Może jakaś gra?

MMORPG nie wiem jakie są koszty, ale przetłumaczenie jakieś xjęzycznej gry na polski + dobra reklama. Kto grał ten wie ile hajsu tam leci na itemshop
Prawda jest taka, że nikt nie da ci pomysłu który wymaga jedynie pieniędzy, jesli stworzenie pasywnego dochodu miałoby wymagać jedynie pieniędzy i to 20k to świat byłby piękny..
Każdy by tyrał byle uzbierać te 20k = hajsik co miesiąc i tak w kółko i w 10-20lat wszyscy by mieli emeryturki i to takie, że hoho
Pomysł to naprawdę sporo, myślę, że dziś łatwiej znaleźć pieniądze niż pomysł

A tak czy siak co byś nie wymyślił jeśli nie masz żadnych umiejętności to potrzebna ci ekipa. Nikt za darmo nic nie będzie robił, więc hajs na kilku - im mniej umiesz tym wiecej ludzi potrzebujesz..
Mało zarobiłem, mało widziałem mało potrafię, ale MOIM zdaniem jesli nie masz naprawdę unikalnego (nie takiego co ci jakiś idiota Osinex podpowie) wartego uwagi pomysłu, ani umiejętności lub zacięcia do jednej rzeczy, to portal nie jest super opcją na zarobek..
PS:
Z tą grą to nie żart.
Ludzi do bycia GM'ami jest masa, tylko trzeba znaleźć ogarniętych.
A IS przy dużej liczbie graczy naprawdę zbiera kaskę.
Problem tylko to rozreklamować i rozkręcić, <pukam cię w kieszeń> jednak u ciebie może być prościej niż u innych.