|
|
RE: Allegro i zwrot za zakupiony przedmiot.
Książkowe oszustwo. Nie ma tu znaczenia dopiska "sprzedaje zdjęcie".
Po pierwsze niech kolega zglosi sprawe do allegro.
Po drugie niech kolega mu wyśle coś na kształt:
Cytat:Miejscowosc, 3 maja 2014
(adres mój), (adres sprzedawcy)
WEZWANIE PRZEDSĄDOWE
W nawiązaniu do zakupu typu "Kup teraz" na aukcji numer (...) w serwisie internetowym allegro.pl odsyłam panu zdjęcie noża "Karambit (★) | Case Hardened FT", który otrzymałem od pana mailem w dniu 3 maja 2014, po uprzednim dokonaniu przelewu na pańskie konto kwoty 200 zł.
Przedmiot został zakupiony przez pomyłke, gdyż nie doczytałem że chodzi o samo zdjęcie.
Na podstawie art. 286. kodeksu karnego (k.k.) pan, jako sprzedawca, wprowadził mnie w błąd w celu osiągnięcia korzyści majątkowej. Niniejszym żądam zwrotu pełnej wartości przelewu, to jest 200 zł. Treść ogłoszenia w serwisie aukcyjnym została przygotowana tak aby wprowadzić klienta w błąd imitując prawdziwy przedmiot, to jest noż "Karambit (★) | Case Hardened FT" .
W związku z powyższym, na podstawie art. 560. par. 1 kodeksu cywilnego, niniejszym odstępuję od umowy kupna wspomnianego przedmiotu.
Wzywam pana do zwrotu kwoty 200 złotych, które zapłaciłem za przedmiot. Zwrot powinien nastąpić w terminie nie dłuższym niż 3 dni od otrzymania przez pana niniejszego pisma.
Dane do przelewu:
Imie i nazwisko
Miejscowosc
nr konta
W przypadku nieotrzymania przeze mnie wspomnianej powyżej kwoty w określonym terminie, zostanie złożony pozew cywilny. W pozwie zostanie zawarte żądanie zapłacenia przez pana wspomnianej powyżej kwoty, wraz z odsetkami, kosztami sądowymi, kosztami zawiadomień, kosztami wszelkich koniecznych opinii biegłych, itd
Jeśli nie zwróci pieniędzy niech kolega idzie na policje. To jest gówniarz, wszystkie dane z imieniem i nazwiskiem świecą w google jak byk, przesyłam ci je na PW.
Policja na pewno zajmie się taką kwotą, szczególnie jeśli podasz wszystkie dane. Nie ma co sie pieścić, 200 zł to jest dużo pieniędzy.
|