Sprawdź:
Witajcie earnerzy,
Nie dawno na zarabiam wdrążyłem możliwość promocji swoich wątków poprzez wyróżnianie ich unikalnym kolorem. Był to kolejny krok służący rozbudowie Naszej forumowej waluty FG. Otrzymałem od Was wiele zapytań i propozycji które oceniła ekipa forum, od tych słabych (odpracowanie warnów za FG) które nie zostaną dodane, do ciekawszych i o jednym z nich tu napiszę.
Otrzymałem propozycję wprowadznia w handlu możliwości podbijania swojego tematu CZĘŚCIEJ niż regulaminowe 7 dni za FG (coś ala automatyczny post - BUMP), oczywiście miał być wprowadzony pewien interwał który regulowałby nadużycia.
Nieco przebudowałem ten pomysł i chciałbym Was teraz zapytać o opinie.
Co sądzicie o wprowadzeniu przycisku "Podbij" obok przycisku "Odpowiedz", który za ustaloną ilość FG:
1) Podbije temat na górę działu (czyli tak jakbyśmy napisali posta)
2) Nie napisze tego posta by zbędnie nie spamować tematów na forum i nie robić pustych odpowiedzi.
3) Pojawi się na samej górze w statystykach nad chatem (czyli tak jakbyśmy napisali post)
4) Można byłoby podbić KAŻDY temat na forum, zarówno w handlu, refbacku jak i innych działach (wiadomo że takie podbicie nie wiąże się z niczym szkodliwym szczególnie że byłoby używane sporadycznie tylko przez tych którzy tego potrzebują).
5) Jeden temat będzie mógł być podbity 1 raz przez określony interwał który ustalilibyśmy.
6) Oczywiście, jeśli po wprowadzeniu tego pomysłu pojawiłby się jakikolwiek nieład to po prostu z niego zrezygnujemy, chociaż wydaje mi się to najbezpieczniejsza forma promocji wątków.
7) Podbijać można wyłącznie własne tematy, nie każdy może sobie tego życzyć by podbijano jego temat.
Wiąże się to z pracami technicznymi ale po paru symulacjach które prowadziłem, wydaje mi się że nie będzie większego z tym problemu, kwestią do ustalenia byłaby kwota FG za takie podbicie.
Warto dodać, iż wraz z przypływem możliwości wykorzystywania Forum Goldów, z pewnością się pojawi więcej alternatyw na ich zdobycie, dlatego jest to także korzystna opcja dla osób którzy FG nie posiadają w ogóle.
Zapraszam do dyskusji.