Witajcie!
Od wczoraj tak jak doradził Twardy, linki wstawiam w stronę internetową w profilu (tam gdzie nie trzeba się logować by ją zobaczyć) albo po prostu rejestruje konto dodaje 5 postów i w jednym z nich link z anchor tekstem by uniknąć bana.
Co zrobiłem?
Wczoraj po jednym linku dofollow na każde hasło z moich 6 faworytów. Znalazło się też parę nofollow.
Dokupiłem pakiet Seostation za 27zł na miesiąc. Przyjemnie mi się z niego korzysta a cena wysoka nie jest.
Odnowiłem trochę wpisów, pozmieniałem grafiki na nowe + dodałem linkowania wewnętrzne (2 artykuły)
Odkryłem czemu moje 4 słowo kluczowe zostało wywalone z 5 pozycji na 17. Otóż mam stronę na wordpressie i galeria zdjęć wyświetlana w tym artykule zmieniła się na inną nie związaną tematycznie. Stało się to po dodaniu nowej galerii, chyba wina pluginu :/. Oczywiście może jest to spowodowane czymś innym, może jakiś ban od googla za span linkami pod tą podstronę? To są tylko moje podejrzenia, jeśli miał ktoś coś podobnego proszę o wypowiedź. Mam nadzieję że pozycja wróci do normy
Cel
Główne pozycje się za bardzo nie podniosły(nawet trochę opadły), ale te których nie linkuje dostały wzrosty po 5-10, a są na 30-40 pozycjach. Cieszy mnie to bo na pewno też dzięki temu zyskam trochę ruchu.
Stan pozycji na dzień dzisiejszy.
a)
23/
10
b)
13/
5
c)
12/
5
d)
16/
5
e)
18/
10
f )
25/
10
Ruch w Poniedziałek z organic search =50 a we wtorek =40 więc przynajmniej średnia z tego tygodnia zapowiada się bardzo dobrze

2
Problemy i wątpliwości
1.Powoli kończą mi się listy forum z linkami dofollow, chociaż i tak połowa z nich tylko działa xd.
2.Regularnie zmniejsza mi się ilość domen linkujących, gdy zaczynałem miałem 89 teraz jest to 83, tak samo z backlinkami. Muszę też o tym trochę poczytać i ogarnąć co i jak.
3.Mam też duży problem z optymalizacją strony, ponieważ była przenoszona ze wszystkimi stronami i wpisami(łącznie z 500) na nowego wordpressa i nowy niestety kupiony szablon. Za pierwszym razem wczytuje się z 3 sekundy, bardzo długo jakby czeka na serwer. Oczywiście ściągnąłem i skonfigurowałem odpowiednie wtyczki dzięki czemu po pierwszym załadowaniu strona już śmiga (cache). Tylko chciałbym żeby nowi użytkownicy nie otrzymywali tak długo ładującej się strony.
Podsumowująć
Dzisiaj pewnie dużo nie porobię, ale w czwartek biorę się za odświeżanie artykułów i zaczynam szukać informacji, może kogoś kto pomógłby w optymalizacji odpłatnie.
Ruch powoli się zwiększa, liczę na dobrą średnią w tym tygodniu. Te pozycje mnie martwią trochę ale ogólnie rzecz biorąc cały czas powolutku do przodu.
Pozdrawiam młody Pozycjoner