Wybierz Styl:
Forum o zarabianiu przez Internet !
Witaj serdecznie forum o zarabianiu Zarabiam.com

Witaj, nie przypadkiem odwiedziłeś największe w Polsce Forum o Zarabianiu przez internet! Jednoczymy ludzi pragnących zarabiać przez internet, nauczysz się tutaj czym jest praca w domu. Wielu ludzi, zwłaszcza młodego pokolenia, poszukuje źródła zarobku w sieci. Dlatego też praca w domu przez internet może się okazać bardzo dobrym i wygodnym źródłem dochodu. W czasach, gdy trudno jest o jakąkolwiek pracę nawet dla ludzi z wyższym wykształceniem, zarabianie przez internet stało się poważną alternatywą. Z tego też powodu praca przez internet staje się coraz większą częścią rynku, dlatego też każdy, kto zastanawia się jak łatwo zarobić pieniądze, jest w tym przypadku niejako automatycznie nakierowywany na poszukiwanie w sieci, gdzie wyciągamy pomocną dłoń.

Zarejestruj się bezpłatnie na forum dyskusyjnym! Oto niektóre z przywilejów:

  • Zakładaj nowe wątki oraz aktywnie w nich uczestnicz,
  • Odblokuj możliwość pisania na Shoutboxie (czat),
  • Ogranicz ilość wyświetlanych reklam,
  • Zdobywaj odznaczenia oraz reputacje,
  • Odblokuj dostęp do ukrytych działów, tematów i linków,
  • Uzyskaj dostęp do galerii zdjęć i filmów z wygranymi nagrodami,
  • Spersonalizuj swój prywatny profil,
  • Uczestnicz w forumowych konkursach,
  • Zdobądź doświadczenie w zarabianiu przez internet - pomoże Ci w tym społeczność zarabiająca w sieci od lat,
  • Porównaj stopy procentowe na kontach oszczędnościowych, dowiesz się więcej o ePłatnościach,
  • Wykorzystaj wiedzę merytoryczną zawartą w tematach Naszych użytkowników, aby zarabianie w domu stało się nadzwyczajnie proste,
  • Korzystaj z darmowej pomocy prawnej,
  • Dowiedz się gdzie otrzymasz darmowe upominki, gadżety oraz próbki.
  • Pamiętaj to nic nie kosztuje, zarabiam.com to darmowe forum internetowe w którym zasięgniesz informacji "jak zarabiać przez internet".
Praca w domu? Teraz to możliwe! Zarejestruj się, a dowiesz się na czym polega zarabianie przez internet!



Zapraszamy na Nasze Serwery Minecraft oraz Serwer Minecraft


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lyoness - Wasze opinie

Autor Wiadomość
xBuck Offline
Świeżak
*

Liczba postów: 1
Dołączył: Dec 2017
Reputacja: 0 +

Forum Gold: 0.00
Post: #41
RE: Lyoness - Wasze opinie
Działa jak najbardziej. Wujaszek działa prężnie jezdzi na spotkania za granicę jest dosyc wysoko i ma z tego konkret pieniadz Big Grin

xBuck, dumny członek http://zarabiam.com od Dec 2017.
01-07-2018 14:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ania Online
Forumowy Maniak


Liczba postów: 1241
Dolaczyl: Jan 2012
Reputacja: 1712

Poziom ostrzezen: 0%
Forum Gold: 215.61 [Dotacja]

A ja polecam sprawdzić:
santaclous Offline

*

Liczba postów: -40
Dołączył: Apr 2017
Reputacja: 28 +

Forum Gold: 0.00
Post: #42
RE: Lyoness - Wasze opinie
Zbiór paru pozwów i wyroków sądów w sprawie Lyoness

"W piśmie z dnia 11 stycznia 2018 r. Urząd Loterii ogłosił, że podją decyzję, że Lyoness musi zaprzestać wszelkiej działalności w Norwegii.

Decyzja oznacza, że wszelkie umowy uczestników programów lojalnościowych CashBack World i Lyconet oraz cała sprzedaż i wykorzystanie kart lojalnosciowych, kuponów rabatowych, udziałów kart klientów, kart podarunkowych, materiałów marketingowych, seminariów i innych produktów w firmie ma zostać zakończona."

http://behindmlm.com/companies/lyoness/l...operating/


Piramida Finansowa Lyoness musi zwrócić pieniądze poszkodowanym.
Po latach przewlekania procesów przez Lyoness
Sąd Najwyższy w Austrii odrzucił wszystkie odwołania od wyroków w procesie zbiorowym VKI przeciwko Lyoness i unieważnił 61 nielegalnych klauzul w regulaminach (OWU, DOWU itp) na podstawie których zawierane były umowy Członków od 2007 do 2014 roku.

"Wyrok Sadu Najwyższego stanowi uznanie roszczeń poszkodowanych przez Lyoness, działa na ich korzyść ", mówi Ulrike Wolf, szefowa Departamentu Procesów Zbiorowych VKI (odpowiednik naszego UOKIK- przyp. własny).

Wszystkie umowy zawarte do 2014 są nieważne, dlatego naszym zdaniem nie ma i nie było prawnej podstawy do przyjmowania wpłat przez Lyoness. Firma ta musi zatem zwrócić Członkom pieniądze wraz z odsetkami" wyjaśniła Ulrike Wolf.

VKI, przy wsparciu Ministerstwa Spraw Socjalnych, organizuje obecnie kampanię zbierania wniosków od osób którym należy się zwrot wpłaconych do Lyoness pieniędzy. Można będzie do niej przystąpić nieodpłatnie od 25 lipca 2017.

https://www.trend.at/branchen/rechtsschu...ss-8229024

Wyrok Sądu Najwyższego:

https://verbraucherrecht.at/cms/uploads/...45_16i.pdf


Szwajcarska prasa :"Kontrakty są nielegalne"
"Ostatnio kilka sądów niezależnie doszło do wniosku, że Lyoness w ramach swojej działalności prowadzi nielegalne piramidy różnego rodzaju a umowy osób biorących w nich udział są nieważne.
Ostatnich kilka przykładów:
- sąd w Wiedniu (Rejonowy Sąd Gospodarczy w dniu 8 września 2016 roku)
- sąd w Salzburgu (Sąd Rejonowy w dniu 11 października 2016 roku)
-sąd w Zug (Trybunał Kantonu w dniu 21 września 2016).
W sentencji wyroku znalazły się następujące konkluzje:

"Nielegalne są nie tylko poszczególne zapisy umów ale całe regulaminy opisujące ten nieuczciwy system finansowy."

http://www.tagblatt.ch/ostschweiz/werden...93,4816093

Pozywającym chodziło o to aby odzyskać pieniądze wpłacone do Lyoness pod wpływem obietnicy dużego zysku.
Sądy przyznały im rację.
Najnowszym przykładem jest wyrok Sądu Rejonowego Voitsberg z 1 listopada:

"Gdyby pozywający wiedział przed zawarciem umowy, że wpłacane środki nie podlegają zwrotowi oraz że nie można ich wykorzystać na zakupy bez wpłacania dodatkowych pieniędzy, przez co niemożliwym jest osiągnięcie jakichkolwiek zysków i odzyskanie swojej gotówki, nigdy nie zawarłby umowy z Lyoness i nigdy nie zainwestowałby w ten system swoich pieniędzy ", zauważyła sędzia Helga Ofner i skazała Lyoness na zwrot pieniędzy wraz z odsetkami i kosztami.
W międzyczasie, w Szwajcarii, w Austrii, a ostatnio w Niemczech złożono setki podobnych pozwów. Choć wyroki nie są jeszcze ostateczne a Lyoness zapowiada apelacje, ofiary coraz bardziej wierzą w odzyskanie tą drogą swoich pieniędzy.Wiadomym jest, że Lyoness, aby zamydlić wszystkim oczy, oferuje im zwrot jedynie części wpłaconych sum."



Wyrok w sprawie wniesionej przez UOKIK przeciwko Lyoness wraz z uzasadnieniem.

http://orzeczenia.warszawa.so.gov.pl/con...-04-07_001


UWAGA NOWY WYROK – LYCONET TO ZŁODZIEJSKA PIRAMIDA!

„Nowy wyrok w cywilnej sprawie przeciwko “firmie rabatowej” Lyoness – sponsorowi klubu piłkarskiego Rapid Vienna. Tym razem Sąd Apelacyjny szwajcarskiego kantonu Zug podtrzymał wyrok sądu niższej instancji, który okreslił Lyoness mianem piramidy finansowej (niem. „Schneeballsystem”). Członkowie otrzymuja pieniądze jedynie gdy wciągają kolejne osoby. Ponadto sąd uznał cały model biznesowy Spółki za nieprzejrzysty.
Lyoness odwołał się od wyroku sadu niższej instancji ale Sąd Apelacyjny odrzucił odwołanie. Wyrok z 28 lutego stanowi iż kolejne zażalenie może dotyczyć jedynie kwestii proceduralnych.
Mimo to Lyoness zapowiada kolejne odwołanie. „W naszej opinii wyrok, dotyczący wyłącznie Lyoness Suisse GmbH, nie jest ostateczny. Lyoness złoży apelację od tej decyzji” – powiedziała dla agencji APA rzeczniczka firmy.
Sąd Apelacyjny z kantonu Zug przeanalizował w szczegółach Lyconet – „kanał sprzedaży” Lyoness. Przyczyną był pozew osoby która od października 2014 do września 2015 wpłaciła do systemu Lyoness niemal 4500 franków CHF (obecnie ok 4,2 tys EUR). Oprócz różnych innych produktów osoba ta kupiła tzw. “discount vouchers” a gdy zażądała zwrotu swoich środków - Lyoness odmówił. Sąd w dwóch instancjach orzekł iż odmowa ta jest bezprawna i że powód miał rację.
Dla Sądu Apelacyjnego cały Lyconet narusza przepisy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (UWG). Korzyści wypłacane Członkom „zalezą głównie od wciągania nowych osób”. Korzyści pochodzące z zakupów u Partnerów Handlowych Lyoness mają jedynie „marginalne znaczenie” – stwierdził Sąd.
„Zarabia się jedynie w wypadku gdy Marketerzy wciągają do Lyconet nowe osoby które dokonują kolejnych wpłat. Wysokość wypłacanych prowizji zależy od ilości osób wciągniętych przez poszczególne osoby i od wzrostu ilości wszystkich Członków w systemie” mówi wyrok. Sąd wskazał iż „nieuczciwy system piramidy polega na tym, że uczestnik otrzymuje wynagrodzenie gdy rekrutuje doń nowe osoby”
Ponadto sąd ustalił że Lyoness „wypłaca pieniądze pochodzące z wpłat osób z dołu piramidy osobom znajdującym się na jej wierzchołku”. Jest to kolejny fakt wskazujący na nielegalny charakter całego przedsięwzięcia.
Sąd Apelacyjny w Zug nie jest pierwszym który zakwalifikował Lyoness jako oszustwo. Jak wspomniano w ww. wyroku: „ dla porządku należy zauważyć, iż nawet austriackie sądy zakwalifikowały system Lyoness jako nieuczciwą piramidę”


http://www.tt.com/home/12782932-91/auch-...system.csp


"Jak się dowiedzieliśmy, obecnie Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów prowadzi 7 postępowań dotyczących firm, które mogą być piramidami finansowymi. Najbardziej zaawansowane są dwa z nich – jedno dotyczące firmy Lyoness, które jest już na końcowym etapie"

http://wgospodarce.pl/informacje/43172-w...h-w-polsce


Gazeta w Austrii, w której rzecznik Lyoness mówi, że nie będą się odwoływać od wyroku unieważniającego umowę Premium Partner w uzasadnieniu którego sąd stwierdził, że Lyoness działa jak piramida finanswowa.

Wyrok jest prawomocny

http://www.nachrichten.at/nachrichten/wi...15,1300757



********************************************************************************​****************

Inne wyroki, które tak samo za podstawę podają to, ze lyoness działa jak schemat ponziego, do tej pory jest już 16 takich wyroków

wyroki na dole strony urzędu zeskanowane w pdfach

https://verbraucherrecht.at/cms/index.ph...&tx_ttnews[tt_news]=3216&cHash=6b4f987c7e2fbf4f0d0eb1d9aac80a18


Co innego mówi nam uczestnik wspólnoty, student z Wielunia:

- Wpłaciłem 30 tys. zł. Założyłem konto Lyoness sobie, tacie, mamie, bratu...

Mateusz stracił oszczędności. Podobnie, jak inne osoby, które szykują teraz pozew zbiorowy przeciw Lyonessowi. Chcą zwrotu "zaliczek na poczet zakupów" i odszkodowań.

http://wyborcza.pl/piatekekstra/1,129155...hback.html
Glosy: NeedDolar (+1), rachman (+1)
29-07-2018 17:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
pwisniew Offline
Początkujący
*

Liczba postów: 67
Dołączył: Aug 2018
Reputacja: 4 +

Forum Gold: 0.00
Post: #43
RE: Lyoness - Wasze opinie
Kiedys mnie na to namawiali naazczescię w to nie wszedłem.
09-08-2018 21:42
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Snaggy Offline
Forumowy Fanatyk
*

Liczba postów: 916
Dołączył: Aug 2013
Reputacja: 278 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Forum Gold: 21.05
Post: #44
Lyoness - Wasze opinie
Aktualnie uzywam ich karty cashback card. Wyglada ok, mam juz nawet 10zl. W chmury nie inwestowalem.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
10-08-2018 11:01
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
amidalez Offline
Początkujący
*

Liczba postów: 70
Dołączył: Jul 2016
Reputacja: 13 +

Forum Gold: 0.00
Post: #45
RE: Lyoness - Wasze opinie
Cashback działa bez zarzutu
10-08-2018 19:50
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Pani Ania
Prawa reka Admina


Liczba postów: 997
Forum Gold: 550
Dolaczyla: Feb 2011
Reputacja: 777


A ja polecam sprawdzic:

VIPERS888 Offline
Początkujący
*

Liczba postów: 65
Dołączył: Aug 2018
Reputacja: 1 +

Forum Gold: 0.00
Post: #46
RE: Lyoness - Wasze opinie
Jakby ktoś chciał się coś więcej dowiedzieć o głównych korzyściach Lyoness lub też przystąpieniem do programu, to zapraszam.
13-08-2018 04:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
wrzochal11 Offline
Bywalec
*

Liczba postów: 494
Dołączył: Jun 2017
Reputacja: 112 +

Forum Gold: 79.00
Post: #47
RE: Lyoness - Wasze opinie
(13-08-2018 04:23)VIPERS888 napisał(a):  Jakby ktoś chciał się coś więcej dowiedzieć o głównych korzyściach Lyoness lub też przystąpieniem do programu, to zapraszam.

Forum jest po to aby się wypowiadać i aby wszyscy mogli sobie różne opinie przeczytać. Skoro znasz te korzyści, to opisz je. Podyskutujemy Smile
Moim zdaniem to forum dyskusyjne nie jest po to aby się reklamować i zapraszać na priv. Tylko po to aby właśnie dyskutować z innymi członkami, przedstawiać swój punkt widzenia, konfrontować go z innymi opiniami, itd.
Miejsce na reklamę jest w sygnaturce i tego warto się trzymać Smile

MÓJ BLOG >>
Darmowe szkolenie - co robić by stworzyć stabilny biznes >>>
Glosy: rachman (+1)
13-08-2018 12:30
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Golima Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 138
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 17 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Forum Gold: 155.00
Post: #48
RE: Lyoness - Wasze opinie
To jeszcze żyje? Big Grin
Mnie to zaskakuje że ludzie idą w głupie 2% CB, ja na swojej karcie debetowe mam 5% CB do 25zl mc i nie muszę szukać partnerow. Już nie mówiąc że wystarczy poświęcić 5min by dany produkt znaleźć taniej jak te 2%.
18-12-2018 02:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Erezeuz Offline
Świeżak
*

Liczba postów: 1
Dołączył: Jan 2019
Reputacja: 0 +

Forum Gold: 0.00
Post: #49
RE: Lyoness - Wasze opinie
Witam,
To jasno i wyraźnie nie warto w chodzić w ten temat? Czy wręcz odwrotnie. Mam okazję w to zainwestować, dużo osób pisało że rejestracja jest darmowa widać chyba zmiany zaszły, by zostać marketerem trzeba uiścić wpłatę na 99 euro czyli coś 400 PLN i szukać następnych ludzi by tworzyć network i to jest mały biznes. Duży biznes od 2500 tysięcy w górę zrozumiałe ma się porostu niby więcej ale ktoś już pisał 18 tysięcy nie wypłacone myślę że to raczej nie na małym biznesie. Teraz czytając cały ten temat mętlik bo w sumie jest więcej na nie niż na tak ale pytam się i proszę o odp tych co byli lub są macie z tego miesięczną wypłatę rzędu 2500 tysięcy na rękę i przy ilu h tygodniowo i ilu jednostkach zaproszonych.

Erezeuz, dumny członek http://zarabiam.com od Jan 2019.
26-01-2019 23:38
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MrLukasz Offline
Świeżak
*

Liczba postów: 1
Dołączył: Feb 2019
Reputacja: 0 +

Forum Gold: 0.00
Post: #50
RE: Lyoness - Wasze opinie
Słuchaj rejestracja jako tako jest darmowa możesz dostawać swój cashback ale od sumy 22.50zl przyjmijmy 4% od zakupów wiec musisz wydać ok. 550zł by wypłacić jakikolwiek zwrot niby dużo ale zakupy robi tak naprawdę każdy więc sami sobie odpowiedzcie.
Dalszym krokiem jest polecanie biznesu bez niego ani rusz nalepiej jeśli polecasz i ta osoba poleca go dalej z kazdej osoby jest 0.5% do drugiej linii i SP tyle ile sklep oferuje więc w sumie nie dużo, ale żeby otrzymywać te prowizje musimy wykupić biuro za 199zl i bon rabatowy za 225zl którym okreslamy się że bedziemy robic zakupy on sie zwróci wiadomo tylko zeby on sie zwrocil w sklepie ktory daje 4% cashbacku i 2SP w przeliczeniu na 450zl i 10 osob ktorych poleciliśmy ludzie musza wydac 11.250 w danym sklepie podzielmy to przez 10 osob to wychodzi 1.250 na osobe statystycznie moi rodzice wydaje ok 400zl na jedzenie miesiecznie.
Przy takim tempie zwróciło by sie to po 3 miesiącach a sam bon rabatowy ważny jest 3 lata czyli zwróci sie napewno w zaleznosci od tego ilu ludziom to polecilismy.Jeśli osoba pod nami kupi bon rabatowy to ten nasz zwraca sie od razu i wychodzimy na zero natomiast jeśli osoby pod nami kupia bony, wszystko pouklada sie w 35/35 otrzymamy jeszcze 2.295zl i wejdziemy na 1 poziom kariery.
Ten biznes sam w sobie nie jest niczym złym jednak trzeba zapraszac ludzi a nie stać w miejscu Smile Mam nadzieje ze dobrze wam wytlumaczylem jak to obecnie wyglada oczywiscie cegiełki są również i drozsze i mozliwosci jest wiele.
Pozdrawiam

MrLukasz, dumny członek http://zarabiam.com od Feb 2019.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2019 02:48 przez MrLukasz.)
01-02-2019 02:45
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Opinie na temat systemu partnerskiego Bankiera itmaster 1 159 11-08-2019 22:22
Ostatni post: rachman
  Giełda opinie, sugestie, propozycje olesh 14 672 27-07-2019 13:56
Ostatni post: itmaster
  Affiliant.com - opinie Bidbar96 2 339 04-07-2019 09:08
Ostatni post: AngelikaG
  Xcrypto biz Wasze opinie i ogólnie opis serwisu dank 0 561 27-05-2019 18:51
Ostatni post: dank
  control-group ankiety - proszę o opinie Buczerinho 2 4,057 07-05-2019 14:07
Ostatni post: DariaOchman

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek:



This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.