Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →

Nowy wygląd Zarabiam.com — zobacz, co się zmieniło →

Odpowiedz 
W co zainwestować pieniądze? » 1000 zł

Autor Wiadomość
W co zainwestować pieniądze?
Sprawdź:
Siema!
Mam dość sporo (jak dla mnie) pieniędzy i chciałbym je w coś zainwestować, żebym mógł je pomnożyć. Jakie macie propozycje? Myślałem o zamawianiu rzeczy z aliexpress w celu sprzedaży ich na alledrogo, ale myślę, że jest to już oklepane...
RE: W co zainwestować pieniądze?
Masz odpowiedni dział od tego, czyli Inwestycje - Dyskusja Ogólna.

Ode mnie polecam dywersyfikację inwestycji. Drobną część władowałbym w jakieś ponzi, część w HYIPy a resztę w Bitcoina. Co do sprzedaży nie polecam, o ile nie chcesz zakładać DG. Wszystko właściwie zależy od tego na jak długo ma być to inwestycja i jak wielkie ryzyko chcesz ponieść.

Dlaczego ponzi? Mała kwota przy odpowiedniej strategii może dać kosmiczne rezultaty.

Dlaczego HYIPy takie jak TrafficMonsoon czy MyPayingAds? Tego typu piramidy finansowe długo wytrzymują i da się na nich zarobić i zrobić nienajgorsze ROI.

Dlaczego Bitcoin? Do końca tego roku powinien sporo urosnąć, oczywiście to bardzo ryzykowny i zmienny rynek, ale w tym roku spada liczba generowanych BTC a popyt będzie powoli rósł, więc jeżeli zadziała prawo popyt-podaż to cena wzrośnie.

[Obrazek: 36.png]
Myślę że BTC to dobra opcja. Pewnych w inwestowaniu nie ma - im większy zysk tym większe ryzyko.
Sprzedawać zakupiony towar - pamiętaj że to wymaga rejestracji działalności gospodarczej a na alledrogo czasami wyłapują chcących dorobić więc byłbym się zastanowił nad tym Wink
Możesz też spróbować recyclix - inwestowanie w "śmieci" Wink Jest na forum temat.

Kod rabatowy SeoHost.pl - 30%
Bitcoiny i HYIP jak coś moge ci pomóc z HYIP
(02-01-2016 12:58)Stachu napisał(a):  Siema!
Mam dość sporo (jak dla mnie) (...)

Jak można polecić Ci coś konkretnego, skoro nie wiemy jaka wartość kryje się pod pojęciem "jak dla mnie" Smile ?
(02-01-2016 19:49)radek0389 napisał(a):  

Jak można polecić Ci coś konkretnego, skoro nie wiemy jaka wartość kryje się pod pojęciem "jak dla mnie" Smile ?
Jest napisane że 1000 zł
Wszystko zależy od tego, co tak naprawdę będzie Cię interesowało. Kiedy wchodzisz gdzieś jako nowy to zazwyczaj dowiadujesz się wszystkiego po kolei na dany temat. W przypadku inwestycji, która nie wymaga dużo myślenia proponuję HYIP-y, w których tak naprawdę to wystarczy wpłacić i raz dziennie kliknąć parę reklam. Na chwilę obecną najbardziej stabilny pod względem działalności jest Trafficmonsoon. Jednak nie jest korzystne wrzucenie całości w jedną inwestycję jak napisał kolega wcześniej. Warto wejść w kilka programów, to pozwoli Ci na minimalizowanie ewentualnych strat.

1000 zł to dość mało na start przy handlu na allegro. Będziesz zamawiał małe ilości, co zmniejszy Twoją marżę i jednocześnie wydłuży okres zwrotu.

Mimo wszystko od Ciebie zależy, w którą stronę pójdziesz. Szukaj, a znajdzieszWink
Glosy: AleksandraN (+1)
(02-01-2016 19:53)MistGun napisał(a):  
(02-01-2016 19:49)radek0389 napisał(a):  

Jest napisane że 1000 zł
Dobra, teraz zauwazylem w info pod tematemSmile.
To ja polecam domenę+hosting pod konkretna nisze, potem kupon adwords i za resztę reklama, wkład się zwróci a strona do zarabiania pozostanie.
Jeżeli znasz się na webdeveloperce to zainwestuj tam.
Polecam tez inwestycję w siebie ( kursy programowania itd. )
Jeżeli niczego nie znalazłeś to odezwij się do mnie na priv Smile
Odpowiedz