Składałeś go sam czy kupiłeś już gotowy zestaw w jakimś sklepie komputerowym? I za jaką cenę przede wszystkim.
Co do samego zestawu, patrząc na pojedyńcze ceny każdego komponentu na morele. Według mojej opinii dałoby radę lepiej to spasować, kupowanie Intela przy takich cenach w porównaniu do procesorów AMD to marny deal. Sama karta za kwotę 839 złotych też do najlepszego wyboru nie należy... Pomimo 192 bitowej szynie danych to leży sama ilość pamięci RAM i jej taktowanie. Lepszym wyborem byłby po prostu jakiś GeForce np. 1050 Ti Gaming, albo coś z Radeona. Osobiście mam Gigabyte Radeon RX 570 GAMING w wersji 8 GB i jestem z niej bardzo zadowolony. I uprzedzam śmieszków... Nie robię jajecznicy

RAM jeżeli nie będziesz grał w bardziej wymagające tytuły to spokojnie Ci wystarczy
Czy pociągnie nowe gry? Ciężko powiedzieć... zależy co masz na myśli. Pograć na pewno pograsz, ale w to na jakich detalach i w ilu klatkach to już tylko i wyłącznie zależy od wymagać. Fortnite sam w sobie do najbardziej wydajnych nie należy. To samo w cs:go, który bazuje głównie na procesorze.
Rozdziałka 1920x1080 to jak najbardziej dobry wybór. Jest przyjemna dla oka a przesiadka z laptopa to tylko kwestia przyzwyczajenia

Full HD to ogólnie najbardziej popularny stosowany standard. Chyba, że chodzi o rozdziałkę w grach i stawania się "prosem".
Znawcą wielkim komputerów nie jestem, więc jeżeli komuś by nie odpowiadało coś co napisałem to proszę pisać, albo podejść z dystansem

transformice100, dumny członek
http://zarabiam.com od May 2018.