Powiem tak, mega
wypłacił! Ale po jakich trudach!
Zlecenie było 21 a otrzymałem dopiero dziś. Nie wiem, czy to z powodu tego, co pisałem na innych forach w jego tematach, czy co innego, sytuacja wygląda następująco.
Zleciłem wypłatę i czekam. Po paru dniach dostaję wiadomość z pytaniem, bym podał jakieś przykładowe linki. Dobra, ok, ogólnie rzecz biorąc właściciel powinien wiedzieć po skryptach, gdzie dane rzeczy są umiejscowione, no chyba, że rzeczywiście jedzie na jakimś biednym kodzie (a większość tych img hostingów jak wiecie czy nie, jadą na tym samym skrypcie), niech będzie.
Czekam kolejne dni, 0 wypłaty, 0 odzewu. Patrzę na zagraniczne fora i masa komentów, że imgmega nie chce wypłacić i nie ma żadnego kontaktu.
Kur...świetnie ~myślę sobie. Wszystko było ok, (patrząc na historię wątków nie było takich problemów), zacząłem korzystać z imgmega i akurat tego miesiąca musiał walić wała na użytkownikach. Ja to mam szczęście...400 zdjęć do podmiany i to ręcznie, bo strona ma ledwo dwa miesiące i nie mam odpowiednich opcji do tego.
Dzisiaj patrzę i wypłata jest. Nie ogarniam akcji, bo wystarczyłoby odpisać, ba, nie trzeba było wszystkim odpisywać, tylko napisać w paru wątkach na forum, że są jakieś problemy, czy normalną odpowiedź, dlaczego wszystko się opóźnia i nie byłoby takiej wielkiej niewiadomej, bo ten co nie odpowiada, to zazwyczaj chce zrobić kogoś w chu...
Chyba nie powinienem odstraszać potencjalnych userów, którzy mogą skorzystać z mojego reffa, no ale nie będę kłamać i przedstawiam sytuacje tak, jak się prezentuje.
Ważne, że MEGA wypłacił. Zobaczymy jak to będzie z kolejną wypłatą.