Wybierz Styl:
Forum o zarabianiu przez Internet !
Witaj serdecznie forum o zarabianiu Zarabiam.com

Witaj, nie przypadkiem odwiedziłeś największe w Polsce Forum o Zarabianiu przez internet! Jednoczymy ludzi pragnących zarabiać przez internet, nauczysz się tutaj czym jest praca w domu. Wielu osób poszukuje źródła zarobku w sieci, dlatego też praca w domu przez internet może się okazać bardzo dobrym i wygodnym źródłem dochodu. W obecnych czasach zarabianie przez internet stało się poważną alternatywą dla pracy na etacie. Z tego też powodu praca przez internet staje się coraz większą częścią rynku, każdy kto zastanawia się jak łatwo zarobić pieniądze, jest w tym przypadku niejako automatycznie nakierowywany na poszukiwanie w sieci, gdzie wyciągamy pomocną dłoń!

Zarejestruj się bezpłatnie na forum dyskusyjnym! Oto niektóre z przywilejów:

  • Zakładaj nowe wątki oraz aktywnie w nich uczestnicz,
  • Odblokuj możliwość pisania na Shoutboxie (czatf),
  • Ogranicz ilość wyświetlanych reklam,
  • Zdobywaj odznaczenia oraz reputacje,
  • Odblokuj dostęp do ukrytych działów, tematów i linków,
  • Uzyskaj dostęp do galerii zdjęć i filmów z wygranymi nagrodami,
  • Spersonalizuj swój prywatny profil,
  • Uczestnicz w forumowych konkursach,
  • Zdobądź doświadczenie w zarabianiu przez internet - pomoże Ci w tym społeczność zarabiająca w sieci od lat,
  • Porównaj stopy procentowe na kontach oszczędnościowych, dowiesz się więcej o ePłatnościach,
  • Wykorzystaj wiedzę merytoryczną zawartą w tematach Naszych użytkowników, aby zarabianie w domu stało się nadzwyczajnie proste,
  • Korzystaj z darmowej pomocy prawnej,
  • Dowiedz się gdzie otrzymasz darmowe upominki, gadżety oraz próbki.
  • Pamiętaj to nic nie kosztuje, zarabiam.com to darmowe forum internetowe w którym zasięgniesz informacji "jak zarabiać przez internet".
Praca w domu? Teraz to możliwe! Zarejestruj się, a dowiesz się na czym polega zarabianie przez internet!



Zapraszamy na Nasze Serwery Minecraft oraz Serwer Minecraft


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem ze stroną

Autor Wiadomość
[Vip]rachman Offline
VIP
*

Liczba postów: 5,425
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 1716 +

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
Forum Gold: 1,492.20
Post: #11
RE: Problem ze stroną
A weź spróbuj tak - wyciagnij wszystko z katalogu kubam8753 i wklej bezpośrednio do nazwy domeny. Czyli pliki strony o poziom wyżej przenieś.
Dziwna trochę ta konfiguracja... tu katalog z nazwą domeny, w nim jakiś z nazwą... Na wszystkich jakich używałem hostingach na różnych panelach jakoś deko inaczej, spróbuj i daj znać... Bo to wygląda jakbyś zamieścił pliki strony w katalogu...

BONUS od Twisto!
BONUS 200 zł od Revolut dla firm
07-03-2020 20:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ania Online
Forumowy Maniak


Liczba postów: 1241
Dolaczyl: Jan 2012
Reputacja: 1712

Poziom ostrzezen: 0%
Forum Gold: 215.61 [Dotacja]

A ja polecam sprawdzić:
dikey Offline
Świeżak
*

Liczba postów: 11
Dołączył: Aug 2018
Reputacja: 0 +

Forum Gold: 0.00
Post: #12
RE: Problem ze stroną
(07-03-2020 20:06)rachman napisał(a):  A weź spróbuj tak - wyciagnij wszystko z katalogu kubam8753 i wklej bezpośrednio do nazwy domeny. Czyli pliki strony o poziom wyżej przenieś.
Dziwna trochę ta konfiguracja... tu katalog z nazwą domeny, w nim jakiś z nazwą... Na wszystkich jakich używałem hostingach na różnych panelach jakoś deko inaczej, spróbuj i daj znać... Bo to wygląda jakbyś zamieścił pliki strony w katalogu...



Wszedłem w public_html i zobaczyłem że był tam plik 'default.html' - usunalem go i zobaczylem ze juz nie ma tego komunikatu ze zalozylem strone tylko cos innego zaczelo czytac - w miejsce teggo default.html skopiowalem 'index.html' z podfolderu 'kubam8753' --> public_html i zmieniłem nazwe na default.html

Jest progres - Teraz zaczeło mi sie wyswietlac tak o: https://prnt.sc/rdddw5
Tylko co zrobić żeby teraz zaczęło czytać formatowanie strony a nie tylko wklejało tekst?

dikey, dumny członek http://zarabiam.com od Aug 2018.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2020 16:53 przez dikey.)
08-03-2020 16:52
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
[Vip]rachman Offline
VIP
*

Liczba postów: 5,425
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 1716 +

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
Forum Gold: 1,492.20
Post: #13
RE: Problem ze stroną
Przerzuć wszystko - zachowując strukturę katalogów - tam gdzie plik który czyta albo w tym pliku pozmieniaj ścieżki do styli css i innych plików...

BONUS od Twisto!
BONUS 200 zł od Revolut dla firm
08-03-2020 17:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
dikey Offline
Świeżak
*

Liczba postów: 11
Dołączył: Aug 2018
Reputacja: 0 +

Forum Gold: 0.00
Post: #14
RE: Problem ze stroną
Dobra, wszystko juz ogarnalem Smile Dzieki wielkie wszystkim za pomoc

dikey, dumny członek http://zarabiam.com od Aug 2018.
09-03-2020 00:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
[Vip]rachman Offline
VIP
*

Liczba postów: 5,425
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 1716 +

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
Forum Gold: 1,492.20
Post: #15
RE: Problem ze stroną
Dałeś radę działa no to lux Wink

BONUS od Twisto!
BONUS 200 zł od Revolut dla firm
09-03-2020 00:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
dikey Offline
Świeżak
*

Liczba postów: 11
Dołączył: Aug 2018
Reputacja: 0 +

Forum Gold: 0.00
Post: #16
RE: Problem ze stroną
(09-03-2020 00:29)rachman napisał(a):  Dałeś radę działa no to lux Wink



Mam jednak jeszcze trzy ostatnie pytania i strona będzie już śmigała cała.


1. Czemu jak wpisuje www.(nazwa strony).pl to jest inna niż jak wpisze (nazwa strony).pl ? w sensie na www nie ma formatowania strony a bez www jest - no i na www mam SSL a bez www juz nie mam
Mozna sobie zobaczyc - loteriazabki.pl a http://www.loteriazabki.pl

Bym zrobił przekierowanie po prostu ale w panelu mam tylko przekierowanie z domeny podpiętej (czyli loteriazabki.pl która prawidłowo się odpala) więc z loterizabki na http://www.loteriazabki nie zrobie.

Moze dodać jako subdomene? Chociaz nawet nie wiem co to i tylko jak patrze tak to mysle ze by dzialalo, ale nie wiem


2. Co moze byc przyczyna nie dzialajacego obrazka? Mozecie zobaczyc na powyzszej stronie - dzialal, dzialal i nagle przestal dzialac.

3. Jak zmienić nazwe i ikonke w zakładce strony / w karcie - https://prnt.sc/rdit5x - Da sie to jakos zrobic przez strone, nie pisząc kodu źródłowego?

dikey, dumny członek http://zarabiam.com od Aug 2018.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2020 01:29 przez dikey.)
09-03-2020 01:25
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
[Vip]rachman Offline
VIP
*

Liczba postów: 5,425
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 1716 +

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
Forum Gold: 1,492.20
Post: #17
RE: Problem ze stroną
"na www mam SSL a bez www juz nie mam" - bo to jakby dwa różne adresy i może tak być. Trochę to www jest traktowane właśnie jak subdomena.
Musisz w konfiguracji SSL ustawić by obie wersje obejmowało szyfrowaniem z www i bez www - powinno być tam gdzieś. Poszukaj ustawień może będzie. Myślę że będzie też opcja wymuszania SSL to też włącz jak będzie.
Jak nie znajdziesz to zrób - a nawet jak znajdziesz i ustawisz powyższe rzeczy - przekierowanie z jednej wersji na drugą - by po wpisaniu przykładowo adresu z www przekierowywało na adres bez www.
Jeśli nie ma opcji w ustawieniach serwera to możesz zrobić np. w pliku .htaccess. Są przykłady w sieci.

Obrazek - na fonie nie podejrzę kodu strony ale ... zmieniłeś w kodzie strony adres? Jeśli miałeś cały czyli http://blablablabla... to zamień na https://blablablabla... Włączasz SSL to adresy muszą być httpS lub możesz stosować bez domen w ścieżkach... Poczytaj - adresy względne i bezwzględne w HTML czy jakoś tak.

Napis Home zmienisz w kodzie strony. To treść zawarta między znacznikami TITLE.
Odszukaj:
<title>Home</title>
i podmień Home na co chcesz. Wielkość liter wyrazów title nie ma dużego znaczenia, być może są pisane dużymi literami.
Ikonka to favicon. Możesz wpisać w sekcji HEAD kodu strony tag - znajdziesz w sieci przykłady... Jeśli dobrze pamiętam coś takiego:

<link rel="shortcut icon" href="adres do pliku ikony">

Lub jeśli nie chcesz w kodzie grzebać wklej ikonę w formacie pliku .ico o nazwie "favicon.ico" w folderze głównym strony (tam gdzie plik index/default) a większość przeglądarek znajdzie ikonkę nawet bez znacznika w kodzie strony.

BONUS od Twisto!
BONUS 200 zł od Revolut dla firm
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2020 07:39 przez rachman.)
09-03-2020 07:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
dikey Offline
Świeżak
*

Liczba postów: 11
Dołączył: Aug 2018
Reputacja: 0 +

Forum Gold: 0.00
Post: #18
RE: Problem ze stroną
(09-03-2020 07:37)rachman napisał(a):  "na www mam SSL a bez www juz nie mam" - bo to jakby dwa różne adresy i może tak być. Trochę to www jest traktowane właśnie jak subdomena.
Musisz w konfiguracji SSL ustawić by obie wersje obejmowało szyfrowaniem z www i bez www - powinno być tam gdzieś. Poszukaj ustawień może będzie. Myślę że będzie też opcja wymuszania SSL to też włącz jak będzie.
Jak nie znajdziesz to zrób - a nawet jak znajdziesz i ustawisz powyższe rzeczy - przekierowanie z jednej wersji na drugą - by po wpisaniu przykładowo adresu z www przekierowywało na adres bez www.
Jeśli nie ma opcji w ustawieniach serwera to możesz zrobić np. w pliku .htaccess. Są przykłady w sieci.

Obrazek - na fonie nie podejrzę kodu strony ale ... zmieniłeś w kodzie strony adres? Jeśli miałeś cały czyli http://blablablabla... to zamień na https://blablablabla... Włączasz SSL to adresy muszą być httpS lub możesz stosować bez domen w ścieżkach... Poczytaj - adresy względne i bezwzględne w HTML czy jakoś tak.

Napis Home zmienisz w kodzie strony. To treść zawarta między znacznikami TITLE.
Odszukaj:
<title>Home</title>
i podmień Home na co chcesz. Wielkość liter wyrazów title nie ma dużego znaczenia, być może są pisane dużymi literami.
Ikonka to favicon. Możesz wpisać w sekcji HEAD kodu strony tag - znajdziesz w sieci przykłady... Jeśli dobrze pamiętam coś takiego:

<link rel="shortcut icon" href="adres do pliku ikony">

Lub jeśli nie chcesz w kodzie grzebać wklej ikonę w formacie pliku .ico o nazwie "favicon.ico" w folderze głównym strony (tam gdzie plik index/default) a większość przeglądarek znajdzie ikonkę nawet bez znacznika w kodzie strony.

Jeszcze jedno pytanie - po co jest opcja

Always Use HTTPS

(Na Cloudflare) - bo gdy mam ją ON to mi wywala komunikat:

Ta strona nie działa Strona spowodowała zbyt wiele przekierowań.
Usuń pliki cookie.
ERR_TOO_MANY_REDIRECTS

Gdy off to strona normalnie działa ( i ma kłódkę )


A jeśli (tak jak w poradnikach) potrzeba tej opcji włączonej, to czy nie chcialbys mi moze naprawić tego błędu bo na tym to juz totalnie sie nie znam, za jakas dyche na kebsa?xd Podalbym login/haslo na pw

dikey, dumny członek http://zarabiam.com od Aug 2018.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2020 21:14 przez dikey.)
09-03-2020 20:44
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Pani Ania
Prawa reka Admina


Liczba postów: 997
Forum Gold: 550
Dolaczyla: Feb 2011
Reputacja: 777


A ja polecam sprawdzic:

[Vip]rachman Offline
VIP
*

Liczba postów: 5,425
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 1716 +

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
Forum Gold: 1,492.20
Post: #19
RE: Problem ze stroną
Sprawdź na stronie hostingu dział faq/pomoc/blog. Często opisują jak prawidłowo u nich włączyć ssl.
Niestety Cloudflare nie znam bie używam, może jutro poczaję jeśli nikt nie podpowie.

Możesz podesłać dane ale dziś nie siądę na komputer. Mogę jutro zerknąć jak do tego czasu nie dasz rady sam. Gwarancji nie daję że ogarnę ale mogę pokombinować jeśli serwer to Apache, bo ngix nie znam za bardzo. Jak coś to wyślij jutro pw.

BONUS od Twisto!
BONUS 200 zł od Revolut dla firm
09-03-2020 21:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
eseles Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 211
Dołączył: Apr 2017
Reputacja: 83 +

Forum Gold: 176.00
Post: #20
RE: Problem ze stroną
(09-03-2020 20:44)dikey napisał(a):  
(09-03-2020 07:37)rachman napisał(a):  "na www mam SSL a bez www juz nie mam" - bo to jakby dwa różne adresy i może tak być. Trochę to www jest traktowane właśnie jak subdomena.
Musisz w konfiguracji SSL ustawić by obie wersje obejmowało szyfrowaniem z www i bez www - powinno być tam gdzieś. Poszukaj ustawień może będzie. Myślę że będzie też opcja wymuszania SSL to też włącz jak będzie.
Jak nie znajdziesz to zrób - a nawet jak znajdziesz i ustawisz powyższe rzeczy - przekierowanie z jednej wersji na drugą - by po wpisaniu przykładowo adresu z www przekierowywało na adres bez www.
Jeśli nie ma opcji w ustawieniach serwera to możesz zrobić np. w pliku .htaccess. Są przykłady w sieci.

Obrazek - na fonie nie podejrzę kodu strony ale ... zmieniłeś w kodzie strony adres? Jeśli miałeś cały czyli http://blablablabla... to zamień na https://blablablabla... Włączasz SSL to adresy muszą być httpS lub możesz stosować bez domen w ścieżkach... Poczytaj - adresy względne i bezwzględne w HTML czy jakoś tak.

Napis Home zmienisz w kodzie strony. To treść zawarta między znacznikami TITLE.
Odszukaj:
<title>Home</title>
i podmień Home na co chcesz. Wielkość liter wyrazów title nie ma dużego znaczenia, być może są pisane dużymi literami.
Ikonka to favicon. Możesz wpisać w sekcji HEAD kodu strony tag - znajdziesz w sieci przykłady... Jeśli dobrze pamiętam coś takiego:

<link rel="shortcut icon" href="adres do pliku ikony">

Lub jeśli nie chcesz w kodzie grzebać wklej ikonę w formacie pliku .ico o nazwie "favicon.ico" w folderze głównym strony (tam gdzie plik index/default) a większość przeglądarek znajdzie ikonkę nawet bez znacznika w kodzie strony.

Jeszcze jedno pytanie - po co jest opcja

Always Use HTTPS

(Na Cloudflare) - bo gdy mam ją ON to mi wywala komunikat:

Ta strona nie działa Strona spowodowała zbyt wiele przekierowań.
Usuń pliki cookie.
ERR_TOO_MANY_REDIRECTS

Gdy off to strona normalnie działa ( i ma kłódkę )


A jeśli (tak jak w poradnikach) potrzeba tej opcji włączonej, to czy nie chcialbys mi moze naprawić tego błędu bo na tym to juz totalnie sie nie znam, za jakas dyche na kebsa?xd Podalbym login/haslo na pw

Tez mialem z tym cloudflare to samo ze zapetlalo. Nie pamietam co zrobilem ale chyba mialem ze cloudflare wlasnie wymusza https a dodatkowo mialem na hostingu w .htacces wymuszanie ssl i pomoglo z tego co pamietam wywalenie tego wlasnie wpisu na hostingu. Ale reki nie dam uciac sobie Smile

Bo to chyba tak dziala ze cloudflare robi przekierowanie i leci do hostingu a serwer takze to robi i znowu cloudflare i znowu hosting bo oba chca wymuszac i petla bez konca sie robi.

"Boisz się życia ziomek, ja je łapie za pysk w oku błysk przeliczam plik i nastawiam sie na zysk."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-03-2020 12:12 przez eseles.)
26-03-2020 12:09
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek:



This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.