(13-07-2023 15:33)gacek017 napisał(a): W zeszły piątek tj.7.07 Nawiązałem kontakt z użytkownikiem Pablo1878 który zapewniał iż można korzystać przy spełnieniu warunków z kont revolut i bonusy wpadają,mimo że regulamin TransferGo mówił jasno że dyskwalifikuje to z otrzymania bonusu.Spełniłem warunki według instrukcji w.w użytkownika i stwierdził on (dopiero dzisiaj) że bonusu i refbacku nie będzie bo "wykonałem przelew poprzez revolut".Ja zrobiłem wszystko według instrukcji i zapewnień że wszystko jest w porządku.Oczekiwałem refbacku ale po rozmowie z użytkownikiem nie poczuwa się do wypłacenia należności.Ku przestrodze innym
Po 1 przeczytaj jeszcze raz punkt 2 z mojego 1 postu, który otrzymałeś w wiadomości prywatnej. Jeżeli firma nie wypłaci mi bonusu to ja również go nie otrzymuje. Instrukcje dostałeś taką samą jak osoba przed Tobą (2 dni) i otrzymałem bonus za nią.
Po 2 NIE JA STWIERDZIŁEM, a firma która odpowiedziała mi dzisiaj (support czynny od 8 do 17)
Po 3 zaproponowałem zwrot kosztów, które poniosłeś na potrzeby wykonania przelewu. Nie odpisałeś.

Po 4 rozumiem, że tym postem zrzekasz się roszczeń do mnie. W takim razie mimo wszystko dziękuje za współpracę. Pozdrawiam
PS. Regulamin TransferGo przeczytałeś po wykonaniu przelewu.