Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Odpowiedz 
Przekroczenie liczby punktów karnych, czy mam po prawku?

Autor Wiadomość
Przekroczenie liczby punktów karnych, czy mam po prawku?
Sprawdź:
Witam,

przedstawię jak wygląda sytuacja. Mam na koncie 16 punktów karnych. We wtorek dostałem 5 (czyli 21 w sumie), w piątek kolejne 5 (czyli 26 w sumie).

Po mandacie w piątek pojechał na komusariat i mi powiedzieli, że mam 16 punktów, czyli nie dopisali mi tych 10 punktów. Ktoś wie kiedy zostaną wprowadzone tam do bazy? Głowny problem w tym, że we wtorek (22 merzec) kasuje mi się 5 punktów...

Wie ktoś jak to wygląda w praktyce? Jeśli punkty zostaną wprowadzone np. w srode, a mi we wtorek skasuje sie 5 punktów to mi się upiecze?

Wszelkie informacje mile widziane

PS - jeśli dział nie odpowiedni to proszę o przeniesienie

Szukasz głosów do konkursu na FB? Zajrzyj http://zarabiam.com/Temat-Wykonam-Glosy-...e-Fb-70145
RE: Przekroczenie liczby punktów karnych, czy mam po prawku?
Punkty kasują Ci się dopiero wtedy gdy przez równy rok nie dostaniesz żadnych punktów...
A punkty powinni dopisać najpóźniej kolejnego dnia roboczego, ale zazwyczaj robią to od razu

Ascoran, dumny członek zarabiam.com od Marca 2013.
Punkty kasują się po roku ich otrzymania, czyli 22 marca br. kasuje mi się 5 punktów.

Punkty karne nie są dopisywane od razu, bo jak mówię, we wtorek dostałem 5 pkt i nie były wpisane do piątku

Szukasz głosów do konkursu na FB? Zajrzyj http://zarabiam.com/Temat-Wykonam-Glosy-...e-Fb-70145
Liczy się data otrzymania a nie dopisania do bazy.
Więc jak przekroczyłeś liczbę punktów to pomimo odjęcia przy najbliższej kontroli dowiesz się, że Twoje prawo jazdy powinno znajdować się w posiadaniu Organu wydającego dokument
Powinny byc dopisane w ciągu max kilku dni roboczych (i tak bedzie widać po dacie, kiedy dokładnie otrzymales, a nie kiedy weszly do systemu), ale znajac systemy policji punkty teoretycznie pewnie są, tylko w tym akurat momencie się nie pokazały/wyświetliły.
Przejdź się jutro na komisariat z dowodem i sprawdź jeszcze raz. Nawet jesli przekroczyles, to nie zabierają Ci prawka na miejscu.
Z tego co wiem dostaniesz listownie decyzję od starosty o zatrzymaniu.
del
Proponuje zakup CB-radia na przyszlosc sam dosc czesto kiedys dostawalem takie mandaciki bo za kierownica caly czsd jestem Smile

tapnięte
Janosik lepszy Wink
Jak kto woli Big Grin ale wole CB-Radio , stary sprawdzony sposob

tapnięte
Ty jeździsz ferrari czy po prostu nie potrafisz jeździć?
Odpowiedz