Nie wiem co robię, ale robię [SEO] [OGADS] - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Nie wiem co robię, ale robię [SEO] [OGADS] (/Temat-Nie-wiem-co-robie-ale-robie-SEO-OGADS-160788) |
Nie wiem co robię, ale robię [SEO] [OGADS] - Adrad - 24-01-2019 23:57 Cześć wszystkim, zakładam dziennik w którym będą opisywane moje poczynania z SEO + Ogads. Pomysł zarabiania zapoczątkowali w mojej głowie Lanserek, Mahuzz oraz Vasaki swoimi dziennikami pracy, wszystkie dzienniki przeczytane praktycznie w całości od zera chyba 3 razy, pora na robote. Swoją przygode zacząłem jakoś na początku grudnia po uprzednim przeczytaniu wyzej wymienionych dzienników, z racji tego, że nie chciałbym żeby ktoś ewentualnie w przyszłości niszczył mi jakiekolwiek plany oraz uprzykrzał życie co widać było po niektórych sytuacjach na forum założyłem nowe konto ( proszę o nie banowanie ) ponieważ nie chce w żaden sposób zdradzać póki co jakichkolwiek informacji o sobie. a więc do rzeczy, aktualnie jestem w posiadaniu 4 stron, trzy z nich to jedno niszówki, czwarta ma być mutliniszą, dopiero ją zaczynam ( 2 posty ) tematyka - Hacki mimo tego, że powstały 4 strony, skupiam się konkretnie na dwóch a na dwie kolejne przyjdzie czas. Pierwsza z nich powstała własnie na początku grudnia gdzie po założeniu strony dostała kilkanaście linków i nie pojawiała się w serpach wogóle, myślałem że to rzucę ( 2 tygodnie, świeża domena ), ale któregoś grudniowego popołudnia zerknąłem na nią i kilka keywordów było widocznych w serpach więc znowu się wziąłem do roboty, linkowanie, linkowanie, linkowanie az do dzisiaj... mam nadzieję że to jakiś google dance? bądź fresh site bonus który dostała strona o ile jest coś takiego wyczytane na innym forum. nie znam się na SEO za bardzo, dopiero zaczynam swoją przygode, strona dostała około 40 w miare dobrych linków ( tak sądze ) w ciągu 3 dni więc chyba nie przesadziłem... domena ma nie całe 2 miesiące. Natomiast druga strona plasuję się w miare dobrzę jak na 1 miesiąc, mała konkurencja w przeciwieństwie do strony numer 1. Na początku nie za bardzo umiałem to oszacować, teraz jest lepiej, ciągle się ucze! Dziennik będzie prowadzony raczej w formie tygodniówki, zobaczymy, wyjdzie w praniu Celem jest zarabianie średniej krajowej do końca czerwca, natomiast do końca roku chcę mieć minimum 50$ dziennie ( aktualnie nic nie zarabiam :/ ) póżniej dojdą inne cele. Plan dotyczący stron: Strona 1: dam jej chwilę, zobaczę jak się uplasują pozycje po tych spadkach, póżniej zdecyduję co z nią zrobić. Strona 2: zdobycie kilku wartościowych linków oraz profili. Strona 3 powolne linkowanie ( 2-3 linki dziennie ) Strona 4 ( multi ) - tutaj wybrałem już nisze z małą konkurencją aktualnie 2 posty, planem jest dodanie kolejnych dwóch oraz linkowanie. Edit: zapomniałem wspomnieć o problemach z którymi aktualnie się borykam, może ktoś akurat pomoże macie jakieś pomysły na tworzenie kont gmail bez weryfikacji telefonicznej? Do następnego! RE: Nie wiem co robię, ale robię [SEO] [OGADS] - Kasiorka3000 - 25-01-2019 08:16 Raczej nie ma opcji takiej , jak Ci potrzebne konta gmail to kup starter albo nr online na necie do odbierania smsów . Jeden nr powinien wystarczyć na jakieś 3 konta. RE: Nie wiem co robię, ale robię [SEO] [OGADS] - Juniorek - 25-01-2019 09:37 A ja bym polecil zajrzenie na gielde bo ktos tam robi weryfikację telefoniczna za 2zl chyba wiec mozesz skorzystac RE: Nie wiem co robię, ale robię [SEO] [OGADS] - wsite - 25-01-2019 17:04 Trzymam kciuki. Zrób sobie jeszcze bloga pod Adsense abyś zawsze miał dodatkowo dochód pasywny RE: Nie wiem co robię, ale robię [SEO] [OGADS] - Adrad - 25-01-2019 18:30 (25-01-2019 17:04)wsite napisał(a): Trzymam kciuki. Zrób sobie jeszcze bloga pod Adsense abyś zawsze miał dodatkowo dochód pasywny Nie chcę się rozbijać na jakiekolwiek inne projekty, z ogads również można mieć pasywny dochód. RE: Nie wiem co robię, ale robię [SEO] [OGADS] - wsite - 25-01-2019 19:46 No to w takim razie tylko nie wukr.... wujka google a będziesz bogaty RE: Nie wiem co robię, ale robię [SEO] [OGADS] - Wirkek - 25-01-2019 19:56 A gdzie rzucasz linkami te 2-3 dziennie? Same katalogi czy coś bardziej ambitnego? RE: Nie wiem co robię, ale robię [SEO] [OGADS] - sheko12 - 25-01-2019 21:00 Życzę powodzenia! A co do linków, to w jaki sposób linkujesz? jeżeli zależy Ci na wartościowych linkach które umieszczasz np w treści na forach, staraj skupiać się na contencie w którym zawarte będą frazy na których skupiasz bądź będziesz się skupiał. W SEO opłaca się zdecydowane white, niż black. Aczkolwiek w tej kwestii ważna jest cierpliwość. Opłaci się, to gwarantuje Pamiętaj o optymalizacji strony/stron które rozwijasz, a to też bardzo ważny punkt. RE: Nie wiem co robię, ale robię [SEO] [OGADS] - Adrad - 25-01-2019 21:19 (25-01-2019 19:56)Wirkek napisał(a): A gdzie rzucasz linkami te 2-3 dziennie? Same katalogi czy coś bardziej ambitnego? głównie korzystam z linków zajumanych od konkurencji 2 oczywiście nie tylko w niszach w których się obracam. Raczej stawiam na strony z wysokim PA,DA a co do katalogów, wyczytałem że nie ma sensu za bardzo. (25-01-2019 21:00)sheko12 napisał(a): Życzę powodzenia! Do white hat zapewne się kiedyś przekonam Niby nic, ale dziękuje za wskazówkę rzucałem czasami byle czym po forach RE: Nie wiem co robię, ale robię [SEO] [OGADS] - Adrad - 28-01-2019 20:50 Dobry wieczór wczoraj wpadły pierwsze piniądze całe 1,5$ pojawiaja się jakieś małe ilości wejść organiczncyh więc coś się zaczyna ruszać. Wszystkie plany dotyczące stron wykonałem, największą robotę zrobiłem przy multiniche site, kilkanaście serpów ładnie wystrzeliło, pochwalę się w następnym poście kolejne 2 nisze dodane, teraz będę je linkować. ( główna fraza jednej z nisz ma ok 2.5k m/s a top 1 to post z wykopu więc nie powinno być trudno, dojda do tego longtaile i może jakaś kaska będzie wpadać ostatnie spadki pierwszej strony wróciły na dobry tor Wszyskie frazy razem wzięte maja około 30k wyświetleń miesięcznych i nie ukrywam że na niej zalezy mi najbardziej. Serpy: Duuużo linków jest jeszcze nie zaindexowanyych + dorzuciłem kilkanaście dzisiaj Następny post prawdopodobnie będzie w niedziele, mam nadzieję że będzie jakiś większy krok w zarobkach Rozpisałem sobie plan linkowania w którym będę się opierał głównie na web 2.0, profilach, social signals, social bookmarks, oraz wysokiej jakości linków z różnych żródeł. Wszystko jest mniej więcej jasno i przejżyście rozpisane, zobaczymy jak to będzie. Do następnego |