![]() |
Podszywanie się i oszustwo - ZAMBI - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +--- Wątek: Podszywanie się i oszustwo - ZAMBI (/Temat-Podszywanie-sie-i-oszustwo-ZAMBI-137362) |
Podszywanie się i oszustwo - ZAMBI - Dycha - 24-08-2016 19:27 Witam, zostałem oszukany przez użytkownika @zambi (http://zarabiam.com/User-ZAMBI-106456) miałem wysłać sms'y o łącznej wartości ok. 248zł. W postach w dziale kupię zadeklarowałem, że wysyłam sms'y jako pierwszy. Po kilku minutach odezwał się wyżej wspomniany użytkownik tego forum i poprosił o numer gg (nigdzie indziej nie zostało ono podane! Konto świeżo założone). Po chwili otrzymałem wiadomość na GG o nicku ShQui który twierdził, że jego gg jest podane w poście w którym nawet nie pisałem! Zarówno użytkownika zambi jak i ShuQi (http://zarabiam.com/User-ShuQi-75303) pod którego się podszywał robiąc literówkę podczas zakładania profilu na gg. Dowody: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Podszywanie się i oszustwo - ZAMBI - mikuss - 24-08-2016 19:32 @[Majka] Czas o interwencję ![]() A przyznam się bez bicia, że dwukrotnie zwracałem uwagę piotrekprorok na tego typa, że śmierdzi mi z daleka jako oszust. Mnie próbował "podchodzić" pod kątem zakupu u mnie $ z pm, ale się nie udało no to znalazł gdzie indziej osobę którą oszukał niestety ![]() P.S w rozmowie z piotrkiem ewentualnej osobie którą oszuka życzyłem szczerze by strata nie była wielka, a tutaj wygląda, że ponad 200 zł poszlo ... Współczuję a koledze radzę zgłosić sprawę na policji ![]() RE: Podszywanie się i oszustwo - ZAMBI - Majka - 24-08-2016 20:10 @[ZAMBI] masz 12 godzin na uregulowanie zobowiązań. RE: Podszywanie się i oszustwo - ZAMBI - mikuss - 24-08-2016 20:11 @Majka nie wyszło ci oznaczenie @[ZAMBI] RE: Podszywanie się i oszustwo - ZAMBI - Majka - 24-08-2016 20:15 Co nie zmienia faktu, że jego czas jest policzony... ![]() RE: Podszywanie się i oszustwo - ZAMBI - mikuss - 24-08-2016 20:33 Również próbuje podszywać się pod moją osobę w avatarze gg dając screen z mojej forumowej stópki. Numer gg z jakiego oszukał autora tematu to : 60285292 Natomiast otrzymał odemnie małą wiadomość : ![]() RE: Podszywanie się i oszustwo - ZAMBI - piotrekprorok - 24-08-2016 21:29 Dopiero teraz skojarzyłem fakty. Na moje to Sebastian Dubiel aka xeno92 ![]() Tutaj jeden z wątków jakie były zakładane o tym śmieciu: http://zarabiam.com/Temat-Podszywanie-sie-pod-moja-osobe-103489 Kasy nie odzyskasz, idź na policję bo tyle osób już oszukał, że trochę tych mądrych (którzy zgłosili) się znalazło. Jedną sprawę miał w styczniu. Na innym forum ktoś napisał: Cytat:No to tak. Dostał grzywnę + zwrot gotówki oszukanym osobom. Mimo wydania wyroku nie zwrócił nikomu. A nikomu z nas nie chce się zgłosić to do komornika. Jednak gdy osoby oszukane nadal będą coś z tym robić to w końcu zamkną go, więc @[Dycha] polecam się zgłosić na komendę ![]() RE: Podszywanie się i oszustwo - ZAMBI - mikuss - 24-08-2016 21:33 (24-08-2016 21:29)piotrekprorok napisał(a): Jedną sprawę miał w styczniu. Na innym forum ktoś napisał: @[piotrekprorok] Nasze Polskie Sądy .... Nie karany, nie notowany to przecież nawet zawiasów się nie da, a jak widać niskim wymiarem kary tak się chłopak przejął, że kradnie dalej ![]() Ale jeśli nowi, kolejni oszukani zaczną składać zawiadomienia to w końcu trafi tam gdzie miejsce złodzieja : WIĘZIENIE RE: Podszywanie się i oszustwo - ZAMBI - ZAMBI - 25-08-2016 06:29 To nie jest moje gg nie pisałem do niego korzystam od tygodnia z telefonu a gg nie mam na Tel może w poście miał gdzieś podany nr. Ktoś ukradł a szuka winnego łapiąc się każdej możliwej opcji . Mikus co w tym dziwnego ze chciałem kupić od ciebie dolary i to przez allegro gdzie place pierwszy - zastanów się. Do tej pory nawet nie widziałem ocb . RE: Podszywanie się i oszustwo - ZAMBI - mikuss - 25-08-2016 06:36 @[Majka] I co Ty na takie infantylne tłumaczenie ? |