Sprawdź:
Cześć wszystkim, zakładam dziennik w którym będą opisywane moje poczynania z SEO + Ogads. Pomysł zarabiania zapoczątkowali w mojej głowie Lanserek, Mahuzz oraz Vasaki swoimi dziennikami pracy, wszystkie dzienniki przeczytane praktycznie w całości od zera chyba 3 razy, pora na robote.
Swoją przygode zacząłem jakoś na początku grudnia po uprzednim przeczytaniu wyzej wymienionych dzienników, z racji tego, że nie chciałbym żeby ktoś ewentualnie w przyszłości niszczył mi jakiekolwiek plany oraz uprzykrzał życie co widać było po niektórych sytuacjach na forum założyłem nowe konto ( proszę o nie banowanie

) ponieważ nie chce w żaden sposób zdradzać póki co jakichkolwiek informacji o sobie.
a więc do rzeczy, aktualnie jestem w posiadaniu 4 stron, trzy z nich to jedno niszówki, czwarta ma być mutliniszą, dopiero ją zaczynam ( 2 posty ) tematyka - Hacki
mimo tego, że powstały 4 strony, skupiam się konkretnie na dwóch a na dwie kolejne przyjdzie czas.
Pierwsza z nich powstała własnie na początku grudnia gdzie po założeniu strony dostała kilkanaście linków i nie pojawiała się w serpach wogóle, myślałem że to rzucę ( 2 tygodnie, świeża domena

), ale któregoś grudniowego popołudnia zerknąłem na nią i kilka keywordów było widocznych w serpach więc znowu się wziąłem do roboty, linkowanie, linkowanie, linkowanie az do dzisiaj...
mam nadzieję że to jakiś google dance? bądź fresh site bonus który dostała strona o ile jest coś takiego

wyczytane na innym forum. nie znam się na SEO za bardzo, dopiero zaczynam swoją przygode, strona dostała około 40 w miare dobrych linków ( tak sądze

) w ciągu 3 dni więc chyba nie przesadziłem... domena ma nie całe 2 miesiące.
Natomiast druga strona plasuję się w miare dobrzę jak na 1 miesiąc, mała konkurencja w przeciwieństwie do strony numer 1. Na początku nie za bardzo umiałem to oszacować, teraz jest lepiej, ciągle się ucze!
Dziennik będzie prowadzony raczej w formie tygodniówki, zobaczymy, wyjdzie w praniu
Celem jest zarabianie średniej krajowej do końca czerwca, natomiast do końca roku chcę mieć minimum 50$ dziennie ( aktualnie nic nie zarabiam :/ ) póżniej dojdą inne cele.
Plan dotyczÄ…cy stron:
Strona 1: dam jej chwilę, zobaczę jak się uplasują pozycje po tych spadkach, póżniej zdecyduję co z nią zrobić.
Strona 2: zdobycie kilku wartościowych linków oraz profili.
Strona 3 powolne linkowanie ( 2-3 linki dziennie )
Strona 4 ( multi ) - tutaj wybrałem już nisze z małą konkurencją aktualnie 2 posty, planem jest dodanie kolejnych dwóch oraz linkowanie.
Edit: zapomniałem wspomnieć o problemach z którymi aktualnie się borykam, może ktoś akurat pomoże

macie jakieś pomysły na tworzenie kont gmail bez weryfikacji telefonicznej?
Do następnego!