sprzedać za 250 a nie za 300 bo nie mają kosztów działalności gospodarczej no w czym widzisz błąd mojej wypowiedzi? to tylko domniemanie oczywiście. nie poda danych tych sprzedawców to można tylko domniemywać nie chodzi skąd biorą i za ile tylko za ile sprzedają i czemu tak tanio myślisz że on ma faktury od nich za ile kupili? serio? niech je pokaże albo napisze że widział że taniej biorą i tak tanio im się to opłaci mając działalność będzie sens gadać. albo nie mają działalności albo sprzedają po kosztach i bardziej dochodzić czemu np. by nałapać stałych klientów, by zaproponować im coś innego, by zdobyć dane adresowe i jakoś je wykorzystać by próbować sprzedać coś innego itd itd to nie forum o wróżkach RE: Markowy towar - Dante_/ - 02-07-2017 01:20 (02-07-2017 01:03)rachman napisał(a):Cytat:sprzedają to taniej niż w sklepie Przeczytaj jeszcze raz proszę post autora i pomyśl co ma działalność gospodarcza do tego skąd brać towar. Bo Twoim tokiem myślenie brak działalności = brak podatków, a towar za przeproszeniem wyciągają z dupy. RE: Markowy towar - szoqun - 02-07-2017 08:48 Dante_/ oto właśnie mi chodzi "SKĄD" oni biorą towar bo np buty warte w 50 style adidas 229zł na allegro 180zł a sprzedawca allegro musi zarobić na tym i to więcej niż 20 zł bo by mu się nie opłacało raczej. I dlatego się zapytałem skąd taki towar można dostać z nowych kolekcji po tak niskich cenach. - Czy może oni przywożą (może nie osobiście ) towar np. z Anglii bo słyszałem, że jest tam taniej niż u nas. RE: Markowy towar - rachman - 02-07-2017 18:50 Cytat:Przeczytaj jeszcze raz proszę post autora i pomyśl co ma działalność gospodarcza do tego skąd brać towar.Nie chodziło mi o to że działalność = skąd towar tylko że jak ktoś nie ma kosztów działalności to może sobie pozwolić sprzedawać po cenach dumpingowych Nie masz firmy to nie masz kosztów związanych z jej prowadzeniem. Cytat:Bo Twoim tokiem myślenie brak działalności = brak podatkówMoim tokiem (a raczej tokiem fiskusa) to sprzedaż bez działalności nie jest legalna. Od nielegalnych rzeczy podatków nikt nie płaci, a jak płacisz to zwracasz na siebie uwagę fiskusa (nie prowadzi działalności a wpłaca zaliczki samo się prosi o sprawdzenie ) Cytat:a towar za przeproszeniem wyciągają z dupyNie z dupy tylko hurtowni (jak coś wiesz to mu napisz a nie krytykujesz czyjeś pomysły, parę pomysłów dostał więc daruj se takie teksty) jeśli mają działalność ale jak wspomniałem sprzedają po cenie by zdobyć klientów, a jak bez DG to różnie jak ma się dojścia to wiele można załatwić nawet bez faktur. Lata temu kumpel się tak bawił i bez firmy w hurtowni łatwił towar oryginalny. Nie zdradzał jak, ja nie pytałem, ale bez papierów robił, domyślam się że znajomości itd. to niezły apacz był... Większość nówki a część miało niewidoczne wady (jakaś zerwana nitka w miejscu nie widocznym, krzywo naszyty druk - prawie niewidoczne gołym okiem, itp. całe partie towaru w setkach sztuk nawet schodziły z taśm a on to se załatwiał. oficjalnie na sklepy nie szło bo marka chciała zachować jakość a na rynku szło od kopa nikt się nie przejmował że paski są milimetr za cienkie...) @szoqun konkretnie to raczej nikt ci nie powie. Takie dojścia to się raczej ukrywa przed innymi przecież jakbym np. ja sprzedawał i podał ci źródełko to sobie sam bym w stopę strzelił. Możemy tylko się domyślać. Różnie bywa a to wejścia, znajomości w hurtowniach, tanie "oryginały" z chin dobrej jakości prawie nie do odróżnienia, zwroty z felerami nie widocznymi lub prawie nie widocznymi dla klienta, itd. Pamiętaj że kupując duże ilości sztuk zawsze kupujesz taniej. W sklepie po 200 i tyle wybulisz ale w hurtowni itp. jak weźmiesz 100 szt. to wywalczysz cenę np. 120 zł a sprzedasz za 150 zł, jak weźmiesz 500 szt. nawet za 100 zł itd. o ile nie masz działalności lub masz ale jej koszty masz na tyle małe że ci się to opłaci. Ceny i wysokość zniżek zależy od wielu rzeczy. Znajomości u dostawcy, długość współpracy z nim, ilość branych sztuk itd. Jak sprzedajesz na allegro i nie masz stacjonarnego sklepu to koszty masz mniejsze i w sklepie buty za 230 a na alle po 180 p.s. kiedyś ktoś sprzedawał w sieci dane adresowe do jakiejś hurtowni z markowymi ciuchami że niby najtańsza hurtownia. Drogo za to brał koleś ale podobno ceny mieli faktycznie ostro niskie jak brało się więcej towaru. Także najpewniej o to chodzi - znajdziesz tanie miejsce to kupujesz dużo i możesz sobie pozwolić tanio sprzedawać nawet jak masz koszty związane z firmą Towar nie musi być z magicznych miejsc z tanimi rzeczami jak ktoś sprzedaje po kosztach, albo bez działalności, albo dla zdobycia klienteli to serio może kupować w zwykłej hurtowni za 200 a sprzedawać za 220 mimo że w sklepach najmniej za 250. Wszystkie sklepy od majtek po części do maszyn kupują w hurtowniach taniej niż stoją w detalu. Serio masz pewność że mają swoje miejsca czy sposoby? Ceny które podałeś nie mają wielkiego rozstrzału 229 a 180... RE: Markowy towar - Dante_/ - 02-07-2017 20:02 (02-07-2017 18:50)rachman napisał(a):Cytat:Przeczytaj jeszcze raz proszę post autora i pomyśl co ma działalność gospodarcza do tego skąd brać towar.Nie chodziło mi o to że działalność = skąd towar tylko że jak ktoś nie ma kosztów działalności to może sobie pozwolić sprzedawać po cenach dumpingowych Nie masz firmy to nie masz kosztów związanych z jej prowadzeniem. Aż całego nie chce mi się czytać szczerze po przeczytanym początku, tak jak napisałem wcześniej przeczytaj pytanie autora tematu. A to, że wyjechałeś z DG to jest nie związane z tym o co spytał autor tematu, bo on nie pytał się o to jak mieć mniejsze koszty sprzedając rzeczy ( ryzyko z US ) tylko o to, jak inni mogą sobie pozwolić na sprzedawanie np. butów po niższej cenie ( nie chce mi się wierzyć, że ktoś kupuje 500 sztuk, żeby hurtownia dała jakąś rozsądną zniżkę [ i nawet to nie będzie nie wiadomo jaka zniżka, dobrze jak dadzą 5-7% ] ). Na tej wiadomości kończę z Tobą dyskusję, bo nie potrzebnie dałem się w to wciągnąć po tym jak odpowiadałeś na pytania, które nawet nie zostały zadane w temacie. RE: Markowy towar - rachman - 02-07-2017 20:07 Ani jednego słowa nie odniosłeś sam by coś autorowi podpowiedzieć a innych strofujesz. To ze pisałem o DG a raczej jej braku jako jednej z możliwości sprzedaży towaru taniej może nie jest 100% odniesieniem się do jego pytania ale daje mu info o jednej z wersji czemu oni mogą sprzedawać taniej - bo wcale nie muszą towaru jakoś specjalnie tanio kupować mimo że on tak myśli - mogą kupować jak każdy w zwykłych hurtowniach. Proste. Jak nie chce ci się czytać moich wypowiedzi to się też do nich nie odnoś. Nikt cię nie wciągał w dyskusję tylko sam żeś bez słowa rady dla autora zacząłeś trolować moje posty |