Wybierz Styl:
Forum o zarabianiu przez Internet !
Witaj serdecznie forum o zarabianiu Zarabiam.com

Witaj, nie przypadkiem odwiedziłeś największe w Polsce Forum o Zarabianiu przez internet! Jednoczymy ludzi pragnących zarabiać przez internet, nauczysz się tutaj czym jest praca w domu. Wielu osób poszukuje źródła zarobku w sieci, dlatego też praca w domu przez internet może się okazać bardzo dobrym i wygodnym źródłem dochodu. W obecnych czasach zarabianie przez internet stało się poważną alternatywą dla pracy na etacie. Z tego też powodu praca przez internet staje się coraz większą częścią rynku, każdy kto zastanawia się jak łatwo zarobić pieniądze, jest w tym przypadku niejako automatycznie nakierowywany na poszukiwanie w sieci, gdzie wyciągamy pomocną dłoń!

Zarejestruj się bezpłatnie na forum dyskusyjnym! Oto niektóre z przywilejów:

  • Zakładaj nowe wątki oraz aktywnie w nich uczestnicz,
  • Odblokuj możliwość pisania na Shoutboxie (czatf),
  • Ogranicz ilość wyświetlanych reklam,
  • Zdobywaj odznaczenia oraz reputacje,
  • Odblokuj dostęp do ukrytych działów, tematów i linków,
  • Uzyskaj dostęp do galerii zdjęć i filmów z wygranymi nagrodami,
  • Spersonalizuj swój prywatny profil,
  • Uczestnicz w forumowych konkursach,
  • Zdobądź doświadczenie w zarabianiu przez internet - pomoże Ci w tym społeczność zarabiająca w sieci od lat,
  • Porównaj stopy procentowe na kontach oszczędnościowych, dowiesz się więcej o ePłatnościach,
  • Wykorzystaj wiedzę merytoryczną zawartą w tematach Naszych użytkowników, aby zarabianie w domu stało się nadzwyczajnie proste,
  • Korzystaj z darmowej pomocy prawnej,
  • Dowiedz się gdzie otrzymasz darmowe upominki, gadżety oraz próbki.
  • Pamiętaj to nic nie kosztuje, zarabiam.com to darmowe forum internetowe w którym zasięgniesz informacji "jak zarabiać przez internet".
Praca w domu? Teraz to możliwe! Zarejestruj się, a dowiesz się na czym polega zarabianie przez internet!



Zapraszamy na Nasze Serwery Minecraft oraz Serwer Minecraft


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spółka LTD w UK sovaaccounting - opinie

Autor Wiadomość
PerfoAgency Offline
Świeżak
*

Liczba postów: 4
Dołączył: Oct 2019
Reputacja: 0 +

Forum Gold: 0.00
Post: #11
RE: Spółka LTD w UK sovaaccounting - opinie
(04-06-2019 17:29)schab napisał(a):  
(02-06-2019 15:57)Markate napisał(a):  Planuje założenie spółki LTD w Wielkiej Brytani. Z racji, że pracowałem kiedyś w UK mam nadany numer NIN według cennika podanego na stronie firmy koszt założenia spółki to 120 GBP .

No pięknie to wygląda, ale jak jest w rzeczywistości, firma mówi, że jest wstanie załatwić to w 3 dni robocze . Sprawdzałem opinie na GOOGLE i są same 5 gwiazdek.

Jestem umówiony jutro na konsultacje, jak coś zdam relację .

I jak tam relacja? Smile Pamiętaj, że zgodnie z nowymi przepisami możesz działać w PL jako sp zoo - koszty utrzymania będą niższe niż w przypadku ltd Smile

Szczerze mówiąc nie wiem jakim cudem koszty prowadzenia sp. z o. o. miałyby być niższe niż koszty LTD. Księgowość kosztuje tyle samo, biuro wirtualne też podobnie, podatki dużo niższe, dużo wyższe kwoty wolne od podatku, ZUS 300 zł zamiast 1500

(24-07-2019 13:25)Markate napisał(a):  Spółkę udało się założyć bez problemowo, jedyne co jeszcze potrzebuję to założyć konto w polskim banku. Zobaczymy czy nie będą robić problemu .
Otworzenie konta bankowego w Polsce dla spółki z UK jest baaardzo trudne. Wiem, bo próbowałem tego dokonać. Większość banków odmawia na starcie, reszta wymaga Apostille, miliona dokumentów i rozpoczynają procedurę weryfikacji, która trwa miesiąc. Polecam Revolut. Z ciekawostek, niby to angielska instytucja, ale przelew od nich na inne POLSKIE konto dochodzi szybciej niż przelew z polskiego konta na polskie. Raz doszedł w 3 godziny.

PerfoAgency, dumny członek http://zarabiam.com od Oct 2019.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-10-2019 16:17 przez PerfoAgency.)
16-10-2019 16:13
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ania Online
Forumowy Maniak


Liczba postów: 1241
Dolaczyl: Jan 2012
Reputacja: 1712

Poziom ostrzezen: 0%
Forum Gold: 215.61 [Dotacja]

A ja polecam sprawdzić:
Markate Offline
Początkujący
*

Liczba postów: 82
Dołączył: Nov 2014
Reputacja: 7 +

Forum Gold: 20.00
Post: #12
RE: Spółka LTD w UK sovaaccounting - opinie
Miałem już wcześniej tu pisać, ale wyleciało mi z głowy .

Co do założenia konta w banku (ING) to pierwsza próba się nie udało, ale też z racji tego, że natrafiłem na Panią, która zwyczajnie mnie zlała było jej łatwo, bo próbowałem to załatwić przez telefon i e-mail. Po dwóch tygodniach dostałem telefon z odpowiedzią "nie zakładamy kont dla podmów zagranicznych" co było ewidentnym kłamstwem.

Drogę podejściem ten sam bank tylko poszedłem osobiście (oddział korporacyjny w Katowicach), Pani z profesjonalnym podejściem, wszystko wytłumaczyła i było czuć, że chce pomóc.

Z firmą którą współpracuje zajmuje się doradztwem dla mojej firmy, jak i prowadzi moją księgowość, 120 GBP to kosztuje niezależnie ile jest pracy dla nich do zrobienia także myślę, że nie drogo.

Markate, dumny członek http://zarabiam.com od Nov 2014.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2019 14:12 przez Markate.)
23-11-2019 14:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MESWEB Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 210
Dołączył: Jun 2012
Reputacja: 18 +

Forum Gold: 0.00
Post: #13
RE: Spółka LTD w UK sovaaccounting - opinie
(23-11-2019 14:11)Markate napisał(a):  Miałem już wcześniej tu pisać, ale wyleciało mi z głowy .

Co do założenia konta w banku (ING) to pierwsza próba się nie udało, ale też z racji tego, że natrafiłem na Panią, która zwyczajnie mnie zlała było jej łatwo, bo próbowałem to załatwić przez telefon i e-mail. Po dwóch tygodniach dostałem telefon z odpowiedzią "nie zakładamy kont dla podmów zagranicznych" co było ewidentnym kłamstwem.

Drogę podejściem ten sam bank tylko poszedłem osobiście (oddział korporacyjny w Katowicach), Pani z profesjonalnym podejściem, wszystko wytłumaczyła i było czuć, że chce pomóc.

Z firmą którą współpracuje zajmuje się doradztwem dla mojej firmy, jak i prowadzi moją księgowość, 120 GBP to kosztuje niezależnie ile jest pracy dla nich do zrobienia także myślę, że nie drogo.

Wiec tak - koszt zalozenia spolki to chyba £12. Teraz kolego uwazaj na KAS i US bo bedziesz u nich na przeswietleniu - wymiana informacji miedzy UK -> PL i odwrotnie. sovaaccounting to ksiegowi ktorzy nie mowia calej "prawdy" - jesli oni beda twoimi ksiegowymi to uwazaj bo w UK ksiegowi maja obowiazek raportowania swoich klientow w przypadku zauwazenia podejrzanych akcji - np sprzedaz towarow zakazanych lub niedozwolonoch. Ale tego na 100% Ci nie powiedzieli. Jak ja im zadalem pytanie telefonicznie to czekalem 2 tygodnie na odpowiedz - chyba zwlekali abym skorzystal z ich uslug.
Tutaj masz link do strony rzadowej - CRS i teraz jak podpiszesz umowe z bankiem to zobacz czy przypadkiem nie masz takiego CRSa - powinien byc bo teraz jest taki wymog. I US z UK wysle zapytanie do PL lub odwrotnie a Ty kolego nawet nie bedziesz o tym wiedzial.
https://www.podatki.gov.pl/podatkowa-wsp...datkowych/

LIFE'S A BITCH AND I'M CUSTOMER WITHOUT WALLET
01-12-2019 20:40
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Wink Spółka offshore, czy ktoś z Was posiada? MaLiN 18 4,959 13-08-2019 21:26
Ostatni post: Obywatel
  Spółka z o.o. a ZUS refugian 2 2,306 06-09-2017 14:01
Ostatni post: Jaskoo
  Spółka LTD za granicą - który kraj najbardziej się opłaca? MaLiN 5 3,222 16-03-2017 23:48
Ostatni post: MaLiN
  Spółka Roser17 1 2,149 12-03-2017 21:10
Ostatni post: Jaskoo

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek:



This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.