Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →

Nowy wygląd Zarabiam.com — zobacz, co się zmieniło →

Wątek zamknięty 
Podszywanie się i oszustwo - ZAMBI

Autor Wiadomość
Podszywanie się i oszustwo - ZAMBI
Sprawdź:
Witam, zostałem oszukany przez użytkownika @zambi (http://zarabiam.com/User-ZAMBI-106456) miałem wysłać sms'y o łącznej wartości ok. 248zł. W postach w dziale kupię zadeklarowałem, że wysyłam sms'y jako pierwszy. Po kilku minutach odezwał się wyżej wspomniany użytkownik tego forum i poprosił o numer gg (nigdzie indziej nie zostało ono podane! Konto świeżo założone). Po chwili otrzymałem wiadomość na GG o nicku ShQui który twierdził, że jego gg jest podane w poście w którym nawet nie pisałem! Zarówno użytkownika zambi jak i ShuQi (http://zarabiam.com/User-ShuQi-75303) pod którego się podszywał robiąc literówkę podczas zakładania profilu na gg.

Dowody:

[Obrazek: SHU_0n6_Dv_Z.png]

[Obrazek: SHU_o_Zk_LJ6.png]

[Obrazek: SHU_Mm0q_M6.png]

[Obrazek: SHU_m_Ak_LG7.png]

[Obrazek: SHU_a_K38l_N.png]

[Obrazek: SHU_ZGMNBP.png]

[Obrazek: SHU_Bnv_N90.png]

[Obrazek: SHU_Mm0_Ndq.png]

[Obrazek: SHU_kpo_Yry.png]

[Obrazek: SHU_g9p_R0_J.png]

[Obrazek: SHU_Mm0_N2d.png]
Glosy: Pmxq (+1)
RE: Podszywanie się i oszustwo - ZAMBI
Majka Czas o interwencję Smile

A przyznam się bez bicia, że dwukrotnie zwracałem uwagę piotrekprorok na tego typa, że śmierdzi mi z daleka jako oszust.
Mnie próbował "podchodzić" pod kątem zakupu u mnie $ z pm, ale się nie udało no to znalazł gdzie indziej osobę którą oszukał niestety

[Obrazek: OFrkAB8.jpg]

P.S w rozmowie z piotrkiem ewentualnej osobie którą oszuka życzyłem szczerze by strata nie była wielka, a tutaj wygląda, że ponad 200 zł poszlo ... Współczuję a koledze radzę zgłosić sprawę na policji Smile
ZAMBI masz 12 godzin na uregulowanie zobowiązań.

ALLEGRO PAY - KUPON 50 ZŁ
@Majka nie wyszło ci oznaczenie

ZAMBI
Co nie zmienia faktu, że jego czas jest policzony... Wink

ALLEGRO PAY - KUPON 50 ZŁ
Również próbuje podszywać się pod moją osobę w avatarze gg dając screen z mojej forumowej stópki.
Numer gg z jakiego oszukał autora tematu to : 60285292

Natomiast otrzymał odemnie małą wiadomość :

[Obrazek: 2hzls8w.jpg]
Glosy: iPlusOfficial (+1), Junior77 (+1), Majka (+3), fusek (+1)
Dopiero teraz skojarzyłem fakty. Na moje to Sebastian Dubiel aka xeno92 Smile Tak typowo w jego stylu.

Tutaj jeden z wątków jakie były zakładane o tym śmieciu: http://zarabiam.com/Temat-Podszywanie-si...obe-103489

Kasy nie odzyskasz, idź na policję bo tyle osób już oszukał, że trochę tych mądrych (którzy zgłosili) się znalazło.

Jedną sprawę miał w styczniu. Na innym forum ktoś napisał:

Cytat:No to tak. Dostał grzywnę + zwrot gotówki oszukanym osobom. Mimo wydania wyroku nie zwrócił nikomu. A nikomu z nas nie chce się zgłosić to do komornika.

Jednak gdy osoby oszukane nadal będą coś z tym robić to w końcu zamkną go, więc Dycha polecam się zgłosić na komendę Wink
Glosy: danoneksss (+1)
(24-08-2016 21:29)piotrekprorok napisał(a):  Jedną sprawę miał w styczniu. Na innym forum ktoś napisał:

Cytat:No to tak. Dostał grzywnę + zwrot gotówki oszukanym osobom. Mimo wydania wyroku nie zwrócił nikomu. A nikomu z nas nie chce się zgłosić to do komornika.

piotrekprorok Nasze Polskie Sądy .... Nie karany, nie notowany to przecież nawet zawiasów się nie da, a jak widać niskim wymiarem kary tak się chłopak przejął, że kradnie dalejbeka
Ale jeśli nowi, kolejni oszukani zaczną składać zawiadomienia to w końcu trafi tam gdzie miejsce złodzieja : WIĘZIENIE
To nie jest moje gg nie pisałem do niego korzystam od tygodnia z telefonu a gg nie mam na Tel może w poście miał gdzieś podany nr.
Ktoś ukradł a szuka winnego łapiąc się każdej możliwej opcji . Mikus co w tym dziwnego ze chciałem kupić od ciebie dolary i to przez allegro gdzie place pierwszy - zastanów się.
Do tej pory nawet nie widziałem ocb .
Majka I co Ty na takie infantylne tłumaczenie ?
Wątek zamknięty