Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Witam. Jakiś czas temu (ok. 3 tygodnie) przesłałem do zaindeksowania stronę opartą na wordpressie. Dodałem stronę, dodałem sitemap. Jakoś tydzień temu sprawdziłem w google search console i klops
Poprosiłem o ponowne indeksowanie, lecz po tygodniu dalej nic się nie ruszyło.
a nie masz w panelu wordpressa ustawionej prośby o nie indeksowanie przez wyszukiwarki? (chociaż nie zawsze to działa, ale jednak..) Jak chcesz to podeślij adres na PW
(13-10-2018 09:10)prelude napisał(a): a nie masz w panelu wordpressa ustawionej prośby o nie indeksowanie przez wyszukiwarki? (chociaż nie zawsze to działa, ale jednak..) Jak chcesz to podeślij adres na PW
Sprawdziłem przez wtyczkę Yoast i miałem wrzucone, że strona nie jest jeszcze gotowa może to było przyczyną.
Zobaczę na dniach i dam znać
Dzięki wielkie za pomoc
Indeksacja to proces w którym robot crwaluje Twoje podstrony. Żeby się do nich dostać musi jakoś przyjść.
Wyobraź sobie podobny proces na dysku. Masz utworzony dysk i zaalokowaną pamięć do której nigdzie nie ma powiązań. Czy wyszukiwarka znajdzie Ci taki plik?
Najlepiej wrzucić linka na forum. Sprawdź jeszcze w ustawieniu wordpressa czy nie ma przypadkiem wyłączonej opcji „Pozwól wyszukiwarkom indeksować tę witrynę”.
Zaloguj się do panelu administracyjnego WordPress, a następnie z menu bocznego wybierz “Ustawienia > Czytanie”. Na liście ustawień znajdziesz opcję o nazwie “Widoczność dla wyszukiwarek”.