Zarabianie przez internet - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Zarabianie przez internet (/Temat-Zarabianie-przez-internet-122914) Strony: 1 2 |
Zarabianie przez internet - Kiniek - 22-10-2015 20:34 Witam, Zarabiam sobie od jakiegoś czasu dolary z serwisów PTC i revshare np. ayuwage, monsoon, mypayingads, itp. I tu pojawia się moje pytanie. Co z pieniędzmi które wypłacam na PP? Czy można sobie nimi dysponować tak aby się US nie zainteresował gdyby wyszło, że dorabiam coś na boku, czy trzeba rozliczyć się z każdej złotówki na PP? Jakie problemy można mieć z racji ich nie ujawnienia? Słyszałem kilka opinii, ale wiem dalej tyle samo co wcześniej. Prosiłbym o pomoc i wytłumaczenie jak dla totalnego nie ogara jak to działa. I jeżeli trzeba to rozliczyć to w jaki sposób to zrobić? Przepraszam jeżeli podobny temat się kiedyś pojawił, ale dla spokoju "ducha" postanowiłem napisać temat ze swoim przypadkiem. Pozdrawiam! RE: Zarabianie przez internet - Urias - 24-10-2015 12:45 US PP nie sprawdza. Możesz śmiało zamawiać sobie z PayPala rzeczy.Rozliczyć sie musisz gdy wypłacisz pieniądze na konto RE: Zarabianie przez internet - Kiniek - 24-10-2015 17:13 Rozumiem. A jak wygląda sytuacja gdybym przesłał pieniądze na konto bankowe? Jak należy się prawidłowo rozliczyć z takiego dochodu? RE: Zarabianie przez internet - sendlicz - 24-10-2015 17:25 Jak masz duże sumy, to przelej sobie na skrilla i wyrób sobie kartę płatniczą. RE: Zarabianie przez internet - twardy - 24-10-2015 17:37 Wedlug prawa musisz sie rozliczyc z tych pieniedzy, ktore dostajesz na paypal. RE: Zarabianie przez internet - Urias - 24-10-2015 22:11 Według prawa tak ale tak jak mówiłem US nie ma wglądu do PP i tego nie sprawdza więc z tego nie trzeba sie rozliczać. Tutaj o rozliczeniach po przelaniu na konto: http://zarabiam.com/Temat-Podatki-Jak-sie-rozliczyc-z-zarobkow-przez-internet-Jak-sie-rozliczyc-z-uploadu-38927 RE: Zarabianie przez internet - Kiniek - 25-10-2015 20:07 Dzięki bardzo. Przejrzę sobie ten temat dogłębnie . RE: Zarabianie przez internet - Money. - 25-10-2015 20:11 (24-10-2015 22:11)Urias napisał(a): Według prawa tak ale tak jak mówiłem US nie ma wglądu do PP i tego nie sprawdza więc z tego nie trzeba sie rozliczać. Nie wiem skąd masz takie informacje, ale US ma dostęp do naszego paypala więc należy się ze wszystkiego rozliczać. RE: Zarabianie przez internet - twardy - 25-10-2015 21:24 W regulaminie paypal jest wzmianka o tym, ze paypal udostepnia informacje o koncie jesli taka 'prosbe' wystosuje urzad podatkowy. RE: Zarabianie przez internet - Dr Sin - 25-10-2015 23:01 @up - czyli z reguły nie zagląda, bo przy mniejszych kwotach nikt Cie nie znajdzie |