Drodzy Czytelnicy!
Czas na garść istotnych wiadomości oraz opis jak wygląda sytuacja, na co czekaliście z niecierpliwością. A sporo się działo. Większość napiszę w dużym skrócie, więcej informacji szczegółowych udzielę, gdy już wejdzie pełna aktualizacja systemu do
ostatecznej wersji V3.
Aktualizacja Systemu będzie mieć miejsce w przyszłym tygodniu w dniach między 1 - 5 Kwietnia. W tym czasie sprzedaż poradnika będzie
WSTRZYMANA i ruszy dopiero po wydaniu nowej wersji.
Oznacza to, że do 31 Marca b.r. istnieje ostatnia szansa na nabycie poradnika po starej cenie wraz z warunkiem możliwego zwrotu 50% w przypadku niewykorzystania systemu. Nic się nie zmienia, wszystko tak jak w temacie tutaj:
https://zarabiam.com/Temat-SPRZEDAM-SkyT...-EA-158406
(Od 1 Kwietnia 2020 r. zakup po cenie podanej w temacie powyżej oraz otrzymanie możliwości zwrotu 50% w przypadku nieużytkowania systemu, nie będzie możliwy!)
Odpowiedzi na Wasze pytania:
(14-03-2020 19:25)Bubkins napisał(a): Witam, zainteresowala mnie ta strategia gry, sledze wykresy po publikacji danych i sprawdzam kierunek ruchu ceny opierajac ja tylko na prognozach danych makro. Obserwacje zaczalem prowadzic od dwoch miesiecy, nie ma rewelacji , ale jednak wychodzi sie na skromny plus.
Tak, jest to bardzo popularne i da się na tym zarobić kilka procent miesięcznie. Przeglądałem już ten sposób gry dawno temu i nie ukrywam, że był on jedną z inspiracji do stworzenia mojej strategii
SkyTower. Ludzie grają na wydarzeniach ekonomicznych od lat. Ja zastosowałem tutaj dodatkowe tricki, które są podstawą strategii i pozwalają na wchodzenie w dany odczyt jeszcze przed czasem publikacji, a to pozwala na osiągnięcie zdecydowanie wyższych wyników, gdyż transakcje Banków Centralnych oraz grubszych inwestorów realizowane są w milisekundach - człowiek nie jest w stanie tego wyłapać by zdążyć w porę zrealizować zlecenie. Zazwyczaj po publikacji danych jest już 80-90% podbicia ceny. Można wtedy próbować grać jeszcze na wzrosty/spadki (W zależności od wyników), jednak wtedy dojada się jedynie "resztki" całego tortu.
(21-03-2020 12:47)krzysiek17 napisał(a): od ilu lat tak zarabiasz?
Systemem
SkyTower niecałe trzy lata. Rynkiem Forex ogólnie, z różnym rezultatem interesuje się już przeszło 10 lat. Jednak dopiero teraz (W sensie od początku prowadzenia tego dziennika) znalazłem "swoją strategię" czyli styl gry, który mi pasuje.
(21-03-2020 14:23)shf napisał(a): Czyli na jakim serwsiei zarabiasz? Na Forex?
Nie wiem czy dobrze rozumiem pytanie. Forex to nie serwis tylko giełda, a w moim przypadku sposób generowania zysku polegający na przewidywaniu i obstawianiu różnicy ceny na danej parze walutowej lub innym aktywie w danym przedziale czasowym. Moją najmocniejszą dziedziną są pary walutowe oraz pozycje krótkoterminowe. Pozycje te obstawia się u różnych brokerów, którzy działają podobnie jak bukmacherzy. To w tych "serwisach" się zarabia. Oferują oni właśnie handel na Forex.
A skoro o brokerach mowa. Czas na mrożącą krew w żyłach opowieść. Otóż - Niestety nie będę mógł zaktualizować wszystkich wpisów w dzienniku, ponieważ... moje konto u głównego brokera, u którego grałem zostało zablokowane.
Tak! Moja strategia okazała się tak zyskowna, że wypłaciłem zbyt dużo i broker postanowił "zerwać relację z klientem".
(Oczywiście cały zysk udało mi się wypłacić. Po prostu konto zostało zamknięte i nie mogę już na nim grać, ani nie mam dostępu do historii.)
A teraz czas na fragment optymistyczny. 
Najlepsze jest w tym to, że zgodnie z poradnikiem, który opublikowałem tutaj:
https://zarabiam.com/Temat-Simple-FX-Naj...cji-162839
Mogę zakładać nieskończenie wiele kont u tego brokera bo i tak nie posiada on weryfikacji. Wystarczy więc odpowiedni VPS i ... mogę grać dalej bez problemu
Nie wspominając już o sporym wachlarzu innych dostępnych firm brokerskich, którzy spełniają warunki mojej strategii oraz... pozostałych ukrytych trickach jakie wykorzystuje by "lekko" naginać regulamin i wypłacać bezproblemowo w dalszym ciągu.
Tak więc jedyna wada tego całego zamieszania, to fakt, że nie mogę zaktualizować wszystkich zagrań w dzienniku bo odcięli mi dostęp do historii poprzez usunięcie konta. Pozycji tych nie było jednak zbyt wiele. Marzec niemalże całkowicie odpuściłem stałą stawką by spokojnie przeczekać okres kryzysu (Banki nagle zaczęły obniżać Stopy Procentowe bez zapowiedzi). Zajmowałem się głównie testami innych ustawień i platform na zdecydowanie mniejszych stawkach.
Teraz dalsze ważne informacje. Od Kwietnia dziennik przybierze nową strukturę, będę wrzucał zagrania stałą stawką od innego brokera, bądź mieszał platformy bo mam ich już dużo większy wybór niż wcześniej. Na początku nie spodziewałem się nawet, że znajdzie się aż kilka firm, które spełnią moje warunki. U większości z nich jest weryfikacja tożsamości ale po zmianie adresu IP (Nawet przeglądarki), nie zwracają oni uwagi na lokalizację Europejską. Śmiało mogę legalnie grać na wyższych dźwigniach finansowych, niedostępnych w Europie. Wszystko wypłacalne.
Czekajcie więc wkrótce na kolejne emocjonujące wpisy bo rozwinąłem strategię już maksymalnie i teraz już zarabia samodzielnie.
Odnośnie Aktualizacji Numer 3, która będzie już ostatnią, więcej informacji opublikowałem w temacie sprzedaży tutaj:
https://zarabiam.com/Temat-SPRZEDAM-SkyT...pid1891686
Warto się tym zainteresować, ponieważ poradnik w wersji trzeciej będzie podzielony na dwie sekcje: "
Lite" i "
Professional". Wersja podstawowa to już nie strategia, a "
Nisza". Czytasz w jeden wieczór o co chodzi, a potem obstawiasz raz na jakiś czas wydarzenia, które publikuję na grupowym kalendarzu. Wykorzystujesz do tego automatyczne oprogramowanie. W ten sposób, posiadając zerową wiedzę o rynku Forex i w ogóle o giełdzie, da się generować na spokojnie 50-100% miesięcznie. Czasami nawet więcej (Ostatnie podesłane mi statystyki wskazują na lekko ponad 600% stawki w ciągu czterech miesięcy). Zdarzają się tam miesiące ujemne ale następne je rekompensują. W wersji Profesjonalnej zaś można generować tyle na ile pozwoli wyobraźnia i dostosowanie systemu pod siebie. Czyli robienie tego co ja w dzienniku - dokładne analizowanie zagrań. W tej sekcji opisuję wszystkie swoje doświadczenia i będzie ona przeznaczona raczej dla osób, które liznęły trochę więcej wiedzy, bądź po prostu lubią adrenalinę związaną z analizowaniem. Obydwie sekcje będą dostępne po jednorazowym zakupie, bez żadnego dzielenia na doświadczenie, więc ktoś kto przez jakiś czas korzysta tylko z wersji "
Lite", będzie mógł w każdej chwili wrócić do lektury i przejść do części profesjonalnej.
WAŻNE! PROSZĘ O PONOWNY KONTAKT OSOBY, KTÓRE KORESPONDOWAŁY ZE MNĄ W OSTATNIM CZASIE ZA POMOCĄ PW LUB DOKONYWAŁY REZERWACJI. PRZYPADKIEM USUNĄŁEM WSZYSTKIE WIADOMOŚCI Z FOLDERU ODEBRANE Z OSTATNICH CZTERECH TYGODNI!