Spółka LTD w UK sovaaccounting - opinie - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Własna Firma (/Forum-Wlasna-Firma-447) +--- Dział: Działalność gospodarcza (/Forum-Dzialalnosc-gospodarcza-387) +--- Wątek: Spółka LTD w UK sovaaccounting - opinie (/Temat-Spolka-LTD-w-UK-sovaaccounting-opinie-162925) Strony: 1 2 |
Spółka LTD w UK sovaaccounting - opinie - Markate - 02-06-2019 15:57 Planuje założenie spółki LTD w Wielkiej Brytani. Z racji, że pracowałem kiedyś w UK mam nadany numer NIN według cennika podanego na stronie firmy koszt założenia spółki to 120 GBP . No pięknie to wygląda, ale jak jest w rzeczywistości, firma mówi, że jest wstanie załatwić to w 3 dni robocze . Sprawdzałem opinie na GOOGLE i są same 5 gwiazdek. Jestem umówiony jutro na konsultacje, jak coś zdam relację . RE: Spółka LTD w UK sovaaccounting - opinie - schab - 04-06-2019 17:29 (02-06-2019 15:57)Markate napisał(a): Planuje założenie spółki LTD w Wielkiej Brytani. Z racji, że pracowałem kiedyś w UK mam nadany numer NIN według cennika podanego na stronie firmy koszt założenia spółki to 120 GBP . I jak tam relacja? Pamiętaj, że zgodnie z nowymi przepisami możesz działać w PL jako sp zoo - koszty utrzymania będą niższe niż w przypadku ltd RE: Spółka LTD w UK sovaaccounting - opinie - Markate - 07-06-2019 20:23 Spółki jeszcze nie założyłem, stanie się to pewnie w przeciągu tygodnia, może półtorej, no gościu z którym rozmawiałem bardzo rzeczowy wszystko mi wyjaśnił, widać, że wiedzą nie pochodzi tylko z przepisów, ale również praktyki. No tak, ale na wejście muszę wyłożyć 5 k+ ZUS . RE: Spółka LTD w UK sovaaccounting - opinie - schab - 20-06-2019 13:35 (07-06-2019 20:23)Markate napisał(a): Spółki jeszcze nie założyłem, stanie się to pewnie w przeciągu tygodnia, może półtorej, no gościu z którym rozmawiałem bardzo rzeczowy wszystko mi wyjaśnił, widać, że wiedzą nie pochodzi tylko z przepisów, ale również praktyki. spółka z o o z dwoma wspólnikami nie płaci ZUSu, a fakt 5000 zł kapitału zakładowego wygląda w praktyce tak, że trzymasz kapitał "w kasie" spółki... także nie masz absolutnie racji RE: Spółka LTD w UK sovaaccounting - opinie - PremAccHack - 20-06-2019 13:42 Z tym ZUSem to też nie jest tak kolorowo czytałem że są problemy ze się przywalaj że osoba nie płaci. RE: Spółka LTD w UK sovaaccounting - opinie - schab - 20-06-2019 18:23 (20-06-2019 13:42)PremAccHack napisał(a): Z tym ZUSem to też nie jest tak kolorowo czytałem że są problemy ze się przywalaj że osoba nie płaci. Mam dwie spółki z o. o. o strukturze wyżej opisanej, zresztą na codzień jestem księgowym w biurze rachunkowym (działa w formie równiez takiej spółki...) nigdy nikt nie zakwestionował z zusu naszego nie płacenia składek a na emeryturę z zusu to nie ma co liczyć w dzisiejszych czasach RE: Spółka LTD w UK sovaaccounting - opinie - Markate - 24-07-2019 13:25 Spółkę udało się założyć bez problemowo, jedyne co jeszcze potrzebuję to założyć konto w polskim banku. Zobaczymy czy nie będą robić problemu . RE: Spółka LTD w UK sovaaccounting - opinie - kotek34 - 25-07-2019 13:37 @Markate Daj znac czy sie uda zalozyc bo kumpel otworzyl LLC w Delaware i juz trzeci miesiac chodzi od drzwi i zaden bank nie chce otworzyc rachunku. Co prawda UK to nie Delaware, ale podobno dla wszelkich spolek zagranicznych sa spore utrudnienia w otwieraniu rachunkow przez banki w PL. RE: Spółka LTD w UK sovaaccounting - opinie - Markate - 28-07-2019 21:03 @kotek34 Z tego co się dowiedziałem to różnie to z bankami jest, ING chyba jest najbardziej skory do pomocy i nie robi większych problemów, nie trzeba nawet apostille w przypadku Anglii przynajmniej. Dostałem już dokumenty spółki na e-mail zostało tylko wysłać do tłumacza i będę działał . RE: Spółka LTD w UK sovaaccounting - opinie - Obywatel - 13-08-2019 21:14 (25-07-2019 13:37)kotek34 napisał(a): @Markate Można otworzyć, ale trzeba stworzyć tzw. "wehikuł korporacyjny". @Markate, z Tego się dowiadywałem ostatnio, to ING zaostrzył przepisy ostatnio. Pochwalisz się, jaki jest koszt miesięczny księgowości? |