Sprawdź:
Witam bardzo długoo czekałem na kubki od Was w rozdzielczości 300 dpi, oddały mi je 6 osób z 15 - po czym poprosiłem Maniew'a by wykonał reszte - podesłałem prace do osoby zajmującej się produkcją takich kubków. Jak się niestety okazało wszytkie prace zostały jedynie rozciągnięte do takich rozmiarów a nie wykonane od nowa przez co kubki stworzone z takich prac były by baardzo słabej jakości.
Oto przykład prawdziwego rysunku w rozdzielczości 300 dpi :
http://www.yachu.eu/przyklad300dpi.jpg
Z starych prac nie da się uzyskać takiego wyniku, trzeba je stworzyć od zera.
I tutaj pojawia się pytanie co robimy - czy tworzymy prace w 300dpi od początku(żaden z rysunków nie może mieć elementów które w jakimkolwiek stopniu będą rozciągane) czy zastąpimy je czymś innym?
Przykładowo kontami premium na thisboxach/tagach/urwijnagrody? lub macie jeszcze jakieś inne ciekawe pomysły.
To temat otwarty dlatego wszyskich zapraszam do dyskusji dostep do nagrod bedzie oczywiście za LFE$ - prawdopodobnie w formie biletów na forumowe restocki - ale o tym wkrótce.
W tym wątku wpisujcie Wasze propozycje i sugestie - funduszy może nie ma za wiele (nie zapominajcie że nie jesteśmy portalem rozdającym nagrody jak thisbox - którego stać na to) jednak jakieś upominki dla czesci naszych użytkowników chcielibyśmy zagwarantować.
Poniżej zamieszczam rozmowe z osobom odpowiedzialną za produkcje kubków :
SPRZEDAWCA KUBKOW 13:16:27
trzeba grafikę stworzyć od podstaw w rozdzielczości 300 dpi, powiększanie z 72 czy 100 dpi da taki efekt jak pokazałem w linku. Ja oczywiście, mogę wykonać te nadruki, ale będą one wyglądały bardzo słabo, a to chyba mija sięz celem...
SPRZEDAWCA KUBKOW 13:16:58
będzie widoczny efekt rozmycia i pikselizacji
SPRZEDAWCA KUBKOW 13:19:19
jest odzwierciedleniem w 100%. Ponieważ nadruk wykonuje się w skali 1:1 a wyświetlenie tych przesłanych przez Pana grafik daje taki właśnie efekt. Musi Pan też pamiętać, że grafika na monitorze jest przeważnie wyświetlana w 72dpi
SPRZEDAWCA KUBKOW 13:20:00
stąd wiele nieporozumień, co do RZECZYWISTYCH rozmiarów obrazu
SPRZEDAWCA KUBKOW 13:20:56
nawet jeśli te przesłane przez Pana grafiki, otworzy Pan w GIMP i da Pan skalę 100%, otrzyma Pan właśnie taki efekt jaki podałem w linku.
Temat otwarty - piszcie co o tym sądzicie.