Sprawdź:
Deweloperzy wydają bardzo dużo pieniędzy, aby dotrzeć do swoich fanów. Youtuberzy i streamerzy z Twitcha mają największą ilość osób śledzących w całym internecie, ale nie mają takich zarobków, jakich można by było oczekiwać.
Granie jako kariera jest nieosiągalna dla większości graczy.
Refereum pozbywa się pośrednika między deweloperem a graczami i twórcami, nagradzając ich za promowanie i granie w gry.
W SKRÓCIE: Zbierasz punkty, które na koniec każdego sezonu zamieniane są na tokeny RFR (Refereum). Możesz je trzymać (według mnie platforma ma potencjał i mogą być kiedyś więcej warte), kupić za nie gry na platformie Refereum, albo sprzedać na giełdzie!
Dzisiaj można założyć konto i zdobywać punkty na platformie Refereum. Zdobywamy je oglądając streamy, podłączając Discorda i Twitcha oraz oczywiście zapraszając nowych użytkowników! Co z tymi punktami? O tym za chwilę. Wszystko rozchodzi się o rankgi. Każda ranga ma przydzieloną daną ilość pieniędzy, jaka będzie wymieniona na Refereum po zakończeniu tej fazy - ilość ta będzie rozdzielona między wszystkich, którzy są obecnie w danej randze, a jak pisałem, im więcej punktów tym wyższa ranga.
Jakie gry można obecnie kupić za RFR?
W tej chwili (stan na 2018-03-10) dostępne są te gry:
Platforma Refereum dodała możliwość dodania swojej gry jeśli jest się developerem.
DOŁĄCZ
Zapraszam do zapoznania się z platformą, ma naprawdę ogromny potencjał. Jest wspierana przez Unity oraz Twitch.
Zarejestrować można się bez polecenia, jednak rejestrując się z linku polecającego dostajesz dodatkowe 50 punktów!
Mój link polecający: Refereum (+50 punktów!)
Link czysty: Refereum
Gdzie można handlować RFR?
Lista obecnie dostępnych giełd:
- OKEx - link (wymagane konto)
- IDEX - link (najwygodniejsze, wymaga metamask)
- GATE.IO - link
- DDEX - link
- Cobinhood - link
Jak pewnie wiecie są to głównie giełdy tokenów erc-20, ale takie są początki.
Obecny market cap to jedynie $40 milionów! Oznacza to, że RFR ma szansę na wzrosty w długim terminie, a jeśli platforma nadal będzie się rozwijać tak jak teraz, jest to prawie pewne.
Refereum jest umieszczone na stronie CoinMarketCap, jeśli chcecie pooglądać statystyki itd, tutaj jest link:
https://coinmarketcap.com/currencies/refereum/
Developerzy ustawili total supply na 5 000 000, obecnie w obiegu jest połowa - reszta będzie udostępniana przez earn drop (czyli zbieranie tokenów za punkty)
AKTUALIZACJA -1-
Nowości na platformie:
- Oglądanie streamów - dostaniesz 1 punkt za godzinę oglądania jak ktoś gra (może w tle lecieć)
- Streamowanie - dostaniesz 3 punkty co godzinę ZA KAŻDEGO kto ogląda twój stream!
- Oglądanie filmów - dostajesz punkty za oglądanie trailerów gier (nie da się wyciszyć, ale może lecieć w innej karcie)
- Zakup gier - możesz już wykorzystać tokeny Refereum do zakupu gier (PUBG, Rocket League, Battle Group 2)
- Pobierz Fortnite (darmowa gra), i zarób 200 punktów! (mój link polecający do pobrania Fortnite)
AKTUALIZACJA -2-
SEZON 2 ZAKOŃCZONY! Obecnie można już zbierać punkty do sezonu trzeciego!
Nie wiem jak wam, ale mi podoba się ten sposób dystrybucji tokenów BARDZO. Wydaje się o wiele bardziej fair niż inne projekty, gdzie
wszystkie tokeny są kumulowane przez bogatych ludzi w ICO.
Tokeny za sezon 2 będą wysłane do 14 marca (
źródło).