Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Odpowiedz 
Zarabianie przez internet

Autor Wiadomość
Zarabianie przez internet
Sprawdź:
Witam,
Zarabiam sobie od jakiegoś czasu dolary z serwisów PTC i revshare np. ayuwage, monsoon, mypayingads, itp. I tu pojawia się moje pytanie. Co z pieniędzmi które wypłacam na PP? Czy można sobie nimi dysponować tak aby się US nie zainteresował gdyby wyszło, że dorabiam coś na boku, czy trzeba rozliczyć się z każdej złotówki na PP? Jakie problemy można mieć z racji ich nie ujawnienia? Słyszałem kilka opinii, ale wiem dalej tyle samo co wcześniej. Prosiłbym o pomoc i wytłumaczenie jak dla totalnego nie ogara jak to działa. I jeżeli trzeba to rozliczyć to w jaki sposób to zrobić? Przepraszam jeżeli podobny temat się kiedyś pojawił, ale dla spokoju "ducha" postanowiłem napisać temat ze swoim przypadkiem.
Pozdrawiam!
RE: Zarabianie przez internet
US PP nie sprawdza. Możesz śmiało zamawiać sobie z PayPala rzeczy.Rozliczyć sie musisz gdy wypłacisz pieniądze na konto Wink

[Obrazek: sAvMgQn.gif]
Rozumiem. A jak wygląda sytuacja gdybym przesłał pieniądze na konto bankowe? Jak należy się prawidłowo rozliczyć z takiego dochodu?
Jak masz duże sumy, to przelej sobie na skrilla i wyrób sobie kartę płatniczą.
Wedlug prawa musisz sie rozliczyc z tych pieniedzy, ktore dostajesz na paypal.
Według prawa tak ale tak jak mówiłem US nie ma wglądu do PP i tego nie sprawdza więc z tego nie trzeba sie rozliczać.
Tutaj o rozliczeniach po przelaniu na konto: http://zarabiam.com/Temat-Podatki-Jak-si...oadu-38927

[Obrazek: sAvMgQn.gif]
Dzięki bardzo. Przejrzę sobie ten temat dogłębnie Smile.
(24-10-2015 22:11)Urias napisał(a):  Według prawa tak ale tak jak mówiłem US nie ma wglądu do PP i tego nie sprawdza więc z tego nie trzeba sie rozliczać.
Tutaj o rozliczeniach po przelaniu na konto: http://zarabiam.com/Temat-Podatki-Jak-si...oadu-38927

Nie wiem skąd masz takie informacje, ale US ma dostęp do naszego paypala więc należy się ze wszystkiego rozliczać.
W regulaminie paypal jest wzmianka o tym, ze paypal udostepnia informacje o koncie jesli taka 'prosbe' wystosuje urzad podatkowy.
@up - czyli z reguły nie zagląda, bo przy mniejszych kwotach nikt Cie nie znajdzie Cool
Odpowiedz