Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Wątek zamknięty 
Freebiz a prawo

Autor Wiadomość
Freebiz a prawo
Sprawdź:
Witam
Chciałem się spytać jak wygląda legalność firmy freebiz. Mianowicie reklamując dany program np movie z serwisu freebiz na różnych serwisach, forach itd. czy może mi grozić jakaś nieprzyjemność karna?
RE: Freebiz a prawo
Tak. Wsadzają do wiezięnia, bo robisz przestępstwo (na 3-6lat). Następnie każdy zarobiony grosz, mnożą razy 3, i musisz to oddać do skarbu państwa.
Serio się pytam
tak, jest to łamanie praw autorskich reklamując np. filmy wiec idziesz do paki.
Łamanie praw autorskich ?
No na zdrowy rozum jeśli oszukujesz kogoś dla pieniędzy (wprowadzasz błąd na przykład pisząc że dostanie darmowe doładowanie nie ponosząc żadnych kosztów) i jest on Ci w stanie to udowodnić - popełniasz przestępstwo.
A to czy ktoś o tym wie i czy jest w stanie to udowodnić jest wątpliwe, ale możliwe.

Musisz być świadomy tego co robisz i o tego ewentualnych konsekwencjach, tak samo jak ludzie zarabiający na fake plikach w ppa.
Ale ja nie pisze iż jest to darmowe
"Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8"
Ale ja generuje linki które mógłbym znalezć w necie i pisze,że znalazłem
Raczej nie powinno być lipy, no ale nikt Ci nic nie obieca i nie zagwarantuje.
Wątek zamknięty