Sprawdź:
Czym jest projekt NIEPOKAZNY?
Projekt NIEPOKAZNY będzie polegał na rozwoju swojego wizerunku w internecie. Będę do tego korzystał z social media, głównie YouTube oraz Instagram.
Nazwa projektu nie jest zbyt pomysłowa, wzięła się po prostu od mojego nicku którego używam od czasów gry w metina. Ale co tak właściwie będę robił na tych profilach i jak mam zamiar z tego zarabiać?
YouTube
Na tej platformie skupiam się aktualnie na filmach edukacyjnych oraz strasznych historiach. Wynika to z tego, że wszystko co straszne i tajemnicze mnie interesuje, a poza tym uwielbiam zdobywać wiedzę co jest nieuniknione przy tworzeniu takich filmów. Po prostu tworząc scenariusz do danego filmu przy okazji edukuję się na dany temat. Zacząłem też serię podcastów z racji tego, że czasami czuję potrzebę pogadania na dany temat i chęci pokazania światu swojego toku myślenia na dany temat. W przyszłości gdy skończę robić prawo jazdy (pozostały tylko egzaminy z wordu

) na pewno zacznę serię podróżniczą. Ale jak na tym wszystkim będę zarabiał? Sprawa jest dość prosta, na początku z reklam a później będę się starał o deale z firmami. Na razie kanał rozwija się bardzo powoli, mam 46 wyświetleń oraz 3 subskrypcje.
Instagram
Konto na instagramie będzie prowadzone raczej swobodnie, jeśli coś mi się spodoba to po prostu to wrzucę. Na pewno zaczną się na nim pojawiać moje prace ponieważ interesuję się grafiką komputerową i w końcu poważnie się za nią zabrałem. Na czym tu będę zarabiał? Również różnego rodzaju posty sponsorowane a dodatkowo robienie grafiki na zamówienie jeśli komuś się spodoba.
Podsumowanie
Projekt ten nie jest do końca projektem zarobkowym ponieważ wiem, że dość długo kokosów z tego nie będzie, ale ma on na celu pokazanie jak dążyć do samodoskonalenia aby tworzyć lepsze treści w internecie. Dla ciekawskich wrzucam tutaj link do mojego podcastu na dość ciekawy temat oraz dorzucam link do instagrama wokół którego też wszystko będzie się kręciło.
https://www.youtube.com/watch?v=gyVSbchQpDw
https://www.instagram.com/niepokazny_/